USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани привезли «срібло» з міжнародного турніру

1 Липня 2014 11:01
Лучани вибороли друге місце на VI аматорському футбольному турнірі партнерських міст. Захід відбувся 27-30 червня. Цього року команда Луцька, у складі якої були працівники міської ради і гравці команди «НІКО Ветеран-Лучеськ», в місті Жешув (Республіка Польща) брали участь у футбольному турнірі. Змагання відбулися в рамках святкування Дня міста під гаслом «Європейський стадіон культури». Про це інформує Волинь.інфо.

Серед учасників цьогорічних міжнародних змагань - сім команд з міст партнерів Білефельд (Німеччина), Сату Маре (Румунія), Ніредхаза (Угорщина), Львова, Івано-Франківська, Луцька (Україна) і Уряду міста Жешув (Польща).

На урочистому відкритті до учасників турніру звернувся заступник Президента міста Жешув пан Станіслав Сєнко, який подякував делегаціям за приїзд і побажав удачі всім командам.

У першій грі з командою Львова, команда Луцька завдяки голу Валентина Дячука, святкувала першу перемогу.

В другій грі з командою з міста Ніредхаза (Угорщина) лучани розійшлися мирно - нульовою нічиєю.

Третя гра з командою Івано-Франківська була найбільш результативною. Вона закінчилася перемогою з рахунком 3:1. У лучан голи в активі Ігоря Навроцького, Олександра Нікітіна і Василя Кохановського, який чітко реалізував 7 метровий штрафний удар.

У четвертій грі з господарями, командою Уряду міста Жешув, наша команда допустилася помилки під завісу матчу і пропустила м’яч у власні ворота. Щоб врятувати матч, провели заміну воротаря на п’ятого польового гравця. Проте спасти результат не вдалося. До того ж, на останніх секундах лучани отримали м’яч в роздягальню і в кінцевому результаті поразка з рахунком 0:2.

Провівши аналіз попередньої поразки і зробивши корективи в тактичний план гри, наша команда з перших хвилин матчу з командою Білефельда (Німеччина) взяла гру під свій контроль і домінувала на полі упродовж гри. Два голи у виконанні Володимира Гащина і Василя Кохановського гарантували нашій команді перемогу з рахунком 2:0.

Остання гра з командою Сату Маре (Румунія) була найбільш складною в морально-психологічному плані. Адже всі втомилися одноденним форматом турніру і «теоретичною» надією на кінцевий позитивний результат, у випадку поразки господарів з командою Івано-Франківська. Тому на паркеті наші футболісти в атаці діяли обережно, не забуваючи про оборону своїх воріт. Гра проходила на зустрічних курсах. Лише під завісу гри гол забив Юрій Азовський і лучани святкують чергову перемогу.

Але вона стала для луцької команди «срібною», тому що господарі, команда Уряду міста Жешув на останніх секундах зрівняла рахунок у грі з командою Івано-Франківська і набрала так як і лучани 13 очок. Проте за додатковими показниками і завдяки перемозі в очній зустрічі господарі стають переможцями VI аматорського футбольного турніру партнерських міст. Третє місце, набравши 12 очок, виборола дружина з румунського міста Сату Маре.

На урочистому закритті члени команди міста Луцька з рук заступника Президента міста Жешув пана Станіслава Сєнко отримали «срібні» медалі та дипломи. Також воротаря луцької команди Михайла Оліду визначили «кращим воротарем» цьогорічного турніру. Йому вручили приз.

Керівник делегації, голова комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець, подякував організаторам турніру за запрошення, передав вітання від міського голови Миколи Романюка Станіславу Сєнко і вручив йому подарунок.

Програма турніру не обмежувалася лише спортивною частиною. Учасники команд мали можливість взяти участь у гала-концерті «Граємо для України» в рамках проекту "Схід культури", що відбувався в місті Жешув, поспілкуватися з міністром культури України Євгеном Нищуком, міністром культури та національної спадщини Республіки Польща Малгожатою Оміляновською та насолодитися виступами українських гуртів Mad Heads та "Гайдамаки".

Також члени команд побували на екскурсії на виноробнях Підкарпаття – винницях Зустріч і Анна-Марія, де ознайомилися з вирощуванням різних сортів винограду, їх переробкою, процесом виготовлення, дозрівання та зберігання вин, а також мали можливість продегустувати продукцію цих виноробень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus