USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Луківський ліцей отримав сучасну акустичну апаратуру

4 Січня 2017 20:54
Передноворічні ранки у НВК «Луківська ЗОШ I-IIIступенів-ліцей» відбувалися з новою акустичною апаратурою. Лунко звучали пісні та вірші, глядачів зачаровували енергійні танці. Адже за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» для школи придбали дві колонки з підсилювачем, два вокальних мікрофони зі стійками, дві стійки до колонок.

У ліцеї навчаються 380 учнів. 70 школярів підвозять на заняття з п’яти навколишніх сіл: Відутів, Сомина та Торговища Турійського району, із Біличів і Почапів – Любомльського.

Усі ліцеїсти – активні учасники художньої самодіяльності, займаються у вокальному та хореографічному гуртках. Постійно беруть участь у районних оглядах художньої самодіяльності. Щороку у школі відбуваються конкурси, де учні демонструють свої таланти. Та щоб повною мірою реалізувати всі творчі задуми, школярам бракувало сучасного потужного музичного обладнання.

Активні батьки та вчителі НВК «Луківська ЗОШ I-IIIступенів-ліцей» вирішили звернутися у Турійське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Ініціативну групу «Імпульс» очолив директор НВК Роман Максимук.

«На жаль, наша громада останні п’ять років була пасивною в проектній діяльності. Та час вимагає змін і постійного розвитку. Так як ми часто проводимо у школі патріотичні вечори, лінійки, концерти, вирішили придбати сучасну акустичну апаратуру. Адже вона допоможе краще проявити здібності і таланти, впровадити новітні технології в навчально-виховний процес», – каже Роман Максимук.

Зі слів голови ініціативної групи «Імпульс», на території Луківської селищної ради проживає 3005 мешканців. Усі охоче долучилися до співфінансування проекту, спільного з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Я – мама двох школярів. Доня дуже любить танцювати і співати. Але на концертах часто виникали проблеми зі звуком, відповідно, свято зривалося. Тому батьки з розумінням поставилися до умов Фонду, коли громада має внести певну фінансову частку. Інакше б уся сума лягла на плечі батьків. Ми задоволені. Будуть нові проекти – готові підключатися, адже це все для наших дітей», – переконана Наталія Рудинець.

Педагог-організатор НВК Алла Марчук уже чверть століття проводить у школі тематичні свята і урочисті лінійки. Каже, постійно використовують багато підсилювальної апаратури. Адже під час виступів важливо передати емоції. Бувало, діти переходили на крик, щоб їхній виступ почули батьки. Алла Марчук входила до складу ініціативної групи і бачила активну участь батьків у проекті. Фінансово долучалися навіть жителі навколишніх сіл.

Луківчани задоволені, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає вирішувати нагальні проблеми громад малих містечок і селищ Волині. Бо тільки спільними зусиллями можна досягти бажаного результату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus