USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани вклонились тим, хто кров’ю писав «книгу гідності»

21 Листопада 2014 14:14
У Луцьку вшанували пам'ять Небесної Сотні та загиблих під час АТО воїнів.

Жалобний захід відбувся біля могили Василя Мойсея на Меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Так, вклонитися тим, хто поклав свою душу, аби написати перші сторінки «книги гідності України», прийшло понад сотня лучан. Серед них можна було впізнати тих, чиї обличчя уже стали «візитною карткою» луцького майдану.
Також на меморіал прийшли посадовці міста та області.

Зібрання розпочали зі скорботної молитви та пісні-реквієма «Вічна пам’ять».

«Ці діти почали писати історію про нашу з вами гідність. Так, ми гідні жити на цій землі, але на неї претендують негідники. У нас вже є День Гідності, але чи є сама гідність? Мабуть, ми ще не стали такими, щоб ця земля заквітчала, бо ще не витерли кров, пролиту мужніми захисниками», - сказав під час власної промови один із священиків.
А Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що Президент Петро Порошенко уже підготував указ про те, аби усім загиблим під час майданівських подій присвоїли почесне звання Героя України.

Опісля усі присутні вшанували пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання, схиливши голови у скорботній тиші.

З гіркими сльозами непоправної втрати до могили сина прийшла й мати Василя Мойсея. Склавши руки у щирій молитві, вона просила у Бога небесного царства для своєї кровинки.
Після того, як усі небайдужі поклали квіти до могили Героя, пролунав гімн України. Після цього жалобний кортеж рушив до міського цвинтаря у селі Гаразджа, аби вшанувати пам'ять тих, хто поклав голову уже після майданівських подій – бійців АТО.

«Незабаром будемо ховати ще одного лучанина, який загинув на сході. Експертиза ДНК уже встановила його особистість», - гірко додав міський очільник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Листопада 2014 16:55
ура. вперше нормальні світлини і їх добірка. респект фотографу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus