USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Як вирішують проблему зі сміттям у Луцьку

18 Серпня 2018 16:33
У Луцьку закупили нову сміттєсортувальну лінію та вже працюють над її встановленням, окрім цього в обласному центрі здійснили ремонт контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів та закупили нові контейнери.

Про це інформував директор департаменту економічної політики Олександр Озінович під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства 17 серпня.

«У Луцьку впродовж півріччя активно ведеться робота щодо вдосконалення системи поводження з відходами шляхом впровадження роздільного збору сміття та повного переходу на контейнери для збору твердих побутових відходів типу «євро». Відповідно, вже закуплена лінія для сортування твердих побутових відходів за кошти міського бюджету. Тендер завершено, переможець – ТОВ «Хаммель Україна», сума – 5 890 тис. грн. Зараз тривають роботи з облаштування основи під лінію для сортування на вулиці Трункіна, 7.

Також цього року було проведено роботи щодо капітальному ремонту контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів в кількості 17 штук. Над кожним із них облаштовано металеві навіси. Загальна сума витрат – 757,5 тисяч гривень. Втім, роботи в цьому напрямку продовжуються й надалі. Окрім цього вже проведено тендер на закупівлю 59 контейнерів для збору твердих побутових відходів. Вони будуть металевими оцинкованими євро стандарту та 59 одиниць контейнерів сітчастих гарячого оцинкування. Їх мають встановити до кінця року», - інформував Олександр Озінович.

Додатково закуплено контейнери й за кошти комунального підприємства «Спецкомунтранс»: 10 контейнерів сітчастих для збору твердих побутових відходів та 10 контейнерів оцинкованих типу «євро». Поповнилося підприємство й новою технікою - придбано два сміттєвози за бюджетні кошти та один сміттєвоз за кошти підприємства.

Нагадаємо, що з першого січня в Україні ухвалено нові правила щодо вивозу сміття. Зокрема законодавчі зміни затвердили для населення штраф за не відсортоване сміття від 340 до 1360 гривень і для юридичних осіб – від 850 до 1700 гривень.

Відповідно до них, лучан почали вчити сортувати сміття. А з 1 червня виконком заборонив вивіз невідсортованого сміття на полігон у Брищі підприємствам, установам і фізичним особам, які зареєстровані за межами Луцька. Винятки зробили лише для Жидичинської та Княгининівської ОТГ та Прилуцької сільради. Також сміттєвий полігон закрили для інших сіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 18 Серпня 2018 21:20
Респект

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus