USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани об`єдналися задля розвитку міста

5 Червня 2014 18:29
Переможців у конкурсі проектів визначили під час конференції «Стратегічне планування розвитку міста Луцьк 2014-2030 р.р.», організованої ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Конкурсна комісія у складі 10 чоловік, яка об’єднала представників влади, бізнесу та викладачів, оцінила проекти та визначила переможців, які отримали сертифікати на премії благодійного фонду.

Голова комісії, заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич подякувала учасникам, ініціаторам, організаторам та відзначила, що члени журі були солідарними у рішенні, консолідованими у баченні рівня і якості робіт. На думку Ірини Констанкевич, конференція – це результат тривалої осмисленої концептуальної роботи. Рівень підготовки проектів був достатньо високим, що свідчить про те, що є інтелектуальна і креативна готовність працювати далі над цією проблематикою.
Третю премію та грошову винагороду у розмірі 1000 гривень отримали проекти «Кодування історичних пам’яток як сучасний підхід в туристичному розвитку міста» (автори – І.Мартинюк та А.Грубій), «Використання місцевих матеріалів при будівництві автомобільних доріг» (М. Максимюк, Я.Панасюк, В. Маліков) та «Містечко креативу» (Г. Падалко).

Другою премією нагородили проекти «Художній альбом «Архітектура Луцька в замальовках» - як один із методів підвищення туристичного потенціалу міста»( К. Костюк, І. Абрамюк ) та «Розробка туристично-рекреаційного комплексу на території Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку» (Н. Іванюк, І.Мартинюк). Авторські колективи кожного з цих проектів отримали сертифікати на премію у розмірі 2000 гривень.

Перше місце здобув проект «Влаштування велодоріжок по проспекту Волі у Луцьку» (І. Філінюк, Ю. Ставецька, Н. Ільчук, І. Парфєнтьєва). Перемогу відзначили сертифікатом на премію у розмірі 3000 гривень.
Автори проекту – студенти факультету будівництва та дизайну ЛНТУ Ігор Філінюк та Юлія Ставецька розповіли, що готували проект ще з листопада. Розробка – комплекс, метою якого було зменшення інтенсивності руху по проспекту Волі та облаштування велодоріжок. Під час конференції презентували проект по влаштуванню велодоріжок.

Проте, робота на цьому не завершується, а лише починається, – розповіла Ірина Констанкевич. Адже відповідно до резолюції засновника благодійного фонду Ігоря Петровича Палиці, буде прийняте рішення, наскільки ці проекти відповідатимуть подальшій діяльності благодійного фонду і буде розглянута можливість їх реалізації. Адже стратегічне планування розвитку Луцька – частина програми фонду «Зробимо Луцьк європейським містом».

Подякував учасникам і президент ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Анатолій Пархом’юк.

«Ми дивимося на ваші проекти як на такі, які можуть бути сьогодні впроваджені. Можливо, в модифікації і як складові частини у більших проектах, які визначать стратегію розвитку нашого міста. Ваші ідеї, думки і бачення ми обов’язково використаємо при створення робочих груп, які будуть працювати над розвитком стратегії міста. Щиро дякую за вашу роботу, дякую фонду Ігоря Палиці за те, що вони дійсно так активно підтримують такі прогресивні речі і ті процеси, які відбуваються в нашому місті», – розповів Анатолій Пархом’юк.

Своєю чергою, голова правління ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк підсумував, що вдалося об’єднати бізнес, громаду і владу. Реалізувавши проекти, є змога зробити місто справді європейським і не дати йому загубитися серед конкурентів та партнерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
555 Показати IP 5 Червня 2014 18:58
Молодці! І Палиці подяка, теж молодець!
волинянка Показати IP 5 Червня 2014 20:01
Так, це нагальна проблема - особливо зараз - коли на Сході точиться війна. Я в шоці!!!
до волинянки до волинянка Показати IP 10 Червня 2014 15:54
то що ж тепер - не жити??? чи жити лише однією війною? не йти вперед? не розвиватись?
Вікторія Показати IP 5 Червня 2014 20:17
Наступного разу хочу побачити новину, де Галина Падалко - переможець змагань з боксу =)
йован Показати IP 5 Червня 2014 22:10
гоцалюк пархомюк - когось вони мені нагадують. потихенько вилазять козаки.
111 Показати IP 8 Червня 2014 21:27
З статті, розумію, що жюрі взагалі не знає, що таке СТРАТЕГІЧНЕ планування. З 2014 оп 2030 випускати альбом? чи маркувати пам'ятки? А де ж житло, дороги, транспорт та інші проблеми? Все куплено.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus