USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучани закликали Путіна «забрати криві, облиті кров’ю руки з України»

3 Березня 2014 15:56
«Лучани проти війни», - стверджують активісти, які зібралися під час «антивоєнного» мітингу на Театральному майдані у Луцьку.

Так, декілька сотень волинян прийшли на центральну площу міста, аби сказати своє «Ні!» окупаційним діям зі сторони Росії. Захід розпочали із вшанування загиблих на Майдані героїв хвилиною мовчання.

«У нас є сьогодні такі реалії: на території України у Криму знаходяться невідомі люди, які їздять автівками з російськими номерами, які у приватних розмовах представляються силовиками Російської Федерації. Вони порушують усі норми та закони, що існують у цьому світі, та паплюжать наше розуміння держави. Ми, волинська молодь, висловлюємо наш протест, який оформимо у вигляді відеозвернення до кримського народу, бо там ще залишився інтернет, де можна подивитися хоч якусь правдиву інформацію. Цей відеоролик ми будемо цілеспрямовано кидати у соціальні мережі, де є люди, які мешкають у Криму », - сказав ведучий заходу усім присутнім, серед яких можна було зустріти як активістів луцького Майдану та Автомайдану й політиків, так і просто небайдужих громадян.
Опісля усі присутні акапельно виконали гімн України
Після цього слово надали активісту луцького Євромайдану Роману Перванчуку:

«Хіба ми мали уявлення про ті можливі жертви, про смерть Небесної Сотні, і, на кінець, про війну? Але, на жаль, Віктор Янукович довів країну до відчаю. На щастя, він уже далеко від України, але українські сепаратисти, яких поставила Москва, зараз намагаються розділити нашу неньку-Україну. Я хотів би закликати мешканців Криму: «Пам’ятайте, що ми – українці!». Путін, забери свої криві, облиті кров’ю руки з нашої території. Ми не хочемо війни. Але, якщо ти почнеш застосовувати зброю, наша помста буде жорстокою», - наголосив активіст.
А ось представник луцького автомайдану Леонід Голод, аби продемонструвати лояльне відношення волинян до мовних кордонів, виголосив власну промову російською мовою:

«Я буду говорить по-русски, потому что у нас нету границ ни языковых, ни национальных. Хочу обратится ко всем! Мы – единая страна Украина, и, что бы там не подумал Владимир Владимирович, мы будем защищать как Крым, так и любой другой регион. И не найдется мужчины в Украине, который не встанет и не возьмет оружие в руки и не пойдет защищать свою родину», - зазначив він.
Варто зазначити, що активісти принесли на мітинг іграшкову зброю. Спаливши цю зброю в «майданівській» бочці, протестувальники показали сусідам з Криму, що у волинян немає зброї і вони - проти окупації та збройного вторгнення в країну.
Зі слів ативіста луцького майдану Володимира Бут-Гусаїма, люди, які мешкають у Криму - українці, росіяни, кримські татари - мають право самостійно вирішувати власну долю, і жодним чином це не повинно бути під дулом зброї та під натиском іншої держави.
«Ця ситуація незвична тим, що ми ніколи не могли б подумати, що таке може статися з нашою країною. Так не повинно бути. Чи буде війна, не знаю. Але потрібно завжди сподіватися на краще, щоб не було хаосу. Потрібно показувати, що ми дійсно одна-єдина держава», - каже одна із учасниць заходу, 19-річна студентка Луцького педагогічного коледжу Альона.
26-річна лучанка Алла, яка прийшла на Театральний майдан разом з маленькою донечкою Камілою, сподівається, що війни в Україні можна уникнути: «Ми за те, щоби Україна була цілою. Ніхто не має права отак безцеремонно вторгатися в нашу державу без згоди людей та порушувати спокій українців. Ми сподіваємось, що все минеться. Вважаю, що багато чого залежить все-таки від влади», - каже молода мама.


Негативної думки стосовно окупаційної політики Росії й 46-річний лучанин Олександр, який колись служив у лавах волинської міліції, а наразі – пенсіонер: «Моє відношення до ситуації – різко негативне. Будемо сподіватися, що наші політики вирішать питання з війною дипломатичним шляхом, бо там багато мирного населення, яке не виннне у тому, що Путін не дружить з розумом. Тому обов’язково треба проводити акції протесту відносно його дій і безпосередньо в Москві, і в усьому світі», - зауважив чоловік.
Після закінчення заходу усі охочі змогли записати власне звернення до братів із Криму, яке згодом ініціатори проекту змонтують та розповсюдять в мережі інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 16:00
"Путін, забери свої криві, облиті кров’ю руки з нашої території." це до чого?
Дід Парафін до Анонім Показати IP 3 Березня 2014 17:08
До того, аби Путін забрав свої мацюпунькі грабельки від Криму!Що не зрозуміло?
Анонім до Дід Парафін Показати IP 4 Березня 2014 09:27
ви тут живете,от і дивіться аби вас польша не загребла під себе. а крим сам розбереться. на те він і автономна республіка. патріотизм в них прокинувся бач-но. як віддавати дань своїй батьківщині,то всі інваліди, а як крим встав проти теперішньої влади і самі собі розбираються з проблемами,то вже захід кричить. як мітингувати,то крим тітушки разом зі сходом. егоїсти ви.
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 16:10
путлер капут! цілком підтримую!!!
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 16:27
україна це не лише захід... українець це не лише розмовляючий українською, не всім українцям вигідний евросоюз, не всі українці зневажають символи радянської епохи КРИМЧАНИ ТА СХІДНЯКИ ВТІКАЮТЬ НЕ СКІЛЬКИ ДО РОСІЇ СКІЛЬКИ ВІД ВАС СПРАВЖНІ УКРАЇНЦІ!!!! Тому не потрібно у всьому звинувачувати путіна..
Анонім до Анонім Показати IP 3 Березня 2014 17:22
Гузь пирожик данилюк В КРИМ НА КОЛІНАХ ПРОСИТИ ПРОЩЕННЯ В СХІДНЯКІВ ЗА СВОЇ ДОВБО..*ОБСТВА..
Крутелик до Анонім Показати IP 3 Березня 2014 18:38
Можеш почистити мені мешти.
Лучанин до Анонім Показати IP 3 Березня 2014 19:28
підтимую кожне ваше слово! Догрались у революцію...
Нормальний Показати IP 3 Березня 2014 16:34
А бочка навіщо? Тож тепло сьогодні...
О до Нормальний Показати IP 3 Березня 2014 16:45
Дурна звичка з зими залишилась)
Анонім до Нормальний Показати IP 3 Березня 2014 16:50
Більшість повинна не ображати меньшість, а меньшість поважати вибір більшості. такий закон життя держави. Але якщо держава називається Україною, то ї всі вважаються громадянинами України. А хто не хоче тут жити, хай виїзджає до іншої держави, а не творить тут безчинства і влаштовувати власні правила життя, бо це на межі дикості, стану розлюченої тварини. Якщо тут не вживаєшься, то і там тобі несолодко буде. А проситись назад, - дорого стане.
Анонім до Анонім Показати IP 3 Березня 2014 17:02
це ви натякаєте на те,що люди звернулися за допомогою до Росії? з таким самим успіхом ви можете їхати в західні країни. і чого вони мають залишати свої землі,бо вам бач-но щось захотілось. рахуватися зі всіам треба, а не свої амбіції показувати.
Анонім до Анонім Показати IP 3 Березня 2014 17:21
А хто вам сказав що у вас більшість??? Самі придумали чи бабка шепнула??? Виж референдум боєтеся провести...
Анонім до Анонім Показати IP 4 Березня 2014 09:28
хто боїться? ви даєте його провести?
123 Показати IP 3 Березня 2014 17:16
Подякуйте Тягнибику та його команді, ПС і іншим фашистам, які навязували всій україні свої правила.
Лучани Показати IP 3 Березня 2014 18:04
На російській він заговорив!!!!!!!!!!! А "хто не скаче той москаль" забув? Згадали про російськомовних! То не треба було закон про мову відміняти! Стикнули людей лобами, а потім самі такі білі та пухнасті! Треба також розум мати, коли горланите в мегафони і думати головою а не одним місцем!!!!!!!
Лучанин Показати IP 3 Березня 2014 18:06
За що живе Шиба?Тільки те й робить що по мітингах ходить.Невже не стидно здоровому чоловіку сидіти без роботи?А може вже інвалід?
Бульба Показати IP 3 Березня 2014 18:14
Собрались однажды на Майдане: послы США, Франции, Испании, Германии, Дании; помощник госсекретаря США Виктория Нуланд; американские сенаторы Крис Мерфи и Джон Маккейн; министр иностранных дел Германии Гидо Вестервелле; верховный представитель Европейского союза по иностранным делам и политике безопасности Кэтрин Эштон; бывший президент Грузии Михаил Саакашвили; министр иностранных дел Голландии Франс Тиммерманс; европарламентарий Яцек Протасевич; министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичюс; спикер сейма Литвы Лорета Граужинене; бывший премьер-министр Польши Ярослав Качиньский; сенатор Чехии Яромир Штетина - и… обвинили Россию во вмешательстве во внутренние дела Украины!
лора до Бульба Показати IP 3 Березня 2014 21:45
Слава Богу, що в Украини ще не у всих мозги висохли. Тримайтесь. Ви молодчина, що не втратили здорового глузду.
Демократ Показати IP 3 Березня 2014 19:31
А що роблять на мітингу школярі? Чому не на уроках??? комусь надають по шиї, а бідна вчителька в тюрму сяде!
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 19:39
http://www.youtube.com/watch?v=RYsu7bJRqFs
Lex Показати IP 3 Березня 2014 20:04
А почему такой акцент на личность Путина? Путин это Россия Сильный президент-сильная страна. Давненько Россия не была такой смелой, просить вызов америкосам и бюргерам не каждый решится.
як завжди Показати IP 3 Березня 2014 20:10
Дивіться як дивно виходить - люди збирались на НАРОДНЕ ВІЧЕ - а опинились на мітингу проти Путіна. Хотіли висловити своє невдоволення теперішньою владою і ПС - а на них вкотре повісили невидеме клеймо, в підтримку цієі продажноі не лігітивноі влади. От і ходи після такого на віче ..
нормальним Показати IP 4 Березня 2014 02:53
а дійсно що за траву в бочці палять что чувак аж па расейски базарить начал. комусь так вже хочется мешканців криму в евротатар переробити та вояк нато на нашій Украінській землі хлібом сіллю зустріти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus