USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Абсурдне й необдумане рішення НСЗУ, – нардеп з Волині про виключення луцьких лікарень з переліку «ковідних»

29 Травня 2021 15:29
Національна служба здоров‘я України має намір виключити Волинську обласну клінічну лікарню, тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню з переліку закладів, що надають допомогу пацієнтам хворим на COVID-19.

Про це говорили в ефірі телеканалу «АВЕРС» з народною депутаткою Іриною Констанкевич.

«Більш абсудного рішення я би не змогла придумати», – прокоментувала народна депутатка виключення трьох луцьких лікарень із переліку «коронавірусних».

«Жодних документів, які б свідчили про те, що таке буде не було, доки ми були в Києві на парламентському тижні. Але я вважаю, що це узгоджені дії і Міністерства охорони здоров’я, і Міністерства фінансів. І це рішення було доведене до НСЗУ», – зауважила Ірина Констанкевич.

Як додала парламентарка, абсудність рішення полягає в тому, що кожен медзаклад Волинської області ще на початку пандемії продемонстрував оперативність та професіоналізм у реагуванні на виклики коронавірусу, які у 2020 році постали перед усіма лікарнями. Без державної підтримки та за рахунок місцевих коштів, благодійників, спонсорів медпрацівники Волинської обласної клінічної лікарні, тимчасового інфекційного госпіталю та Луцької міської клінічної лікарні невтомно працювали й врятували десятки людських життів.

Є ще й інша проблема. Відповідно до програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» 7 медзакладів Волині, які визначені опорними, було модернізовано, серед яких і Камінь-Каширська центральна районна лікарня. Передбачалося також нове діагностичне обладнання. Камінь-Каширська ЦРЛ усі відповідні документи для отримання комп‘ютерного томографа (КТ) підготувала, подала, проте рішення про передачу КТ ігнорується на рівні міністерства.

Читати також: «Розслаблятися і згортати ковідні лікарні зарано», – мер Луцька про рекомендації НСЗУ

На території Волинської області пропонується лишити опорними для надання допомоги хворим на коронавірус три заклади: Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Волинська обласна інфекційна лікарня, Луцька центральна районна лікарня.

Нагадаємо, у середу, 26 травня, Луцька міська рада направила центральній владі звернення щодо незгоди на виключення комунальних підприємств охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади з переліку опорних лікарень для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

«У четвер з’явилася інформація про те, що начебто Волинську обласну клінічну лікарню залишають, однак так це чи ні, поки документального підтвердження немає, але щодо тимчасового госпіталю та клінічного пологового будинку ситуація не змінилася. Тому ми будемо працювати над тим, аби ці заклади залишилися. Адже жоден вірусолог чи інфекціоніст не може точно вказати причинно-наслідковий зв’язок, через який розпочинається нова хвиля коронавірусу. Це не залежить від погодних умов чи пори року. Ми не знаємо, коли розпочнеться чергова хвиля. Вона може розпочатися восени, а може – і в липні чи в серпні. Тому ми повинні бути постійно готові, а не починати закривати ковідні лікарні, які врятували сотні або й тисячі життів. Поки розслаблятися і згортати ковідні лікарні рано», – вказав мер Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus