USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ліквідація санслужби – спецоперація ФСБ, - лікарі

24 Вересня 2014 11:27
Санітарні лікарі звернулися до луцької міської ради зберегти структуру з функціями санітарної служби хоча б в обласному центрі.

Про це стадо відомо під час засідання 64 чергової сесії міської ради сьогодні, 24 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАСОВЕ СКОРОЧЕННЯ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ ТОРКНЕТЬСЯ І ВОЛИНІ

Депутат міської ради Анатолій Пархом’юк зачитав звернення санітарної служби щодо реформування установи.

Так, згідно з нормативними документами санітарну службу практично ліквідують у зв’язку зі скороченням кількості контролюючих органів, а її функції розпорошаться між іншими службами. Крім того, фінансування таких фахівців переведене з державного на місцеві бюджети.

«Руйнується система сама система епідеміологічного нагляду. В умовах російської інтервенції це набуває особливого значення ризик застосування біологічної зброї є дуже високим. І в цьому випадку досвід фахівців санслужби є унікальним, оскільки лише тут є спеціалізовані лабораторії», - йдеться у звернені.

Переведення на фінансування з місцевих бюджетів може призвести до погіршення протиепідеміологічної безпеки та контролю за захворюваннями.

«В таких умовах забезпечити заходи в сфері профілактики інфекційних хвороб є неможливим, що може мати непередбачувані наслідків. Ми розцінюємо це як сплановану спецоперацію ГРУ та ФСБ Росії зі знищення біобезпеки держави та української нації», - вважають санітарні лікарі.

Руйнування системи імунопрофілактики вони вважають також наслідком спецоперації ФСБ Росії, оскільки вакцини для щеплень не вистачає. Вакцини проти туберкульозу, кравцю, кашлюку та інших вистачає лише на 20% від потреби. Є в області - небезпека спалаху інфекції кишкових захворювань, зокрема, сальмонельозу. А кількість випадків захворювань на гепатит на Волині зросла вдвічі. Коли ліквідують санслужбу – контролювати і займатися профілактикою буде нікому, оскільки сімейні лікарі займаються лікуванням конкретних пацієнтів.

Друга проблема – питання працевлаштування випускників лікарсько-гігієнічних спеціальностей.

Санітарні лікарі просять залишити відповідну службу хоча б на рівні обласних центрів, на кшталт Центру громадського здоров’я, який би контролював інфекційні захворювання і здійснював профілактичні заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
лучанка Показати IP 24 Вересня 2014 11:43
Дуже правильнобЦя служба нікому непотрібна. Стан інфекцційних хвороб контролювати будуть сімейні лікарі і привики вони також роблять,кі нікому енпотрібні-це вакцина ніким не контрольована,вироблена в підвалах має мету знищит нас ,як націю. А ви там сиділи тільки для того,щоб началники одержували по 7 тисяч і брали хабарі за все.Ви нікого і нічого не контролювали і не контролюєте.
ната до лучанка Показати IP 24 Вересня 2014 12:47
Частково згідна. Нащо було ТАК працювати, щоб у людей склалася ТАКА думка?!
Згоден до лучанка Показати IP 24 Вересня 2014 15:33
Та такі профі як там сидять вірус грипу від сифілісу не відрізнять. То ж є друге ДАІ (ДАЙ). Розігнати на*** давно пора. Хабарники довбані за свої місця тримаються..
Марія Показати IP 24 Вересня 2014 12:05
санстанція потрібна. Люди добрі, у світі Ебола процвітає... хто буде дезинфікувати? ветеринари...
Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 12:09
И здесь Путин виноват... А можэ в дэржави грошэй нэма?
Дончанин до Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 12:13
А кто же еще, как не Путин! Или ты ожидаешь, что они тебе признаются в том, что сами довели страну до ручки, вплоть до того, что намечают уже использовать и трудовую армию.
крымчанин до Дончанин Показати IP 24 Вересня 2014 12:32
коментар було видалено
Петро до Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 15:34
Трололошніки самі із собою базікають)) ото потіха!
Мама Показати IP 24 Вересня 2014 12:09
Санстанція потрібна, хто буде контролювати зокрема дитяче харчування. Без цього контролю знову дітей у школах та садочках будуть годувати спредами замість масла і т.д.
Мама до Мама Показати IP 24 Вересня 2014 12:29
То для цього держати і виділяти тисячі ,,щоб контролювати дитяче харчування.Ви,що з липи впали.Для цього контролюючя служби за ліками, от будуть контролювати їх у нас вистачає.Це дуже правильно вони не потрібі та ще й яка кількість сидить туніядців. Ще соужба у справах дітей і молоді також нікому непотрібнаВони ніколи нічого не робили і не роблять.Косомол там працює колишній
Тато до Мама Показати IP 24 Вересня 2014 15:35
Дітей ваших таких г*мном будуть годувати доки нерадиві чиновники по руках не отримають за відкати на цих закупівлях. А санстанція - це просто рядовий ящик для конвертів.
м икола Показати IP 24 Вересня 2014 12:13
санстанція не потрібна зовсім
до миколи Показати IP 24 Вересня 2014 12:20
може тобі,миколо, санстанція і не потрібна, а от коли я лежала з дитиною в інфекційній лікарні, то мені санстанція дуже була потрібна.
Анонім до до миколи Показати IP 24 Вересня 2014 12:25
А для чона тобі там потрібна? Я також лежала,там потрібні гроші, а лікарі там чудові Морочковський Руслан,лікар від Бога.А ці бездельники нікому не отрібні хабарники і ледацюги.Користі нуль, жуки колорадські за наші гроші. Хай ідуть на німецький завод і попрацюють хоч трішки і взнають,що таке праця, а то сидять ноги порозставляли,як раки і каву п"ють.
Знавець до Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 12:41
От якраз така служба, як СЕС потрібна, але з меншою кількістю функцій, які вона зараз виконує. Для контролю за харчуванням в ЗОШ, ДНЗ, а епіднаглядом хто буде займатися як не ця служба. А лабораторії, які є тільки в даній установі і фахівці, які вчилися роками, щоб вміти працювати на найновітніших апаратурах для виконання надскладних досліджень, яких ніколи не було і навряд чи скоро будуть в інших установах. Так, погоджуюся з тим, що в деякій мірі багато працівників байдикують і нічого корисного не роблять в СЕС, але є й такі функції на сьогоднішій день, що ніяка інша служба їх не виконає так досконало як санітарно-епідеміологічна служба. Варто і зазначити те, що СЕС дуже важливу роль виконує щодо контролю якістю харчових продуктів, які потрапляють в область, а також на наші з вами слоли. Так що не варто так категорично відноситися до цієї служби, бо знищивши її повністю, ми всі можемо отримати дуже невтішні наслідки в подальшому.
Анонім до Знавець Показати IP 24 Вересня 2014 12:48
Ой не смішіть горобців.Яку продукцію вони контролюють,кого вони контролюють?Може Там-там чи інші олігархи їх слухають. Вони хоч би на базар сходили,який поруч на Медведєва, там при вході бабка фарш продає,чи собачий чи який роками. Я особисто дзвонила , вони навіть зади свої не підняли з теплих кабінетів.Давно пора вигнати.Їх функції виконають інші служби, які може щось і будуть робити,хоч трішки.А то армію хабарників таку держати -це вже абсурд.Там писали на німецький завод хай ідіть.Їх там ждуть,але ж там робити треба, а не байдики бити
Знавець до Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 12:54
Погоджуся в дечому, але контролювати бабку при вході, це в першу чергу функції муніципалів на сьогодні. А от щодо базару самого, то скажу, що раніше обходи базарів здійснювалися по плану і перевірка була жорсткою, а потім наша так звана влада місцева заборонила виконувати цю функцію і передала іншим. Щодо хабарництва в даній сфері, то вона не тільки там процвітає, а й в інших установах державної власності, і скажу більше, вона й далі буде процвітати, навіть якщо СЕС ліквідувати і передати її функції іншим. Так що хабарництво ви цим не знищите, але чи якість функцій цих же покращите, це теж ще велике питання!!!!
до аноніма микола Показати IP 24 Вересня 2014 12:40
я повністю з Вами згідний. одні хабарники
хде? Показати IP 24 Вересня 2014 13:45
накануне утром россияне высадили десант, в составе одной псковской дивизии для захвата санэпидемстанции. Начальника дико пытали и он согласился ее закрыть. С тем ватники и ушли...
Лучанка Показати IP 24 Вересня 2014 13:48
А Ви шановні не давайте хабарі і дотримуйтесь законодавства. Тоді і до вас придертись ніхто незможе. А то привикли бізнес вести як" свині" і так і до людей відноситись і тисячі заробляти, а як штраф в 100 грн. в бюджет заплатити то всі визчите як " істеричні свині" і шукаєте знайомства щоб залатвити питання штрафу. Шановні підприємці скільки з вас дотримується всіх норм санітарного законодавства???? А я вам скажу 2%. А всі решта тут тільки писати вміють і поливати брудом людей. Так і СЕС наступила на хвіст народному депутату щоб навів лад в свому бізнесі ось і результат: ліквідація. Сила і зв'язки є мізки непотрібні. Мозги інколи включайте. А то як ваші діти почнуть вмирати від туберкульозу, сальмонельозу та інших захв. буде вже пізно. Не будьте біомасою!!!
Знавець до Лучанка Показати IP 24 Вересня 2014 13:55
На 100% правда! Погоджуюся і підтримую!
Герасим Показати IP 24 Вересня 2014 14:56
Не смішіть мене, і правильно що ту службу ліквідовують, бо від неї вже давно толку як з козла молока, ходять тільки по закладах громадського харчування і їдять на халяву, а Янко нехай на землю грішну опуститься, вже ж пенсіонерка, то чого там лазить, одні хабарники на чолі з пані Янко, хватить, на покій!
Знавець Показати IP 24 Вересня 2014 15:02
Янко це окрема тема, а всю службу ліквідовувати велика помилка. СЕС потрібна, тільки поменше начальніків і буде толк.
Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 16:25
коментар було видалено
колега Показати IP 24 Вересня 2014 20:05
янко сильна жинка---янко завжди вболивала за службу и казилась коли ми вчасно не проводили епидрозслидування а пани лариса тильки нею прикривалася и творила за янко спиною майна бильше придбала---всих звильнити а нових працивникив запросити у службу от тильки тоди буде порядок---
колега колезі до колега Показати IP 6 Жовтня 2014 21:39
Ха-ха-ха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus