USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лікарі борються за життя 13-річної волинянки. Необхідні кошти на лікування

22 Січня 2017 12:54
13-річна Надія Зубаль із села Топільне Рожищенського району після тяжкої операції перебуває у реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні. Дитині, яку вже двічі з того світу витягували лікарі, терміново збирають кошти на лікування.

Непросту історію розповіла мама дівчинки Лариса Зубаль, інформує Волинська служба новин.

Жінка каже, що 11 листопада минулого року поїхала на заробітки до Польщі, оскільки у неї п’ятеро діток, а заробляти гроші на Батьківщині немає можливості. Дітей лишила на свою матір. Приблизно через тиждень перебування за кордоном їй зателефонувала одна з дочок і повідомила, що Надю забрали в притулок у Рожище. Мовляв, її жорстоко побили хлопці з її класу, і вона написала прощальну записку, не бажаючи жити (13-річна дівчинка навчається у 8 класі, – ред.).

Записку віддала однокласниці і попросила передати її мамі, коли та повернеться із заробітків. А сама сказала, що собі щось зробить. Налякана подруга віддала аркушик класному керівникові, а той – директору школи. Зміст записки, згідно зі словами Лариси, був такаого змісту: "мамо, я вас люблю, але не хочу жити, бо мені вже набридли ці знущання і я в цю школу більше не повернуся…"

Надю негайно почали шукати. Як стверджує пані Лариса, саме через цю записку її і помістили до притулку. Мовляв, щоб дитина не вкоротила собі віку і не було плями на школі, де вона навчається.

«Директор школи пояснив мені, що донечку завезли в притулок тому, що якби щось з нею трапилося, то його посадили б. Як же так: у притулок завезли не тих, хто побив, а мою ні в чому не винну донечку?» – бідкається пані Лариса.

Жінка твердить, що найстрашніше почалося уже там, у притулку. Вона серцем відчувала, що щось не так, однак лишити заробітки не могла: мовляв, нічого не заробила і не хотіла повертатися до дітей з порожніми руками. Зв’язалася з однією із доньок по вайберу, попросила піти до Надійки, щоб могла зателефонувати і поспілкуватися з нею.

Багатодітна мати стверджує, що перше, що почула від доньки, було: «Мамо, заберіть мене звідси, мені дуже болить живіт, я вже не можу терпіти цей біль». Каже, дівчинка жалілася, що від болю навіть втрачала свідомість, однак єдине чим їй допомагали, – давали випити но-шпу, ото і все. Навіть швидкої допомоги жодного разу не викликали. Допоки дитині зовсім не стало зле.

Мама розповідає, що прибиральниця, яка прийшла навести лад в кімнаті, де перебувала Надійка, побачила, що дитина лежить майже нежива. Налякана працівниця тоді й викликала "швидку".

«Мою дитину привезли в лікарню у Рожище. Її прооперували – вирізали апендицит. Як виявилося потім, цього не треба було робити, бо діагноз у дитини зовсім інший. Коли після операції в неї почав здуватися живіт, її, в чому була – ледь одягнена, повезли в обласну дитячу лікарню, що в Луцьку. Уявіть, її протримали на вулиці, доки приїхала швидка, тож вона ще й підхопила двостороннє запалення легень…».

Лариса каже, щойно дізналася, що донька в лікарні – одразу приїхала. Лікар реанімаційного відділення, у якому перебуває Надійка, пояснив, що вже в Луцьку дівчинці знову зробили операцію – вирізали 2/3 кишківника, адже він був уже відмерлим. Також на кишківнику виявили гематому, від якої утворилася пухлина. Дякувати Богу – доброякісна.

«Лікар сказав, що стан донечки дуже важкий. Її уже двічі буквально з того світу виймали. Зараз їй продовжують спасати життя», – не стримуючи сліз, розповідає Лариса.

Жінка додає, що лікарі дуже перейнялися її донечкою, всі спонсорські гроші, які благодійники перерахували на це реанімаційне відділення, пішли на неї. Та й сама дівчинка, попри її важкий стан, розповідає, що їй тут добре, всі ставляться до неї доброзичливо, реагують на перший її поклик.

Однак про лікарню в Рожищі, каже пані Лариса, дівчинка розповідала зовсім інше. Мовляв, коли вона кричала від болю, медсестра їй казала: «Закрий рот, чого верещиш?»

«Все, що я заробила в Польщі, пішло на лікування дитини. Родичі чоловіка, з яким живу, передали 4 тисячі. А що далі буде – просто не знаю. Донечку потрібно рятувати, щодня на лікування йде багато грошей. А де їх узяти?», – ридає Лариса.

Директор школи села Топільне Валентин Глушко, каже, що інцидент між підлітками був, але до бійки не доходило. Так, шарпалися, так, була якась словесна перепалка, але на цьому і завершилося.

«Бійка була. Але не в школі. Вдома. Всі в селі знають, та й сестри Надійки розповіли, що вітчим жорстоко їх б’є. Він навіть судимість має. Але діти нічого не розповідали – боялися».

Директор каже, що ця сім’я в них на суворому контролі – як неблагополучна.

«Того дня мені принесли записку, яку написала Надійка. Вона ж сама тоді вже втекла зі школи. Ми кинулися її шукати, знайшли у бабусі і вирішили, доки у неї такий нестабільний емоційний стан, відправити в притулок, де за нею доглядатимуть. Адже 88-літня бабця, на яку мати лишила їх, не могла їм дати ради», – розповідає Валентин Глушко.

Директор каже, що особисто спілкувався з лікарями, вони підтверджують: наразі мова про порятунок життя школярки. А вже потім – як вона буде жити з таким діагнозом і з видаленим настільки кишківником.

Рідні звертаються до усіх небайдужих з проханням допомогти дівчинці.

Кошти можна переказати на картку Надійчиної мами, а також звернутися безпосередньо до лікарів реанімаційного відділення Волинської обласної дитячої лікарні, щоб дізнатися, які ліки потрібні, і придбати їх.

Реквізити для допомоги Надійці:

Отримувач – Зубаль Лариса Миколаївна

картка ПриватБанку 5168755935483830
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ВАся Показати IP 22 Січня 2017 14:03
Якы зарах агресивны діти якщо таке роблять з іншими дитьми. Якы батьки їх народжують виховують так?? Це ганьба таким батькам. Чому нормальні юатьки або одна дитина або ж немає дітей. А інші рародять а потім не захистять інших а знущаються над іншими
АС до ВАся Показати IP 22 Січня 2017 14:44
Тому що закон природи виживає сильніший хитріший і наглий якби дівчинку з дитинства вчили боротись за життя вона б вижила,а так інвалід...на Україні тисячі таких дітей і шкода що вони не отримують правельні знання,нікому вона не потрібна ані владі ані людям тільки батькам які не здатні самостійно допомогти
Саша Показати IP 22 Січня 2017 17:56
1. Народження дитини має бути запланованим. 2. Батьки мають об єктивно оцінювати ситуацію, чи в змозі вони забезпечити дітей матеріально та турбуватися про них. 3. Якщо вже народили стільки дітей , то найкраще для них -це ваша любов та турбота, можливість їх захистити, а не доводити до самогубства!!! Шкода тих дітей, які будуть потім ваші злоті проклинати!
Увага Показати IP 22 Січня 2017 18:43
Для тих хто реально бажає допомогти - звертайтесь до лікарів, так ви дійсно допоможете дівчинці. Перераховуючи на карту - ви допоможете її "мамі", хто знає цю "маму" - той зрозуміє.
Тая Показати IP 22 Січня 2017 19:44
Дорогі краяни. То якими треба бути нелюдками, щоб так зробити з дитиною яка нівчому не є винною. Не винна, що народилася, що хоче жити як нормальні діти,- в любові і мінімальному, але достатку, щоб на своїй землі мама могла забезпечити їм нормальне дитинство. Чи не пора подивитися в корінь проблеми?! Як на мене. 1) Коли є така багатодітна родина то вона має бути забезпечена державою так, щоб мати не мусіла їздити по заробітках!!! 2) В тій ситуації, що вже пережила дитина треба відкрити не одне кримінальне провадження! Директора школи, того нелюда не допускати і близько до виховного чи навчального процесу. Боягуз і безвідповідальна він людина. а ще не професіонал!!!!!!! 3) Весь персонал лікарні, де не обстеживши дити робили операцію, ВОН із лікарні і побажати наостанок, щоб коли їм буде потрібна мед. допомога, щоб такі ж ,,коновали,, їм допомагали!!!!! 4) Мають бути покарані всі хто бив дитину чи принижував, і в тому числі і вітчим! Думаю вона була насилувана, але того ще не розповіла. Тільки тому коли і в дома і в школі підтримки і любові не відчувала і лише тому хотіла піти з життя. Мав би директор бути психологом і не робити того що зробив! Чи віддав би він свою дитину в притулок коли б таке було із нею?!!!!! В цьому випадку мала б зайнятися тою справою і наша Супрун, адже медицина наша є в плачевному стані і може бути скоро так, що краще вмирати вдома без мед.допомоги, чим іти на експерименти ,,різникам,, до лікарні! Схаменіться люди всі і треба щось з тим робити, так ми закотимося в дебрі в яких пропадемо як сіль на воді!!! Моє побажання Надійці не втрачати ,,НАДІЮ,, боротися за життя і здоровя і доказати нелюдам що Ти маєш право на дитинство і щасливе життя! Персоналу лікарні в Луцку СЕРДЕЧНЕ ДЯКУЮ за те що вони такими є, і хай допомагають тій дитині на своєму професіональному рівні. До відповідальності тих хто винен!!!!!
АС до Тая Показати IP 22 Січня 2017 20:37
Ну да у всіх є мужність перести чуже горе! В нас тотальна ніщита дівчинка не дурна просто не знає як за себе постояти от і все,а людський фактор не прибереш люди жадні коварні хочуть слабшого принизити,я не пророк але скоро такі діти будуть мстити всім і кожному ви це побачите це все люди переживали і будуть переживати гірше попереду
123 до Тая Показати IP 22 Січня 2017 21:14
Шановна. Перед тим як давати пропозиції і поради треба хоча б мінімально володіти інформацією по даному питанню. Зрозуміло, що із стилю поданя інформації в статті висновки можна робити неоднозначні. Але якщо ви вже відважилися, можливо під впливом емоцій, писати свої тези, то щоб не виглядати дурнувато в своїх очах, в першу чергу, дуже рекомендую більш достеменно вивчити ситуацію. Думаю якби ви це зробили, то прозріння було б для вас снігом на голову і навіть пункт 1 в озвучених вами проблемах писати б не довелося. Поменше емоцій, через підтримку отаких емоційних і недолугого законодавства, ми і маємо цілу когорту так званих мам, для яких діти є способом заробітку і не більше. Щастя вам, а дитині видужання.
я Показати IP 23 Січня 2017 00:05
я думаю дуже багато має бути питань до "мами"
я Показати IP 23 Січня 2017 00:11
чому так звана мама залишила маленьку дівчинку на нелюда непонятного чоловіка..і стареньку маму....є обов язок батьків..підросте-і їдь куди хоч..."мама"..а то поїхала...і по фіг ..де та дитина і як..Тримайся дитино..батьків як кажуть не вибирають..шкода що ти так рано дитинко ти це відчула..Видужуй Надійко!!
Чому до я Показати IP 23 Січня 2017 12:24
ця дурна баба народила п"ятьох дітей не маючи умов для їх нормального життя, чому вона живе з уродом, який б"є її дітей і не забезпечує матеріально сім"ю, бо ж вона змушена сама заробляти гроші, залишаючи дітей без нагляду,то чого вона з ним живе, через х..р чи що?Посадити дурну с..ку у в"язницю, а дітей забрати і віддати на всиновлення за кордон, подалі від цієї дурної країни з її дурними законами і звіролюдьми.
Лучанин Показати IP 23 Січня 2017 08:53
коментар було видалено
Олександр Показати IP 23 Січня 2017 15:52
Може хтось знає телефон до матері дівчини. Я хочу перевести гроші.
Олена Показати IP 23 Січня 2017 17:06
Номер телефону мами Надії - 0676757616. Можете поспілкуватися. Насправді не все ,що говорять люди правда. Дуже складна ситуація, дитині треба допомогти.
Олена Показати IP 23 Січня 2017 17:54
Спілкувалися з мамою Надії. Розповіла , як було все насправді. Сім"я багатодітна, не легко доводиться всім,тому щоб вижити Лариса і її чоловік змушені їздити на заробітки за кордон, так як і більшість людей в теперішній час. Така держава , на жаль. Дітей доглядає бабуся. Дівчатка гарні і доглянуті. Зі слів жінки , чоловін дітей не ображає, показала фото .В даній ситуації відповідальність ніхто не хоче нести ,наші чиновник прикривають один одного, а дитина залишиться інвалідом на все життя. Легше все звернути на жінку, якій і так не легко в житті. Тому , можливо є люди , які не байдужі до чужої біди і допоможуть дитині.
Михайло Показати IP 24 Січня 2017 17:05
Доброго дня Всім присутнім. Ось прочитавши цю статтю та коментарі лише в котре переконуюсь що ЗМІ це велика та могутня сила. Ось було варто накалякати статейку зі слів "мами" і ось тобі на шуму наробили на всю Україну уже. Не буду давати тут свої коменти, так найперше шкода усіх дітей тієї мами, але не все так як тут піднеслі у цій статті. Мені дуже боляче що писатель чи то письменник ой вибачте журналіст викладає інформацію не перевіривши а може не хотівши довго порпатись у тому селі, як все насправді у тій сімї. Отож скажу одне - хотівши розібратися в даній ситуації, та виявити реальний стан речей у цій сімї просто зайдіть у любу хату у Топільно і запитайте про оту так звану люблячу маму і все стане ясно. А про те що фінансова допомого потрібна дівчинці то тут не ма що обговорювати. Але шановні благодійники дуже прошу Вас насправді не перераховуйте грошей цій мамі, краще на рахунок лікарні. Бо повірте знаю що говорю- я місцевий. Отож як говориться в Святому Письмі кожному буде особистий суд за справами кожного. Тільки от справді шкода тих людей які зараз найбільше постраждають - це вчителі та директор. Бажаю Всім здоровячка та мирного неба над головою. Слава Україні.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus