USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанка створює неповторні солодкі шедеври. Фото

6 Листопада 2016 16:11
Умілі жіночі руки завжди творять дива, особливо, коли справа стосується кулінарного мистецтва. Багато солодких шедеврів навчилася готувати чарівна лучанка, чудова мама двох діток Ольга Гамідер. Молода жінка пече смачні надзвичайної краси торти й короваї, якими полюбляють ласувати гості сімейних свят та великих корпоративів, - йдеться у матеріалі щотижневика Волинські Новини №40.

«Печу тортики відтоді, коли після народження першої дитини пішла у декретну відпустку. Спочатку просили приготувати щось солоденьке й гарненьке для племінника, для похресника, а то і своєму синочку на свято доводилося щось вигадувати», – зізнається Ольга.

Показуючи під час розмови фотографії своїх кулінарних витворів, лучанка розповідає, що спеціально на кондитера не вчилася: перша освіта математична, друга – економічна.

«Сюжети для оформлення солодких виробів придумую сама. Іноді люди замовляють і кажуть, що хочуть бачити на тортику: героїв дитячих мультфільмів, автомобілі, книги, квіти, фігурки людей – багато чого. Просто замовник каже про свої побажання, а я вже домислюю і втілюю це в реальність за допомогою мастики, цукрової пудри та інших кондитерських засобів. Наприклад, до Дня вчителя спекла великого торта з букетом квітів на ньому. Педагоги були надзвичайно задоволені. Якось довелося мужчині на ювілей робити торт з українською хатою. Виготовляю торти у формі книг – як історію життя людини, іноді роблю зі скриньками та дитячі на різну тематику. Якось на випускний вечір у школу готувала торт із випускним альбомом на ньому (з фотографіями), а для спортсмена – зі штангою (їстівною, звичайно)», – розповіла Ольга.

Напевно, багато хто ловив себе на думці: якби постійно мав справу із солодощами, ото вже смакував би! Утім це не про Ольгу. Бо кондитерка... не любить солодкого! Хоча усі свої вироби куштує, чи смачними вийшли.

«Хочу трішки похвалитися (сміється, – ВН). Знаєте, всі мої торти оригінальні. Я не люблю повторюватися, тому кожен має якусь особ¬ливість. Ще ніколи у мене не було однакових тортів чи короваїв, тобто роблю хоч якусь маленьку відмінну деталь. Мабуть, саме через це мої торти вподобало так багато людей: беруть і на ювілеї, і просто на дні народження, і на весілля, і на дівич-вечори. От дівчата взяли собі торта для суто жіночої компанії, то там з нього наче вилазить стриптизер. Якось молодому чоловікові на 25-річчя замовили торт із диснеївськими героями Чіпом і Дейлом. Виявляється, цього іменинника всі називають Чіп. На весілля зазвичай замовляють торти у рожевих тонах, із солодкими трояндами чи орхідеями».

Вчитися по-новому виготовляти красиві й водночас смачні торти жінці допомагає інтернет. Дивлячись відео, кулінар пізнає, як наносити мастику, скріплювати деталі, оформляти.

«У результаті виходять цікаві речі, які замовляють не лише у нашому місті. Буває, що по мої торти приїжджають із Києва, зі Львова, навіть із Бреста, – каже Ольга. – Якось замовили солодощі на ювілей для нашого емігранта в Італію. Тож гостинець поїхав автобусом до Риму».
Ольга переконує, що працюючи на кухні, вона морально відпочиває
Ольга переконує, що працюючи на кухні, вона морально відпочиває
Ольга Гамідер
Ольга Гамідер
«Натхнення для цієї справи мені дають голоси і сміх дітей. Домашні турботи дещо втомлюють, але під час роботи я відпочиваю морально, бо тоді з головою занурююся у творчість, – усміхається жінка. – Люблю цю справу. Тож уже вдалося виготовити не мало й не багато – близько двох тисяч солодких короваїв. Похвалюся: уже зараз в мене до кінця листопада все розписано. Роботи дуже багато, але людей не хочеться підводити. Добре, що є ніч, то поки що встигаю усе зробити вчасно. Чому я так працюю? Знаєте, надзвичайно приємно, коли люди телефонують і просять: «Олю, будь ласка, спечи свого торта! Без прикрас, щоб тобі легше, просто хочемо твого торта!». Додає наснаги й те, що просто робиш від душі, щось придумуєш, видозмінюєш, стараєшся, а потім читаєш повідомлення у телефоні: «Тортик дуже смачний!!! Доця була надзвичайно задоволена! Дякую, Ольчик!». Приємно, коли мої солодощі дарують людям радість».

Сергій ЖУКОВСЬКИЙ

Фото з архіву Ольги Гамідер, Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Степан Показати IP 6 Листопада 2016 16:40
А напишіть номер телефону цієї Олі ,хочу зробити замовлення ?!
Лучанка до Степан Показати IP 6 Листопада 2016 20:17
Знаю її особисто. Замовлення робила не раз. Завжди гості залишались задоволені. Тортики надзвичайно смачні і звичайно гарні. До кожного клієнта підходить індивідуально. При бажанні дає свої поради до оформлення. ДЯКУЮ Олічка. Ви Майстер своєї справи.
OLya до Лучанка Показати IP 6 Листопада 2016 21:37
Дякую)Дуже приємно)Звертайтесь якщо що,завжди із задоволенням щось смачненьке і оригінальне придумаю!
Лучанка Показати IP 6 Листопада 2016 20:19
Її контакти є в соціальній мережі Однокласники. Олічка Гармідер
Василь Показати IP 7 Листопада 2016 00:26
Моя дружина те ж замовляла цього року у пані Ольги тортика мені на ювілей...це був найгірший подарунок в моєму житті, фігурки не чітки...і на смак так собі...не порівняти зі смаколиками справжніх майстринь-кондитерів. Прастіше кажучи яка ціна такі і тортики...Я одне не розумі. як "хірург" може стати "поліцейським"!!!!!!
Олександр Показати IP 7 Листопада 2016 08:52
І ми з дружиною замовляли у Олі тортики, і завжди були задоволені її шедеврами-вони неповторні. A ще дуже вразило її відповідальне ставлення до своєї роботи і до людей ... А на рахунок ВАСИЛЯ--на ювілеї, як правило, фігурки завжди не чіткі...і на смак так собі...--- алкоголь робить своє діло
Розчарована Показати IP 7 Листопада 2016 08:55
Я теж замовляла торт у Ольги. Скажу, що по ціні в неї дешевше, ніж у інших майстрів у Луцьку. Але отримавши замовлення зрозуміла чому, над оформленням ще треба вам працювати і працювати. За смаком нічого надзвичайного, але можна їсти.
Таня Показати IP 7 Листопада 2016 12:22
По перше, для виготовлення тортів треба мати і освіту і санітарну книжку. По друге, хвалите себе ось так нагло - то вже перебор. Дурна реклама. Ось ці вже майстрині зі своми тортами-бровами - манікюрами, поширені здебільшого в соц. мережах - спарвжня небезпека дял громадян!
Торі до Таня Показати IP 7 Листопада 2016 15:33
Не подобається - не користуйтесь послугами з інтернету. А медичну довідку не проблема зробити, якщо потрібно для роботи. Таке враження, що передивились Ревізора...
Ірина до Торі Показати IP 8 Листопада 2016 13:20
Або Пані Тетяна, мабуть сама займається кондитерською справою і Ольга для неї серйозний конкурент. Буває І таке
109 Показати IP 8 Листопада 2016 12:20
Такий майстрів зараз в Луцьку багато. То звичайна реклама. Попробували,не сподобалось. Є набагато професійніші майстри і на агато смачніші торти.
Ірина Показати IP 8 Листопада 2016 13:15
Ольга справжня майстриня, професіонал своєї справи. Молодець. Завжди враховує всі побажання клієнта. В кожен тортик вона вкладає частинку душі, її витвори мистецтва знає вже мабуть пів України. Спробувавши одного разу її тортик, вже ніколи не погоджусь шукати іншого кондитера для своєї родини. Дні народження, весілля, хрестини, завжи доповнює її незабутній шедевр. Дякую тобі Олічка, за старання. Ти найкраща. Від сімейства Коротинських

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus