USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Лучан не можуть «привчити» викидати сміття

12 Липня 2016 19:59
Попри вказівку влади, окремі мешканці приватних секторів, що знаходяться на вулицях Чернишевського, Володимирській, Ковельській та частково Львівській, з відомих лише їм причин відмовляються купувати та встановлювати сміттєві контейнери біля власних осель.

Про причини невиконання протокольного доручення міського голови про встановлення сміттєвих баків під час оперативної наради у Миколи Романюка сьогодні, 12 липня, повідомив директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.

З його слів, за станом на 1 липня 2016 року на вулицях Чернишевського і Ковельській встановили 94 сміттєвих контейнера об’ємом 120 літрів.

«Фактично по контейнеру на будинок. Але не хочуть місцеві мешканці ними користуватися. Зокрема, 9 господарств на вулиці Чернишевського не хочуть їх купувати взагалі попри розстрочку на три роки. І це далеко не пенсіонери, а люди з непоганими статками», - жаліється комунальник.

Вперто не купують смітники й власники чотирьох обійсть на вулицях Тютюнника та Ковельській.

Як зазначив Валерій Кузьмич, цьогоріч щомісячна плата за користування контейнерами зросла від 10 до 14 гривень на місяць. З його слів, минулого року комунальникам вдалось реалізувати 171 контейнер, а цього року - 178 контейнерів.

«Був період, що не було контейнерів на складі. Зараз на складі лежить 195 ємкостей для сміття, які ми готові продати. Але їх ніхто не купує. А тим часом щоранку на вищезгаданих вулицях проходить машина, що збирає сміття. Але ні, всеодно виносять сміття до дороги. За попередні роки населення дало підприємству 100 тисяч гривень кредиту. Ставимо питання заміни старих контейнерів на нові. Цього року придбали спецтранспорт MercedesBenz для вивезення сміття, плануємо придбати ще одне. Хочемо замінити старі контейнери на нові – європейського зразка. Але люди не йдуть нам на зустріч», - додав Кузьмич.

На це Микола Романюк відповів, мовляв, порядок у місті починається з хати, квартири, під’їзду чи вулиці:

«Ми не говоримо про те, щоб змусити людей купувати контейнери, мова - про те, щоб у людей були ці контейнери», - резюмував міський очільник.

Також директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська повідомила, що незабаром на сайті Луцької міської ради та в ЗМІ оприлюднять прізвища тих лучан, які відмовляються встановлювати та користуватися сміттєвими контейнерами біля власних обійсть у приватному секторі на вулицях Чернишевського, Тютюнника та Ковельскій.

«До четверга ми виставимо на сайті Луцької міської ради усі прізвища власників будинків на цих трьох вулицях, які відмовляються користуватися сміттєвими контейнерами. Чому власники 170 будинків можуть придбати контейнери, а, до прикладу, 12 будинків відмовляються. Це не люди пенсійного віку, це досить заможні особи, які з незрозумілих міркувань відмовляються придбати смітники», - каже очільниця муніципалів.

З її слів, у разі непокори та в особливо складних випадках до справи залучатимуть патрульну поліцію.

До слова, часовий сегмент роботи муніципальної поліції у приватному секторі – від 21-ї до 23-ї години, адже, зі слів Юлії Сиротинської, застати самого власника будівлі і її мешканців з 7:30 до вечора – не реально.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ВОВК Показати IP 13 Липня 2016 00:36
ага добре шо сказали будем сміття виидати після 23.00
Жителька вул.Чернише Показати IP 13 Липня 2016 00:45
По-перше, я про це вперше чую, ніхто до нас не приходив, потрібно людям нормально пояснити сам процес забирання сміття. Для чого мені цей величезний ящик, якщо я практично раз в місяць викидаю невеликий пакет. як в нього "влізти" і помити? І як довго вони прослужать, у них така якість... Хто повинен їх переносити через дорогу? Можливо, перше ніж лякати поліцією, поговорити з людьми? Опублікувати інформацію на сторінках Вашої газети... Раніше стояли контейнери, а чому б не поставити такі і збирати окремо пластик, скло, папір і т.д
Лучанин Показати IP 13 Липня 2016 01:32
Правильно Романюк сказав, таке враження що він знову на вибори йде. А от пані Юля працює в образі сучасного чиновника - "Моя твоя не пони...". Підприємство Луцькспецкомунтранс надає послуги вивозу сміття, а тому повинно забезпечити будинки контейнерами за свій кошт, як свій інвентар. Чи може завтра зобов'яжуть лучан купляти комунтрансу сміттєвози? А якщо контейнери стоять, а люди викидають сміття на дорогу замість них, то тоді це дійсно справа поліції - не тільки змусити викидати в контейнер, а й заарештувати діб на 10 та змусити прибирати територію щоб привчити до чистоти.
Юра Показати IP 13 Липня 2016 02:51
Хоч і розумію що з всього цього діла заробляють фірми романюка... а все одно підтримую, бо ця справа дуже важлива...
Лучанка Показати IP 13 Липня 2016 10:18
А чому б не поставити такі смітники як на малюнку вище? І всі б викидали. А не продавати кожній родині по 530 грн. А залиши ці ящики, куплені за шаленні гроші на вулиці, і що... їх там просто можна не знайти. Поліція їх стерегти ж не буде. Чому в інших мікрорайонах стоять загальні контейнера, а тут хочуть заробити на людях? Нехай люди, які займаються цією проблемою, добре розберуться, не сидячи в кабінеті.
Лучанка 2 Показати IP 13 Липня 2016 11:07
Тут ключова слово - вивозити, а мало б бути ПЕРЕРОБЛЯТИ!!! Давайте розглянемо проблему з точки зору теорії розбитих вікон. Усі ми підсвідомо знаємо про бардак зі сміттям - нам можна його не сортувати, викидати де попало, нічого нам за це не буде, а ще ми знаємо що воно все разом не відсортоване вивозиться на одну велику кучу і там вже на цій кучі робиться ЖАХ - всі наші особисті відходи валяються, їх їдять тварини та птахи, вони будуть гнити сотні та тисячі років. Зовсім інша справа була б якщо б ми знали, що влада турбується про нас - нарешті не відшивала інвестора і дозволила побудувати сміттєпереробний завод, поставила контейнери для різного сміття, вчасно його вивозила, встановила штрафи за викидання сміття на вулицю, (хто сказав, що ніхто не любить дисципліни - всі цього лише чекають). Дивлячись на такий стан справ, люди будуть відчувати себе частиною справи щодо переробки відходів і турботи про навколишнє середовище і викидати на вулицю ніхто не буде
Турбота від лучан до Лучанка 2 Показати IP 13 Липня 2016 12:45
Погоджуюся під кожним Вашим словом.А наше сміття хіба переробляється?Невже Брище нарешті дозволили легально знайти прозорого інвестора???!І побудували завод з переробки сміття???Цю пані Юлію можна засудити якщо вона таке зробить.Пі-ство має надавати дані контейнера безкоштовно,а не заробляти на мешканцях і прибирати в місті теж треба,а не тільки жалітися власнику даного бізнесу-меру.
Житель Показати IP 15 Липня 2016 10:30
Скажу чесно, ідея була дибі**на. Ні, ну з точки того хто робить ці "контейнери" а потім тюхає їх по 530-600 грн людям в обов'язковому порядку - ідея норм, а людям, то якось не дуже. На всій вулиці Чернишевського(близько 2 км) за понад 20 років не було встановлено міською радою та підконтрольними органами ЖОДНОГО смітника, навіть поблизу цих "недозупинок", і куди людям викидати? Сміття на дорогах? Бо собаки розривають його. А що робити щоб не було того? То може хай ті ДВА дні в тиждень коли має їздити машина і збирати його вона і справді їздитиме в той час коли презюмують(спочатку це була 9 ранку, потім - десята), а не одного разу зранку, іншого - ввечері. Далі. Я збираю окремо органіку(на гнійну яму), батарейки(заношу в центри збору), папір(на макулатуру), металічні частини(на металолом), пластикові пляшки(на вторинну обробку) і в мене набирається десь так сміття літрів 30 і кілограм 10 за місяць. І чого я повинен купувати смітник певного типу в певної компанії, який не відповідає моїм потребам? Закинути лай*о на ринок використовуючи адмінресурс - це звичайно дуже оригінальна ідея. А ви пробували отримати в людей зворотній зв'язок, хто задоволений тими смітниками? Встановіть баки для роздільного забору, хоча б два комплекти на мікрорайон, та хоч один встановіть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus