USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни відмовляються від встановлення лічильників газу

26 Червня 2015 13:09
ПАТ "Волиньгаз" спрямувало ресурси на виконання Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" з установки безкоштовних лічильників в категорії "плита-проточний водонагрівач". Від початку 2015 року уже встановлено 1,5 тисячі приладів обліку газу.

Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Волиньгаз».

У зв’язку з необхідністю забезпечити лічильниками споживачів, які використовують газ для приготування їжі і підігріву води до 1 січня 2016 року, компанія тимчасово не здійснює встановлення платних лічильників газу (за кошти споживача).

На сьогодні ПАТ "Волиньгаз" встановлює безкоштовні лічильники відповідно до сформованих побудинкових графіків, - йдеться у повідомленні.

Однак у «Волиньгазі» повідомили, що споживачі почали відмовлятися від встановлення приладів обліку газу, так як фактичне використання по лічильнику значно більше ніж по нормі споживання. Таку ситуацію спричинило двократне зменшення норм споживання (нові норми діють з 6 травня цього року). А законодавство зобов’язує припинити газопостачанням з 1 січня 2016 року споживачам без лічильника, які мають колонку і плиту.

«Люди втратили мотивацію ставити лічильники, а підприємство зобов’язане виконати і Закон «Про комерційний облік прирродного газу» та Інвестпрограму, у якій передбачено встановлення близько 5 тисяч газових лічильників за рахунок тарифу. Тут теж складається непроста ситуація, коли падає споживання газу, а, отже, коштів на виконання цього плану буде недостатньо», - пояснює перший заступник голови правління - головний інженер Сергій Галянт.

Якщо споживач бажає пришвидшити процес встановлення лічильника і готовий зробити це за власні кошти, він може звернутися до компаній, які мають ліцензію та дозвіл на вказаний вид робіт. Для цього спершу треба проконсультуватися у фахівців "Єдиного вікна" ПАТ "Волиньгаз" щодо технічних характеристик приладу обліку. Тоді можна звернутися до будь-якого підприємства, яке має дозвіл на проведення відповідних робіт, а також Договір з ПАТ "Волиньгаз" на пускові роботи та роботи з приєднання до внутрішньобудинкової системи газопостачання (газового стояка).

Вартість робіт визначає підприємство, яке обрав споживач, і вона зафіксована в Акті виконаних робіт та використаних матеріалів.

Довідково. У Волинській області газифікували майже 237 тисяч домоволодінь, з яких 77% оснащенні побутовими лічильниками газу. Для повного забезпечення обліку газу в домогосподарствах Волинської області необхідно встановити ще 54,3 тисячі лічильників, загальною вартістю приблизно 109 мільйонів гривень (за умови стабілізації курсу гривні). Споживачі можуть встановлювати лічильники і за власні кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 26 Червня 2015 13:21
Боротьба «Батьківщини» за зменшення тарифів на комунальні послуги почала приносити перші вагомі результати. Мешканці багатьох регіонів України, які живуть у будинках без лічильників, вже отримали платіжки з удвічі меншими сумами за використання газу порівняно з попереднім місяцем. Це відбулося завдяки численним зверненням «Батьківщини» та наполегливій позиції Юлії Тимошенко
лучани до лучани Показати IP 26 Червня 2015 13:22
Тепер "дякуючи" кремлівській агентці Тімашєнці , цим людям відріжуть газ з 1 січня.
123 Показати IP 26 Червня 2015 23:36
Поставила в березні лічильк газу в квартирі. Це не правда, що не вигідно. Навіть із зменшенням тарифів я виграю. І кому це Волиньгаз ставив безкоштовні лічильники? І я особисто, і багато моїх знайомих, які поставили в цьому році лічильники робили це за власний кошт.
Роман Показати IP 30 Грудня 2015 16:58
З власного досвіду знаю, що газовий лічильник не вигідний для пересічного споживача. В місяць одна плита і колонка(нові закордонні) - напалюю 70-80 кубів. А тепер прорахуйте скільки я платив би без лічильника?! Так що тримайтесь до останнього та не встановлюйте лічильник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus