USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Люди самі мають вирішувати, яка лікарня їм потрібна», – Ірина Констанкевич

20 Грудня 2016 17:59
Народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич зустрілась із жителями селища Колки, яке в близькому майбутньому може стати центром об'єднаної територіальної громади, повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Ірина Мирославівна ознайомила колківчан із результатами своєї роботи за неповних три місяці. Зокрема, зробила акцент на 15 законопроектах, створених у співпраці із нардепами-укропівцями.

Проте головною причиною візиту стала конфліктна ситуація навколо Колківської районної лікарні. Нещодавно тут довелося скоротити кількість ліжкомісць. А незадовго до місцевих мешканців дійшла чутка, що голова райдержадміністрації Андрій Линдюк планує ініціювати реформування закладу у відділення Маневицької районної лікарні. Колектив закладу, небайдужі громадяни Колок і навколишніх сіл обурені таким рішенням, адже люди бояться втратити лікарню взагалі. Головний лікар медичного закладу Олександр Янчик уболіває за долю не лише закладу, а й тих, кого він обслуговує.

«Відділення буде залежати від когось на відстані. Саме юридичний статус закладу впливає на оперативність реагування на всі потреби закладу. Важливо, щоб лікарня була самодостатньою», – підкреслив головний лікар.

До Ірини Констанкевич надійшло три колективних звернення щодо цього питання, люди зібрали понад три тисячі підписів. Тож зустріч з обранцем була дуже емоційною. На думку народного депутата, оцінювати ситуацію мають фахівці, тому на розмову із громадою вона запросила голову постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я материнства і дитинства Волинської обласної ради, лікаря із 30-літнім стажем Олександра Зінчука.

«Заклад має функціонувати відповідно до потреб громади, а не чиновників. Це – світовий досвід, – наголошує депутат облради. – Кожне рішення має бути виваженим, а не вимушеним. Це не повинні бути зміни заради змін в час незавершеного реформування медицини в цілому. Така позиція УКРОПу в підтримці не лише медицини, але соціальної сфери загалом».

На збори громади приїхав і голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, який запевнив працівників Колківської лікарні, що найближчим часом нічого не зміниться і лікарня залишиться юридичною особою.

Ірина Мирославівна наголошує, що про локальні реформи медицини можна буде говорити лише після утворення об’єднаної громади та наданню їй всіх повноважень.

«Люди самі мають вирішувати, яка лікарня їм потрібна, які там мають працювати фахівці та надаватись медичні послуги», – резюмувала нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сераховичі Показати IP 20 Грудня 2016 18:23
Шановна Ірино Мирославівно приємно .що Ви оптимістка і вірите, що народ може на щось впливати але влада вирішує так як вигідно ій .
Місцевий Показати IP 20 Грудня 2016 18:31
Колківчани дякують Ірині Мирославівні за підримку, дуже хочеться вірити, що нашу лікарню залишать в спокої і колектив лікарні може спокійно ходити працювати, а пацієнти лікуватися. Хоча зі сторони райадміністрації прес продовжується...
жителька Колок Показати IP 20 Грудня 2016 19:08
Ми дякуємо Ірині Констанкевич за її підтримку і надіємось ,що наша лікарня буде існувати ,кожному жителю нашого округу приємно буде зустрітися з нею ще не один раз.
Колківчанка Показати IP 20 Грудня 2016 21:45
Все стане відомо після сесії районної ради.Тоді будемо бачити реальний стан речей.А на сьогодні, ми вже не раз переконалися, що обіцянка - цяцянка. Пане Андрію хоч один раз за свої 2 роки праці на чолі голови Адміністрації залиште все так. як просили жителі Колок. Тим більше, надайте право громаді самій вирішувати подальшу долю медичного закладу.
Лучанин Показати IP 22 Грудня 2016 15:20
Шановні колківчани, не торгуйтесь з паном линдюком, не псуйте собі нерви. Подавайте інформацію в засоби масової інформації Російської Федерації і побачите де буде линюк зі своєю посадою і кріслом. СЛАВА УКРАЇНІ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus