USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк прибиратимуть в економному режимі

29 Квітня 2014 09:57
Близько двох десятків лучан зібралися під стінами міськради, вони вимагали у міського очільника Миколи Романюка належним чином прибрати у місті.

«Останнім часом у Луцьку стало помітно брудніше. Сміття, яке, зазвичай було проблемою маленьких дворів та закутків, «переселилось» навіть на проспекти. Газони поруч з центральними вулицями всіяні папером, пакетами та пляшками. На жаль, несвідомих мешканців, які розкидають усе це – багато, але все ж більшість сміття просто вчасно не прибирають, і його розніс вітер та автомобілі по всьому місту», - йдеться у зверненні.

Окрім того, лучани зазначають, що до прибирання залучають мізерну кількість спецтехніки та двірників. А інструменти, якими вони користуються – «спартанські».

Координатор ініціативної групи лучан Артем Орлов каже, що він навмисно перевіряв цей факт. Хлопець стверджує, що за період з 8:00 до 12:00, коли він колесив містом на автомобілі, йому вдалось побачити лише 6 двірників і 1 машину.

«Пил і бруд лопатами кидали в кузов автомобіля, після чого той, навіть не накритий брезентом, рухався далі містом. Фактично користь від такого прибирання майже нульова, оскільки пил і далі розноситься вітром. А лучани цим всім дихають», - зауважує молодик.
Окрім того, активісти скаржаться на несвоєчасне прибираються решток мертвих тварин. Також зазначають, що не дивлячись на те, що на календарі вже майже початок травня, комунальники до цих пір не повністю прибрали і піщано-соляну суміш, якою посипали дороги взимку.

У відповідь на такі закиди у міськраді розводять руками – в країні проблеми, а тому існує брак фінансування. Заступник начальника департаменту ЖКГ Луцькради Микола Осіюк пояснив присутнім, що в нинішній скрутний час міська казна не може «потягнути» оплату послуг приватних структур, які здійснювали прибирання раніше. Мовляв, тому і стараються вирішити ситуацію власними силами:

«На прибирання міста в місяць потрібно близько мільйона гривень. У нас є лише 100 тисяч», - пояснює суть проблеми посадовець.
Разом з тим, заступник начальника департаменту ЖКГ не визнає того факту, що останнім часом в місті стало не так чисто, як було раніше.

«Ми працюємо. Можливо, не так швидко, як хотілось би, але проблема вирішується», - зазначив Микола Осіюк насамкінець.

Та небайдужі лучани наполягають на своєму: мовляв, як би скрутно не було з коштами, економити на прибиранні міста не варто:

«Навіть у час найскладнішої економічної та політичної ситуації санітарний стан міста не може бути другорядною проблемою. Бо це – наше здоров’я», - кажуть активісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Хлопцям і дівкам Показати IP 29 Квітня 2014 10:07
"Чисто не тому, що прибирають, а тому, що не смітять" - культура відсутня в багатьох лучан і гостей міста
йося моргенштерн до Хлопцям і дівкам Показати IP 29 Квітня 2014 11:48
Вуха стирчать!!! Вуха ШВЕЦЯ, що в попердні роки проводив механізоване прибирання всього міста. ПП "Дисконт", ПП"Руфусів". Штуку потратив, по сотці кожному, краще б своїм працівникам виплатив!!!
Анонім до йося моргенштерн Показати IP 29 Квітня 2014 12:32
молоді люди повелись на100 гривень, щоб попити кави за них, а не розуміють самої суті проблеми що їх використовують в своїх цілях приватні підприємці, які привикли наживатись на людських бюджетних коштах прикриваючись прибиранням і яким уриваються їхні доходи. Без них приберуть, а ви молоді люди таким чином Україну не збудуєте!!!
Дід Панас до йося моргенштерн Показати IP 29 Квітня 2014 12:52
Рештки мертвих тварин має прибирати КП Ласка, вони виграли тендер, їм і телефонуйте. Вони сидять у громади на шиї і роблять вид що займаються доброчинністю. Давно пора закрити його, користі для міста нуль, собаки як бігали так і бігають і кількість не зменшується.
олександр Показати IP 29 Квітня 2014 10:07
а чому романюк має прибирати ви не смітіть або вже поприбирайте якщо не подобається щось а то молодь сама насмітить за вихідні з своїми дітьми а потім романюк прибери вже зовсім немає совісті і розуму щоб прийти до міської ради і кричати краще б зайнялися чимось толковим і корисним
анонімус до олександр Показати IP 29 Квітня 2014 10:16
ви розумієте, що бруд буде з'являтись як би не старались місцеві жителі (а вони не дуже-то й стараються). Боротися з людським свинством (причиною проблеми) продовжуємо вже десятки років. Але так як це все відбувається безуспішно, то потрібно ліквідовувати наслідки.
сонечко до анонімус Показати IP 29 Квітня 2014 11:15
Вийшли хлопці та дівчата з плакатами,а може краще було б вийти з віниками?В нас чомусь хтось має щось робити,тільки не ми...
Активіст до сонечко Показати IP 29 Квітня 2014 11:42
Тобто ви всі хочете сказати, що ми молоді активні розкидали протягом зими крошку по тротуарах і дорогах і ще маємо це прибирати!! Мертвих твариин також в кульок і на смітник...????
добродій до олександр Показати IP 29 Квітня 2014 10:45
який міський голова--- такі і жителі..... от у Львові людина на своєму місті.....
лучани Показати IP 29 Квітня 2014 10:17
Коли мітингувальники заплатять,тоді приберуть.Совковий люмпен привик все нахаляву отримувати.А це звичайні проплачені тітушки, хтось хоче надавити на Романюка.
Лучанин до лучани Показати IP 29 Квітня 2014 14:19
Такі самі лучани, як і на майдані були українці. Тітушка це Ви! Романюк не виконує свої обов'язки. Він для того і є мером щоб в місті був порядок в усіх галузях. Двір в мене двірник прибирає, хоча і дуже рідко, але сьогодні перший раз побачив як прибирав - дуже добре, я задоволений, хоча всі свята було брудно, а мало би принаймні на таке свято, як Пасха, бути чисто. Вулиці міста дійсно зас*ані, такого вже давно не пам'ятаю. А людей треба виховувати - давати зауваження, та й взагалі не завадило б штрафувати за такі речі, якщо поряд є смітник. Я ніколи не смічу і своїх дітей до цього привчив, тому маю повне право про це казати! P.s.: якщо цим людям і заплатили, то, принаймні, незалежно від цього, вони 100% праві в своїх діях!
валя Показати IP 29 Квітня 2014 11:16
Молоді люди, як вам не соромно, замість того, щоб стояти біля міської ради, взяли б віники і хоть клаптик прибрали. У нас двірники практично одні пенсіонери. Ідіть і ви попрацюйте, вакансій у ЖЕКу повно. Працювати не хочуть, практично молодь сама і смітить. Соромно, що у нас така молодь і то такої низості опускається. Ви б краще організували студентів, школярів на прибирання міста.
Молоді люди до валя Показати IP 29 Квітня 2014 14:21
Перед тим як давати такі поради спробуйте самі взяти до рук віника і прибрати місто! Якщо мер неспроможний вирішувати питання міста, то нехай пише заяву і йде подалі. Кожен повинен бути на свому місці!
my_gift до валя Показати IP 29 Квітня 2014 15:00
Вакансій повно, а от гідної оплати нема. Ви самі не прибирали б за ті копійки.
Рома нюх Показати IP 29 Квітня 2014 11:23
я не збираюся звертати увагу на крики л*хів, не подобається ПРИБИРАЙТЕ. У мене в садибі чисто, а ваше місто то ваші тоі ваші проблеми.
Свідомий Показати IP 29 Квітня 2014 11:47
Видно, що міськрада активно пише просто алогічні речі. Вийти і поприбирати??? Вийдіть і покажіть приклад як потрібно а не для вигляду на суботник приходите на півгодинки, фоткаєтесь і навіть граблі до рук не берете. Є люди свині, а є бруд який залежить не від людей і активісти це хочуть донести. Тротуарів нормальних не має, клумб огороджених також і ця вся земля йде на узбіччя, де не реально поблизу ходити і дихати... після зими кам'яна суміш ще досі лежить!!!! Ви влада, маєте дбати за чистотою міста, показувати на власному прикладі свій професіоналізм а не тупо спамити в коментарях вигороджуючи бездарів, які деребанять все і вся під шумок складної ситуації в країні!!!!
Живу на смітнику Шот Показати IP 29 Квітня 2014 12:34
Опублікуйте, будь-ласка, штатний розпис хоча б одного ЖКП. - Я більш ніж упевнений, що там можна провести реорганізацію за рахунок скорочення посад, які нічого не роблять і, відповідно, збільшити кількість двірників, які вручну очистять місто. Робочий день двірника становить 8 год. - Скільки реально вони працюють?
ТТЛ до Живу на смітнику Шот Показати IP 29 Квітня 2014 18:47
Вже пора злазити з смітника!!!! Щоб говорити що в нас грязний Луцьк! Потрібно поїхати в Рівне Житомир і даже в той самий Львів!!! І порівняти де грязніше!!! Зібралось 10-ь клоунів і кричать!!!! Начінати потрібно не з Романюка а з самих себе!!! І тоді і чисто буде і любо!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus