USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк - стартовий майданчик для повторення подій 1991 року

6 Серпня 2013 17:16
Всеукраїнська громадянська кампанія «Я – за Україну в Європі» стартувала у Луцьку.

Про це повідомили голова політичної партії «Вся Україна» Ярослав Погарський та голова правління Волинської обласної громадської організації «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк під час прес-коференції, що відбулася 6 серпня.

«Саміт, який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі, є ключовим, поворотним моментом в історії України. Я порівняв би його з 1991 роком, коли Україна проголосила незалежність під час загальноукраїнського референдуму. Від підписання чи не підписання Угоди про асоціацію між Європейським союзом та Україною залежить, чи буде рухатися країна в Європейське співтовариство, до європейських стандартів, чи будуть у нас демократичні інституції, незалежні та справедливі суди», - зазначив Ярослав Погарський.

З його слів, у ситуації, коли політики думають лише про наступні вибори, своє слово мають сказати громадяни України. Саме тому ініціювали всеукраїнську кампанію «Я – за Україну в Європі» та збір підписів за підписання Угоди.

Три етапи кампанії

Кампанія відбуватиметься у три етапи. Перший етап передбачає збір підписів за угоду про асоціацію між Україною та ЄС серед громадян України, як тих, хто мешкає в Україні, так і тих, хто перебуває за кордоном. Другий етап спрямований на громадян країн-членів ЄС. Третій вирішальний етап – презентація зібраних підписів напередодні саміту у Вільнюсі.

Кампанію розпочали в онлайн-режимі у соцмережах «Вконтакте» та «Facebook», наступний крок – збір підписів на майданах обласних центрів, першим серед яких став Луцьк. Петро Гоцалюк повідомив, що намети, у яких збиратимуть підписи на підтримку євроінтеграції, у Луцьку встановлять на Театральному майдані та поблизу Завокзального ринку.

«Луцьк – стартовий майданчик, і ми сподіваємося, що лучани активно приєднаються до нашої кампанії. Ми підкреслюємо, що кампанія спрямована не на розкрутку якихось окремих політичних лідерів. Ми хочемо підкреслити те, що громадяни України можуть згуртуватися та продемонструвати свою позицію у важливий для держави момент. Ми хочемо показати Європейському співтовариству, що рух України в Європу – це не забаганка влади чи декларація опозиції, а вимога самих українців», - повідомив Ярослав Погарський. На початку кампанії підписи збиратимуть у західних регіонах України та у Києві, що дозволить залучити ресурси для того, щоб поширити кампанію на схід. Організатори закликають громадські організації долучатися до просвітницької кампанії.

Петро Гоцалюк зазначив, що ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» має стратегічну мету – співпрацю з польськими партнерами, зокрема громадськими організаціями з міста Люблін. Тематика європейського вибору є зрозумілою та прийнятною для організації, тому вона приєдналася до кампанії зі збору підписів.

Для того, щоб уникнути фальсифікацій під час голосування в інтернеті, одна людина зможе проголосувати лише один раз, вказавши прізвище, ім’я та поштову скриньку. Процес голосування не обмежиться створенням сторінок у соцмережах, організатори кампанії створять інформаційні буклети та ролики, які транслюватимуть у ефірі українських телеканалів.

Організатори повідомили, що під час наступних етапів до кампанії долучаться закордонні партнери, зокрема, об’єднання українців у Франції, Німеччині та Литві. Планують організувати серію флешмобів у європейських столицях та звернутися у посольства іноземних держав. Фінальна стадія акції відбудеться у Вільнюсі.

Ярослав Погарський наголосив, що сьогодні від позиції кожного українця залежить, чи буде підписана Угода про асоціацію між Україною та ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 6 Серпня 2013 19:17
Гоцалюк за що хочеш вчепиться аби тільки пропасти в депутати. А Ви Лучани вірите !
Bloodhound Gang Показати IP 7 Серпня 2013 08:50
Який все ж таки розумний цей Петро! При будь-якій владі притреться! Всі ці псевдопатріоти - різні там Пєті, Васі, Андрюші і т.п. - так звана напівмолода українска генерація, прагнуть лише одного... правильно! Набити кишені... А потім на шкільних ранках 1 вересня, років так через 30, розказуватимуть, як вони гнили в окопах, будуючи перший підземний перехід, як хотіли, щоб на Луцькому аеродромі, сідали Боїнги, як після провалу Ведмежого містечка, народилася нова ідея перетворити море Фуріва в аквакрокодилячий центр розваг "Кокошенька - Тотошеньку"...Мавпо-сити...Нью Луцьк... Мда: мечты, мечты, где Ваша сладость, ушли мечты, осталась гадость?... А гадости мало не бывает. Ее как всегда много.
КГ Показати IP 7 Серпня 2013 17:38
та він алкаш-недавно в маршутці їхав гатовий в хлам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus