USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцька багатоповерхівка - шостий день без світла

3 Жовтня 2014 14:46
Не лише гарячої води, але й світла немає у луцькій багатоповерхівці, що знаходиться за адресою Метельницького, 4. Люди вже 6 день сидять без електроенергії. Найскрутніше в таких умовах виживати інвалідам, адже без електрики не працює ліфт. Неповносправні стали фактично полоненими власних квартир. Інформує ТРК «Аверс».

У суботу в будинку, що на архітектора Метельницького, 4 сплахнула щитова. Вогонь знищив електролічильники. Пошкодив проводку.

Голова ОСББ «Барви» Надія Дмитрук розповіла: «Загорілися. Не знаю причини. Викликали ми пожежну, викликали з енерго, щоб нас відключили від струму… Вони відключили, я ще їх наздоганяла запитати, що вони повинні дати якусь бумагу. На що ті відповіли, що нічого не повинні давати, мовляв, відключили і все».

Уже 6 день мешканці чекають на допомогу. У темряві. Жити в таких умовах, кажуть, просто нестерпно.

«Люди вже приготовлені були до зими. Холодильники, морозильники, все порозмерзалося», - каже Надія Дмитрук.

Мешканець будинку Василь Войтюк зазначив: «Електрики немає. Телебачення немає, інтернету немає, ведемо здоровий спосіб життя… От купити молоко, як зберігати дитинці маленькій? Я вже за дорослих не говорю, а за малесеньких діточок».

Мешканка будинку Лариса додає:«В нас на сьомому поверсі живе інвалід… Я за неї говорю і мені плакати хочеться. Це - взагалі неможливо».

Натомість, надії на те, що найближчим часом у дев’ятиповерхівці засяє світло - немає. Люди звернулися до «Волиньобленерго». «Я була записана до начальника обленерго Боднарчука… Він говорить: в мене немає людей. Роботи немає, я людей повідпускав у відпуску», - розповіла Надія Дмитрук.

Мешканці готові викласти за нову проводку необхідну суму. Однак у «Волиньобленерго» ні за які гроші робити ремонт не хочуть. У чому причина, журналісти намагалися з’ясувати в керівництва Луцької філії. Довго шукали директора, потім головного інженера, далі його заступника. До слова, в установі нині - не надто людно. Багато працівників у відпустках.

Коли ж з’явився заступник головного інженера Луцької філії ВАТ «Волиньобленерго» Роман Борисенко вдалося дещо з’ясувати. Офіційна версія, чому на Метельницького,4 не можуть полагодити світло така: «Нині людських ресурсів в нашому підприємстві немає для проведення таких робіт, оскільки йде підготовка мереж до осінньо-зимового періоду, тому людям порекомендували звернутися до інших організація, які мають право виконувати подібні роботи», - зазначив посадовець.



Щодо того, чому багато працівників пішло у відпустку, Роман Борисенко відповів: «Це питання не стосується перерви електропостачання житлового будинку архітектора Метельницького, ».

Ремонтувати мережі таки взялася інша приватна фірма. Склали кошторис на 8 тисяч гривень. Однак, коли виконають роботи досі невідомо, бо в приватників нині багато замовлень. Тож поки на Метельницького,4 живуть і без гарячої води, і без світла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Семен Показати IP 3 Жовтня 2014 14:56
Бойлеры рулят!!!
економіст Показати IP 3 Жовтня 2014 15:52
Цікаво як готується Волиньобленерго до осінньо-зимового періоду? Пропускають струм по охолоджених дротах?
Ярослав Показати IP 3 Жовтня 2014 20:41
Необхідно звернутися в будівельну організацію, яка має відповідних спеціалістів. Наприклад "житлобуд-2", ЗАТ"Домобудівельна компанія",БУ-№536 та інші. Власники Волинської філії "Волиньобленерго" в Київі і мають десь проблеми Лучан.
обс до Ярослав Показати IP 3 Жовтня 2014 22:38
відповідних спеціалістів мають волинська електортехн компаніяя. підприємство НЕП. та інші спеціалізовані організаціі.Названі вами виконують загальнобудіведьні роботи.Образно кажучи Житлобуд будує туалет, а світло в ньому робить Волин .електротехн. компанія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus