USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк буденний: проспект Президента Грушевського

1 Травня 2014 22:00
Проспект, що простягнувся від майдану Грушевського до залізничного вокзалу, виник наприкінці 1950-их років.

У зв’язку із будівництвом нового вокзалу на місці вантажної станції та забудовою прилеглого мікрорайону у Луцьку виник новий проспект. Забудова велася на території колишнього військового полігону, де раніше, за часів Першої світової війни, було летовище.

У 1960-их-на початку 1970-их років тут зводилися чотири-п’ятиповерхові житлові будинки за типовими проектами, так звані «хрущовки». Забудова привокзального мікрорайону – від стадіону до залізничного вокзалу тоді була великомасштабною містобудівною акцією. Вулицю оформили як бульвар з пішохідною частиною посередині, обабіч якої росли каштани, і проїжджою частиною по обох боках.

Перша назва – Привокзальна, з 1962 року – проспект «Правди» (від назви газети-органу ЦК КПРС). У 1980-их провели реконструкцію вулиці, вирубали дерева посеред неї та ліквідували пішохідну частину. Проспект став широким та просторим. Сучасну назву він отримав у 1991 році, на честь засновника та першого Президента Української Народної Республіки, історика, археолога, соціолога, публіциста та літературознавця Михайла Грушевського.

По проспекту розташовані кінотеатр «Промінь», який наразі перебуває на стадії реконструкції, Спорткомплекс Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Волинська обласна клінічна лікарня, чимало аптек та торгових закладів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 1 Травня 2014 23:25
Фото підписувати логічніше було б і набагато зрозуміліше, а так дякую за статтю
ЛисЛис Показати IP 3 Травня 2014 02:06
родной район.закрытыми глазами обойду)
Юи Показати IP 12 Травня 2014 19:58
прикольно там даже мой балкон било видно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus