USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани відмовляються від вакцинації. А вакцин все одно немає

30 Липня 2008 01:02
Жителі обласного центру Волині почали масово відмовлятися від проведення щеплень. Про це репортера «Волинських Новин» поінформувала завідувач епідеміологічного відділу Луцької міськрайонної санепідемстанції Валентина Новачевська під час наради управління охорони здоров’я Луцької міської ради, що пройшла 29 липня.
 
Як розповіла епідеміолог, рівень «керованих» інфекцій у Луцьку є стабільним і низьким. Так, зокрема, порівняно з 2007 роком, у 2,5 раза впав рівень захворюваності на кашлюк та у 2,6 раза – на краснуху.
 
Проте медики не задоволені виконанням обсягів щеплення за 6 місяців цього року. Охоплення вакцинацією, на думку пані Новачевської, є дуже низьким – по десяти позиціях воно складає менш ніж 50 відсотків.
 
Серед головних причин цього – незадовільне забезпечення відповідними державними органами вакцинами за травень-червень і антивакцинальна пропаганда, яку навіть здійснюють деякі лікарі. Проте є і такі батьки, які самі купують в аптеках дітям необхідні вакцини. Тому Валентина Новачевська закликала присутніх керівників медустанов міста не агітувати проти щеплень і здійснювати їх уже наявними вакцинами.
 
За інформацією головлікаря Луцької дитячої поліклініки і за сумісництвом депутата Луцької міськради Світлани Бахолдіної, нові надходження вакцин будуть лише у вересні.
 
«Ми робимо пропаганду за вакцинацію. Після випадку в травні (смерть краматорського одинадцятикласника Антона Тищенка після щеплення, – «ВН») різко знизилася кількість вакцинацій у цілій країні. Я – за вакцинацію. Проте щодо тієї вакцини проти кору і краснухи, то мені, як і будь-якому практикуючому лікарю, страшно її робити, адже за кожним щепленням стоїть доля конкретної людини», – сказала Світлана Бахолдіна.
 
Як зазначив заступник начальника управління охорони здоров’я Луцькради Микола Якимчук, вищезгадана кампанія з вакцинації, що була зупинена в травні, продовжиться у вересні, а відповідні вакцини перебувають на зберіганні у належних умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus