USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лісівники Волині кажуть, що готові до пожеж

5 Травня 2011 15:55
На протипожежні заходи в 2011 році підприємства Волинського облуправління лісомисливського господарства планують використати 1,9 мільйона гривень.
Про це розповів головний лісничий управління Сергій Шеремета, – повідомляє прес-служба управління.
Готовність лісогосподарських підприємств Волині до протидії масовим пожежам в лісах підтвердила перевірка, яка проводилась Державним агентством лісових ресурсів з 18 по 22 квітня, кажуть у прес-службі.
«Для спостереження за лісовими масивами побудовано 49 веж, – повідомив Сергій Шеремета. – На 11 із них, у місцях із найбільш небезпечними за природними показниками пожежної небезпеки лісових масивах, встановлено телевізійні системи спостереження. Лісогосподарськими підприємствами, за кошти державного бюджету, придбано ще 3 спостережних телевізійних системи, які за деякий час будуть встановлені».
Він розповів, що для ліквідації лісових пожеж у лісогосподарських підприємствах створено 86 пунктів скупчення пожежного інвентарю по лісництвах та 25 лісових пожежних станцій, які забезпечені необхідними технічними засобами пожежогасіння: 43 пожежних автомобілів, 3 мотопомпи, 12 пожежних цистерн.
Цьогоріч додатково на баланс лісгоспів поставлено ще 7 пожежних автомобілів, які не в змозі були утримувати органи місцевого самоврядування, розповів Шеремета.
«Створено 2600 кілометрів мінералізованих смуг, догляд за ними проведено в об’ємі 5300 кілометрів. Перекрито 733 позапланових дороги, виставлено 545 аншлагів на протипожежну тематику, – додав він.
Крім того, лісівник застерігає волинян від розпалювання вогню на природі. «Потрібно розуміти, що погода сприяє виникненню пожеж, а відтак треба бути максимально обережними», – каже він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus