USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька міськрада вирішить, як боротися з автівками у дворах

24 Травня 2013 18:19
Причина того, що автомобілі захаращують проїжджі біля будинків частини, а деякі власники транспортних засобів ставлять гаражі, де їм заманеться, у тому, що спеціальні місця для паркування автомобілів не були передбачені при плануванні міст, - повідомили у Волинському Інституті Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

Так, планування будинків і прибудинкових територій відбувалося у 1960х-1970х роках, коли кількість авто була значно меншою. Сьогодні ж більшість мешканців багатоповерхівок мають автівки, а от місця, куди їх можна поставити не побільшало. Сьогодні у Луцьку обговорювали проект рішення про внесення змін до правил благоустрою міста. Зокрема, мова йшла про цивілізоване вирішення проблеми несанкціоновано встановлених на прибудинкових територіях гаражів.

Що кажуть лучани згідно з опитуванням
Волинських Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив спільно з журналом «Автомікс» провели опитування серед мешканців будинків та автомобілістів.

Так, тільки близько 30% автовласників користуються автостоянками. На запитання, чому вони не ставлять авто на автостоянках, 40% відповіли, що це їм не по кишені, 45% вважають, що вони краще прослідкують за своїм автомобілем, а 15% кажуть, що автостоянка знаходиться надто далеко. Що ж до мешканців багатоповерхівок, то для 71% респондентів припарковані біля будинків автомобілі та гаражі в дворах створюють значні незручності, а 67% хочуть, щоб їх прибрали взагалі.

Однак, за словами Тараса Баса, заступника директора КП «АвтоПаркСервіс», «хірургічний метод», тобто демонтаж цих металевих конструкцій, коштів нема, окрім цього, такий спосіб вирішення ситуації - вкрай радикальний і може викликати збурення громадськості, тому тут потрібен системний підхід.

Що будуть робити з гаражами-черепашками
Поки що власників гаражів-черепашок хочуть зобов’язати заключати договори з КП «АвтоПаркСервіс». Дозвіл на утримання гаражів дадуть лише у випадку, якщо мала архітектурна споруда знаходиться не на комунікаціях, теплотрасах, дитячих майданчиках та не заважає безперешкодно проїзду. Таким чином, ці тимчасові споруди будуть взяті на облік, а їх власники сплачуватимуть приблизно 5% від мінімальної заробітної плати за квадратний метр. Кошти йтимуть у цільовий фонд міської ради. Розробники правок до правил благоустрою підрахували, що всього за рік у фонді можна накопичити близько півтора мільйони гривень, за які можна буде облаштовувати нічні парковки поблизу будинків і облаштовувати паркувальні місця.

Наразі це тільки пропозиції. Чи мати автовласникам облагороджені, безпечні, зручні і недорогі місця для паркування, а мешканцям будинків – незахаращені автівками двори – вирішувати наступній сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 25 Травня 2013 17:50
http://board.lutsk.ua/topic/22554-ja-ne-umeju-parkovatsja/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus