USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани нарікають на некомфортне сусідство з собачим притулком

23 Червня 2015 14:05
Мешканці вулиці Мамсурова, що в Луцьку, обурені роботою Комунального підприємства «Ласка».

Відео, де люди нарікають на некомфортне сусідство, з'явилося в інтернеті на сторінці користувача Сергія Рижкова.

Люди нарікають на гавкіт та виття собак, які утримуються на території КП «Ласка». Ще більше лучан бентежить нестерпний сморід трупів тварин, що розкладаються, самісінько під їхніми будинками, - інформує «Під прицілом».

Обурені мешканці розповідають, що вони вже неодноразово зверталися до Луцького міського голови Миколи Романюка та просили посприяти у вирішенні наболілого питання, перенести притулок з-під їхніх осель. Проте,стверджують, що очільник міста лише розводив руками та просив людей потерпіти.

«Ми воювали з Романюком, щоб він собі під хату поставив це все. І він сказав, що це тільки на рік. Обіцяв на рік часу. Потерпіть казав, а це вже пройшло 5 років. І стали звозити, звозити сюди тварин. Ну, так… собаки ні в чому не винні, але це не тут тримати собак. А ми страждаємо від цього», - розповідає про наболіле сусідка цього притулку.
Зі слів жінки, неподалік від їхніх будинків десятками закопують мертвих тварин, яких вивозять з притулку. Від того на вулиці «стоїть» нестерпний сморід.

«Я була на зупинці, як проїхала «мусорка», а там видно дохлі собаки. В тій ямі лежало п’ять мішків дохлих собак, різного калібру», - додає вона.

Також жінка зазначила, що гавкіт та виття собак не дає можливості повноцінно спати вночі.

Нагадаємо, на попередній сесії міськради, 27 травня луцькі депутати погодили виділити на потреби КП «Ласка» майже мільйон гривень, 400 тисяч з яких повинні піти на бетонну огорожу.

Однак обранці громади, зокрема, представники депутатської групи «Новий Луцьк» обурювалися таким атракціоном щедрості влади міста. Зі слів депутата Ігоря Поліщука, ціна паркану надто велика, і якщо його дійсно потрібно робити – то за менші кошти, адже в місті є багато проблем, які потребують нагальнішої допомоги.

Як прокоментувала медійникам голова громадської організації «Вуса, лапи, хвіст» Вероніка Цибульська, притулок досі офіційно не зареєстрований, не відповідає ветеринарно-санітарним нормативним актам, а тварини утримуються у жахливому стані.

Зауважимо, що раніше члени постійної комісії з прав людини рекомендували скасувати рішення міськради про виділення КП «Ласка» 400 тисяч гривень на будівництво паркану.Під час оперативної наради до представників влади та правоохоронців звернувся представник Координаційного центру допомоги бійцям АТО Сергій Рижков. Він повідомив, що поряд із КП «Ласка» живуть 50 людей, яким створили жахливі умови для життя.

Сергій Рижков запропонував не витрачати величезну суму коштів на паркан, а знайти для псярні краще місце. «Там, 50 метрів від КП «Ласка», люди живуть. Вони щодня це гавкання слухають. Окрім того, навряд чи це дозволено згідно із санітарними нормами. Тому, чи доцільно вкладати великі кошти у паркан? Прошу дати відповідь на ці питання», - попросив громадський активіст.

Після наради Сергій Рижков підійшов до працівників КП «Ласка» та правоохоронців, аби обговорити ситуацію. Підійшов до них і Микола Романюк. Мер дорікнув громадському активісту, що він озвучує проблему лише зараз, а не п’ять років тому, коли утворили підприємство, й натякнув на піар у передвиборчій кампанії.

Уже під час найближчої сесії Луцької міськради, що відбудеться завтра, 24 червня, вирішуватиметься питання про скасування рішення щодо виділення чотирьохсот тисяч для КП «Ласка» на будівництво паркану.

Читайте також: притулок для тварин у Луцьку - 400 тисяч: на що витратять гроші, а також матеріал про те, що у міськраді – проти спорудження паркану за 400 тисяч для КП «Ласка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
опа Показати IP 23 Червня 2015 14:28
Дайте Цибульській покерувати, хай покаже як потрібно. Може зрозуміє різницю між балаканиною і роботою.
БОГ Показати IP 23 Червня 2015 14:34
от корейці подумали що в раю живуть стільки собак заселити луцьк корейцями гурманами і проблеми як не було
БОГ Показати IP 23 Червня 2015 14:34
от корейці подумали що в раю живуть стільки собак заселити луцьк корейцями гурманами і проблеми як не було
лучанин Показати IP 23 Червня 2015 15:17
Не справляється-вигнати,притулок розміщенний не за законом-перенести і розмістити за законом,а 400 тисячі на паркан-де економічне обгрунтування,хай опублікують в інеті,а ми посміємось,де та Дана такі ціни бере,певно з Америки дешевше буде!
асіва Показати IP 23 Червня 2015 17:00
вііві
Марко Показати IP 23 Червня 2015 18:03
Та нема там особливих проблем з тим притулком. Зчинили гвалт. Прикриваються окремі депутати благими намірами і хочуть забрати 400 тисяч. які дали на забор. КП "Ласка" довела свою необхідність. У місті й справді зменшилося собак. А то все пусті розмови
222 Показати IP 23 Червня 2015 21:18
оба.новарчук появилася зі своіь коментарем.і як завжди бреше.
Собачниця й кошатниц Показати IP 23 Червня 2015 21:55
Притулок - це світова практика. Всі, хто муркає проти - нехристі. Або шукають зиску. Притулку - бути!!!!
Анонім Показати IP 23 Червня 2015 22:00
К**** який бере інтерв"ю - провокатор!
Анонім Показати IP 23 Червня 2015 22:08
Розумію, що гроші не пахнуть, але б посоромились такі замовні сюжети пускати на сайт . . ...Нещасна бабця з нещасними внуками, які живуть в котеджі в Липинах.... Як їх жаль... Заважають їм нещасні собаки... Ай ай ай....
Аля Показати IP 23 Червня 2015 22:43
А мені заважають алкаші , які на лавках сидять з самого ранку. І точки де спирт продають. На Пугачова на одній вулиці іх 5 штук. То тут ніхто не бачить.відстаньте від притулку забужани
омг Показати IP 23 Червня 2015 23:14
тут люди пишуть які взагалі не слідкують за новинами притулку, за новинами про притулок тут. Я обурена роботою деяких депутатів міськ ради, які приїжають в притулок і кажуть шо нашо той паркан треба, беруть з собою бабульок шоб погавкотіли, не зрозумілих осіб в лиці Цибульської, яка каже шо притулок не зареєстрований, при тому шо притулку в луцьку не існує, а є кп ласка, бере на себе сміливість давати якісь висновки, але не є експертом в цій справі. Потім на ВН виходить новина, шо була комісія в притулку і вони знайшли лише три мінуси, а по площі, по стану тварин, по догляду за ними все позитивно, претензій немає. Тепер та Цибульська, противники притулку, всякі доставучі недовольні депутати, яким на лапу не дали, ходять по людях і питають, чи не заважає вам галас з притулку. Визначтесь! То паркан не треба, а то галас великий! І щодо мертвих собак...а ви шо думали, їх там в дворі під деревцями закопують? ясно шо вивозить сміттєвик
обурена Показати IP 24 Червня 2015 15:00
а ще собак в притулку годують котами,відкривають клітки,і ті нещасних роздирають,в нас з двору забрали кішку,її зжерли там вси,так мені говорили
ага до обурена Показати IP 24 Червня 2015 16:38
ви головне вірте всьому що вам скажуть! і котів, і вас згодують, і працівників зкормлюють))))))) які багато знають))))
обурена Показати IP 24 Червня 2015 15:02
як приїхала в притулок,сказали хлопчиків нема,пьяний догляач сказав хрен зна яке воно виросте,бери непонравиться назад здаси
ммм Показати IP 24 Червня 2015 15:22
собак там закопувати не можуть. є договір з спецкомунтранс на вивіз трупів. на жаль таке законодавство що собак не можна закопувати а треба вивозити сміттєвозом. і не треба брехати. ні з приводу сморіду і трупів, ні з приводу гавкоту і виття. які брехуни всі!!!! тільки справа до грошей дійшла сразу почали гавчати всі. а як ніхто грошей не виділяв то тихо було, всіх все влаштовувало. які всі криси!!
ммм Показати IP 24 Червня 2015 15:55
а не могли вибрати якогось "журналіста" з більш чистою мовою??? без суржика, нормального?))))) ахахах сміх.
обурена Показати IP 24 Червня 2015 17:27
то де дівають котів????????????????на старому вже невіддають, кота і готова зажарка до каші!
обурена Показати IP 24 Червня 2015 17:30
скажіть шанована дана,мені цікаво,де моя кошка?її забрали того року,наступного ня я поїхала в ваш притон її небуло,люди її вам віддали щоб ви знищили
мда до обурена Показати IP 24 Червня 2015 18:33
ви якісь ненормальні всі!!((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus