USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Лучанам обіцяють чисту воду з-під крана

21 Квітня 2017 11:34
«Луцькводоканал» планує ще цього року встановити нове очисне обладнання на Дубнівському водозаборі, який постачає воду до 75 % помешкань у місті. Як результат, лучани отримають удома якісну питну воду безпосередньо з-під крана.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації 20 квітня.

Як розповів керівник «Луцькводоканалу» Іван Корчук, необхідне обладнання вже закупили і його потрібно якнайшвидше встановити (заплановано до кінця цього року), адже без роботи устаткування руйнується, зокрема під впливом корозії.

За попередніми підрахунками встановлення нового обладнання обійдеться «Луцькводоканалу» близько у 20 млн грн.

Додамо, що за належної експлуатації устаткування може працювати приблизно 50 років без необхідної заміни фільтрів для води, при тому, що зараз «Луцькводоканал» повинен змінювати реагенти кожні 5 років.

На сьогодні таке обладнання було встановлено лише у двох українських містах – у Борисполі та Луганську. У зв’язку з бойовими діями на сході країни на разі воно працює лише в Борисполі.

Як стало відомо, до луцьких домівок постачається вода із 52 артезіанських свердловин, із яких постійно працюють, залежно від попиту, 26–30.

Член комісії, депутат Олександр Козлюк пояснив, що варто роботи з встановлення цього обладнання завершити якнайшвидше. Можливо, за кошти від перевиконання міського бюджету вдасться зробити воду в Луцьку «супер-якісною».

«Думаю, ми маємо таки віднайти кошти в міському бюджеті, щоб встановити це обладнання. У результаті, якість води з наших водозаборів стане ще кращою, аніж є зараз. Вона і зараз хороша, але буде ідеальною, тоді не буде накипу. Обладнання придбали ще в 2006-2007 роках за 23 мільйони гривень за кошти держпрограми. Все воно зберігається на складах. Якщо буде наша воля і ваша підтримка - у нас буде супернормальна якість води. Звісно, ми можемо рік почекати. Але ці реагенти, якщо їх не пустити в роботу - старіють. І якщо вони не будуть працювати замочені водою – вийдуть з ладу», - пояснив посадовець.

Тож, з його слів, не виключено, що за результатами виконання бюджету Луцька за перше півріччя, пропонуватимуть виділити кошти на завершення реконструкції фільтраційної системи. Він повідомив, що перший заступник міського голови Григорій Недопад вирішив вивчити це питання досконало і підписав розпорядження про перерахунок кошторисної вартості цих робіт.

До слова, загалом «Луцькводоканал» працює зі збитками – усе через заборгованість населення та держави по пільгах і субсидіях. Тому підприємство звернулося до міської ради з проханням про надання фінансової допомоги, зокрема для погашення боргу за електроенергію, у розмірі 1,5 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
психіатр-політолог Показати IP 21 Квітня 2017 11:47
Обіцянка цяцянка а дурному радість
Ігор луцький Показати IP 21 Квітня 2017 12:21
Яка буде якість,якщо після водозабору вода подається по кілометрах ржавих труб?
Оля Показати IP 21 Квітня 2017 12:57
Гарячу воду дайте, а не тепленьку. З крана тече літня вода, а гроші платити як за гарячу.
корчук Показати IP 21 Квітня 2017 13:25
корчук злодій. по 3 млн платить невідомим за надання консультацій а зараз каже що грошей немає. Зрозуміло що знов підвищать тарифи на воду. Продайте пару хат і машин корчука і його родини і буде вам 40 млн.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 21 Квітня 2017 14:04
Ось би ще й у Нововолинську так. Або змусити червоненьку водицю керівникам міської ради, хлебтати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus