USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани хочуть знати, як отримати державну соцдопомогу

15 Травня 2013 17:31
На «гарячу лінію» Центру Довіри, який функціонував при Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, у Міжнародний день сім’ї надходило приблизно по 10 дзвінків у годину. Найбільше запитань було до працівника департаменту соцполітики Луцької міськради щодо виплати державних допомог.

Про це у коментарі «Волинським новинам» повідомили у Центрі соцслужб Луцька 15 травня.

Нагадаємо, лучани мали нагоду дізнатися про соціальні гарантії сім’ї, зателефонувавши до Центру Довіри з 14 до 16 години сьогодні, 15 травня.

Так, за словами начальника відділу організації працевлаштування населення Луцького міського центру зайнятості Ірини Гурської, яка працювала на «гарячій лінії», у неї цікавилися вакансіями для юристів та переліком документів, які необхідні для реєстрації у центрі зайнятості. Окрім того, телефонували і щодо юридичних консультацій, то люди запитували, чи може матір оформити рухоме і нерухоме майно на свою неповнолітню дитину, якщо батько відсутній за кордоном. «Дали пояснення, що батько має бути присутнім і в нотаріуса підтвердити», - пояснила фахівець із соціальної роботи Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Назарук.

Були дзвінки і щодо можливості оздоровити дитину за кордоном, - повідомила заступник головного лікаря з медичної частини І рівня надання медичної допомоги Луцької міської дитячої поліклініки Надія Климович.

Найбільше запитань було до працівника департаменту соцполітики Луцької міськради щодо виплати державних допомог. «Цікавилися жіночки по виплаті допомог по вагітності і пологах. А також навіть цікавився тато, як оформити допомогу при народженні дитини. І навіть питали про допомогу по вагітності і пологах дружини, як непрацюючої особи. Мати-героїня дзвонила по виплаті», - розповіла головний спеціаліст відділу призначення державних соцдопомог департаменту соцполітики Луцької міськради Галина Артисюк.
Нагадаємо, з нагоди Міжнародного дня сім’ї у Луцьку влаштували й конкурс малюнків на асфальті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus