USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку масово оскаржують штрафи за «незаконні» гаражі

2 Листопада 2016 14:09
Майже сотня мешканців вулиці Гірної звернулася зі скаргами на штрафи щодо незаконного, згідно інформації луцьких муніципалів, розміщення гаражів.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2 листопада.

Проекти рішення, у яких пропонувалося не задовольняти скарги лучан, викликали емоційну дискусію серед членів виконкому, посадовців та присутніх мешканців вулиці Гірної.

Нагадаємо, що у вересні адмінкомісія вирішила оштрафувати 83 власників гаражів на вулиці Гірній.

Раніше в цьому районі під час виїзної інспекції депутатів власники конструкції переконували, що землю під гаражі ще у 1980-их роках їм передало командування військової частини.

Виконувач обов’язків начальника юридичного управління Наталія Юрченко пропонувала членам виконкому залишити усі ці скарги без задоволення, голосуючи «пакетом» за декілька десятків проектів рішень. Вона розповіла, що на думку скаржників, пропущено строк їх притягнення до відповідальності. З її слів, оскільки власники гаражів не з’являлися до вересня, муніципальній поліції не було відомо повного складу правопорушення, саме цим пояснюється значний термін між виявленням незаконно встановлених гаражів та накладенням штрафів.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що питання резонансне, тож його доцільно зняти з порядку денного, та запропонувати адмінкомісії повторно його розглянути. На це очільник адмінкомісії, перший заступник міського голови Тарас Яковлев відповів, що комісія переглянути своє рішення не може і скасувати його можливо або в судовому порядку, або рішенням виконкому.

Своєю чергою, директор департаменту муніципальної поліції міськради Юлія Сиротинська поінформувала, що робота щодо гаражів тривала ще з квітня. Попри розміщення повідомлень про демонтаж, з її слів, жодна особа з вулиці Гірної до вересня не зверталася в департамент. Єдиним документом, який надали мешканці, була пояснювальна записка без печатки, де зазначалося що 1988 році військову частину просили дозволити розмістити тут гаражі. Вона повідомила, що у вказаних об’єктах власники зберігають велосипеди, старі вікна, мотики, особисті речі тощо. Зі слів Сиротинської, смішним виглядає те, що особи 1985 року народження стверджують буцімто у 1980-их роках військова частина надала їм дозвіл на розміщення конструкцій. Низку квартир на цій вулиці придбали у 2000-их роках і власники вважають, що одночасно набули права власності на гаражі. Об’єкти, як зауважує чиновниця, стоять на теплотрасі та високовольтних лініях.
Натомість Михайло Щур відзначив, що дивним виглядає звинувачення осіб 1985 року народження в тому, що вони начебто в 1982 році незаконно встановили гаражі та наполегливо пропонував скасувати рішення адмінкомісії.

На це Наталія Юрченко зауважила, що особи, які купували квартири, повинні були розуміти, що придбали гараж без земельної ділянки, та мали б подумати про те, на яких правових підставах там знаходяться конструкції і вчинити відповідні дії.

Своєю чергою, представники скаржників розповіли, що ніколи не приховували наявність у себе гаражів і не розуміють, як муніципальна поліція проводила роботу і не могла встановити власників, доки ті не прийшли самі. Окрім цього, мешканцям не пояснювали, що на них складуть адмінпротоколи. Дехто з власників гаражів отримував дозвіл на їхнє розміщення від командування військового містечка ще в 1982 році, а відсутність документів пояснюють тим, що військові виїхали в Росію, тож тепер знайти потрібні документи неможливо. У 1992 році, коли територію передавали комунальникам, міськрада не піднімала питання щодо знесення гаражів, тобто, зі слів скаржників, влада зараз їх штрафує за дію, яку вони не вчиняли.
Після тривалої дискусії члени виконкому усе ж не підтримали проекти рішення щодо відмови у задоволенні скарг мешканців вулиці Гірної. Водночас, пропозиція внести зміни в проекти рішень та задовольнити усі ці скарги теж не набрала достатньої кількості голосів. Тож люди, виходячи з зали засідань, висловлювали невдоволення емоційними вигуками на адресу Юлії Сиротинської та членів виконкому, називаючи їх «фашистами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Любі свині Показати IP 2 Листопада 2016 14:20
Мені здається, що сиротинську хтось найняв для того, щоб лучани проклинали нинішню місцеву владу. І вона з цією задачею чудово справляється!
Инквизитор Показати IP 2 Листопада 2016 14:29
Когда Сиротинская "вляпается" и "загремит" под суд, попросим суд сделать открытым и возле входа для посетителей открыть продажу яйцев (яйков, яйцов и т.п.))) ). Желающих метнуть в онную сторону, думаю, будет достаточно.
Громадянин Показати IP 2 Листопада 2016 15:43
Сиротинській не подобається що в гаражах є велосипеди, консервація, інші речі тощо? В такому випадку треба створити комісію і завітати до неї додому. Якщо в кухні будуть речі, які не відносіться до кухні, в туалеті, ванні так само що до них не відносяться, в спальні якщо окрім ліжка з постіллю буде стояти шафа (це ж спальня, а не кладова), то громада буде мати повне право відібрати квартиру (будинок) в Сиротинської та продати його з аукціону з направленням виручених коштів у бюджет міста. Закон один для всіх!
Аааа Показати IP 2 Листопада 2016 16:32
Три коментаря і всі як з гарячки. Ну до чого тут Сиротинська і її кухня з консервацією? Мова про те що самовільно нахапали місць, наставили в нього мотлоху і це правильно? Чи якщо там компот то це виправдання? Давайте всі почнемо ставити гаражі, шлагбауми, займати паркомісця під будинками, городи городити під балконами, займати сушарки міжповерхові.... Коли те жлобство скінчиться?
Укроп Показати IP 2 Листопада 2016 18:42
За те лисий женік гарно пригрібає місця у місті. Тут всі сліпі.
ого-го Показати IP 2 Листопада 2016 21:59
Заворушилися у міськраді як щурі на кораблі перед потопом. Що їм з бідних людей взяти? А так гаражі знесуть,землю собі приватизують, побудують свої гаражі і за великі гроші будуть здавати тим же громадянам. Слава депутатам гореісполкому!!!!!!
котельня Карбишева Показати IP 3 Листопада 2016 10:44
а чому тут ніхто не ура не кричить не Палиця не Серватович

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus