USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька молодь: з ким варто одружуватися і що ми кому винні

18 Лютого 2014 10:00
«Одружуйтесь не з тією людиною, з якою ви зможете прожити, а з тією, без якої ви жити не зможете», – зауважив для луцьких студентів отець Валеріан.

Так, у Волинській єпархії тривають заходи, приурочені до Дня православної молоді. В понеділок, 17 лютого, у Палаці учнівської молоді на зустріч із заступником голови Синодального молодіжного відділу по роботі із молоддю ігуменом Валеріаном (Головенко) запросили студентів вишів Луцька. Молоді люди, які часто бачать священика лише у храмі під час богослужіння, мали унікальну можливість поспілкуватись із батюшкою, задати йому свої питання.

Серед них: яким має бути справжнє покаяння, як налагодити стосунки зі священиком-духівником, будувати своє життя згідно з церковними настановами.

Запитували і про те як спілкуватись із ровесниками, які є представниками інших віросповідань та невіруючими. «Полюбіть і пізнайте своє Православ’я, читайте слово Боже, іншу духовну літературу, пізнавайте істини нашої Православної віри. Робіть так, щоб оточуючі поважали ваші релігійні переконання, а це слід робити, першою чергою, живучи згідно з цінностями, які ви декларуєте. І, звісно, ходіть до храму, сповідайтесь і причащайтесь», – так відповів на ці запитання отець Валеріан.

Під час зустрічі не обійшлось без запитань про справжнє кохання і сімейні стосунки. «Одружуйтесь не з цією людиною, з якою ви зможете прожити, а з тією без якої ви жити не зможете», – зауважив, торкаючись цієї теми, отець Валеріан.

«Молодь сама може організуватись, і головне, щоб священик міг зблизитись із нею. Відкинути «менторський тон» і не казати «ви повинні». Молоді люди нічого нам не винні. Слід казати «ви можете». Священик мусить подружитись із молодими людьми, і вони самі все зроблять», – сказав, торкаючись теми роботи із молоддю, у коментарі прес-службі Волинської єпархії ігумен Валеріан (Головенко).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
З досвідом Показати IP 18 Лютого 2014 10:36
...«Одружуйтесь не з тією людиною, з якою ви зможете прожити, а з тією, без якої ви жити не зможете», – зауважив для луцьких студентів отець Валеріан. МУДРІ СЛОВА,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus