USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучани, які повернулись з АТО, оздоровились на Волині

28 Березня 2015 13:17
Фізичну, психологічну та емоційну реабілітацію на базі санаторію «Пролісок», що у селі Грем'яче Ківерцівського району отримали 15 учасників: 8 з Луцька та 7 з Волинської області. Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Такий відпочинок та лікування організував Ковельський центр допомоги бійцям 51 ОМБР у рамках проекту «Зігрій душу». Втілити проект в життя допоміг Фонд «Новий Луцьк», адже одним з головних напрямів діяльності Фонду є підтримка АТО.

Проект «Зігрій душу» передбачає те, що з хлопцями займаються і психологи, і арт-терапевти, і духовні наставники.

Керівником проекту є Анна Лисакова, малює з учасниками та проводить їм арт-терапію Тетяна Мялковська. Над психологічним станом бійців працюють Олена Звєрєва, Антоній Мельник та Олена Тарасюк. Духовним наставником є отець Августин з монастиря Святого Василія Великого Луцька, координатор Анна Коршунова волонтер Ковельського центру допомоги 51 ОМБР.

«Хлопці проходили фізпроцедури, дихали свіжим повітрям та відпочивали. Отець Августин провів молебен, освятив ікони, намальовані хлопцями, та дав Боже благословіння кожному учаснику проекту. Також отець започаткував новий напрям нашої програми - християнський театр», - зазначає Анна Лисакова.

«Програма реабілітації була цікавою та активною. Кожного дня учасники насолоджувались процесом творення картин, арт-терапією Тетяни Мялковської, яку проводили на березі озера, спілкувалися з психотерапевтом Оленою Звєрєвою. За можливісь реалізації такої програми ми дякуємо усім небайдужим». – йдеться у повідомленні Ковельського центру допомоги бійцям 51 ОМБР.

На завершальний день реабілітації, яка тривала 7 днів, до санаторію, з подарунками для військових, навідались представники Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Заступник голови правління Фонду Ірина Констанкевич зазначила, що хлопці були дуже веселими та життєрадісними, відчувалась тепла та просякнута любов'ю атмосфера.

Своєю чергою, учасники програми подякували усім організаторам за таку чудову можливість відпочити, набратися сил, оздоровитися психологічно та відчути любов до життя. Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» бійці передали картину з символічною назвою «Серце волонтера».

Керівники проекту зазначають, що подібні виїзди планують робити не тільки у санаторій «Пролісок». До прикладу, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що планується відновити лікувальний комплекс «Журавка» для бійців АТО і приєднати його до санаторію «Пролісок». Також організатори кажуть, що шукають варіанти поїздок в Карпати та на Шацькі озера.

До 18 квітня набирається новий, уже 9-ий, заїзд на реабілітацію. Усі охочі можуть записатися у координатора проекту Анни Лисакової. Контактний телефон: 096- 320-34-84.

Варто зауважити та нагадати, що війна, яка триває на сході нашої країни, лишає після себе зруйновані не лише міста. Ті, які повертаються із зони АТО – повертаються зі зруйнованими та понівечиними душами. Обов'язком кожного українця має стати допомога тим, хто бачив війну власними очима. Саме для такої допомоги, спільними зусиллями психологів кафедри психології СНУ імені Лесі Українки та Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» створено проект «Психологічна допомога учасникам АТО та їх сім’ям». У рамках проекту лучани, які мають психологічні проблеми, після перебування в зоні АТО можуть безкоштовно отримати допомогу.

Психологічна допомога надається з понеділка по п'ятницю з 14:00 до 18:00 години за адресою: Луцьк, вулиця Потапова, 9, корпус №2 СНУ імені Лесі Українки.
Попередній запис за номерами телефонів:
(0332) 24-90-01, (066) 354-13-85, (096) 974-12-39, (063) 926-42-33.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 28 Березня 2015 13:27
якби побільше таких нормальних людей....хто робить, а не говорить про те, що робити і як
Інна Показати IP 28 Березня 2015 13:52
молодці! дуже гарну справу роблять люди, сподіваюся нашим захисникам така терапія допоможе повернутися до нормального життя! успіху йім усім!
Катя до Інна Показати IP 28 Березня 2015 15:18
Молодці, що спільними зусиллями все роблять. Волонтерам повага, за те, що витрачають час, Палиці за те, що додає кошти. Тільки, так можна досягнути цілі. Гуртуйтесь, люди
123 Показати IP 28 Березня 2015 14:17
А де хороші поступки Лапіна і Гузя.
гарна реклама Показати IP 28 Березня 2015 18:25
координаторам великіми буквами ато що погнали туди майже пять тисяч відловлених по селах бійців а повернулось набагато меньше мовчанка.а де оздоровлюватись тим пару тисячам що повернутся і захочуть по людські жити а не іхати назад відновлювати донбас в стройбатах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus