USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькі чиновники «не бачать», як багатоповерхівка тріщить по швах

3 Лютого 2016 11:39
Будівництво, яке спричиняє руйнування прилеглого будинку, не припинилося. Натомість у міськраді переконують, що після завершення будівельних робіт на ділянці по проспекту Соборності 22б, (на фото) руйнування прилеглого будинку зупинилося.

Більш того, запевняють чиновники, там щодня моніторять ситуацію працівники ЖКГ. Однак, лучани, які мешкають в будинку по проспекту Соборності, 20, який руйнує прилегле будівництво, такого оптимізму не поділяють. Більш того, будівництво багатоповерхівки ніхто не зупиняв.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 3 лютого.

Так, члени міськвиконкому розглядали проект рішення про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами ЖБК «Егоїст» на паркані, який огороджує будівництво.

Так, представники рекламного агентства, яке обслуговує ЖБК «Егоїст» переконують, що підприємство має дозвіл на початок виконання будівельних робіт. Але в міській раді переконують, що саме цій фірмі такого дозволу не надавали. Відтак, рекламу дозволили розмістити після оформлення усіх документів, аби не вводити лучан в оману.

Під час розгляду питання не оминули й проблеми руйнування прилеглого будинку. Нагадаємо, на несучих стінах будинку за адресою проспект Соборноті, 20 з’явилися тріщини. Під фундаментом підрядники вирили котлован, що призвело до того, що фундамент висить в повітрі. Цікаво, що будівництво 9-поверхівки здійснюється на ділянці, яка належить підприємству, до якого має стосунок депутат міської ради Сергій Була.

Про те, що будинок тріщить по швах, говорили ще 20 років тому. Саме тоді розпочалося будівництво на згаданій ділянці - забивалися бетонні палі.

На початку року стало відомо, що департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради уклав угоду із забудовником і науково-дослідним інститутом «Проект реконструкція» щодо розробки проекту підсилення будівельних конструкцій аварійного будинку по проспекту Соборності, 20.

Проте, поки владці затягують рішення проблеми, оселі місцевих мешканців руйнуються на очах. Зі слів місцевих мешканців, в одній із квартир 11 січня в квартирі встановили «маячки», які згодом знову потріскали. До того ж, почали лопати дверні коробки. Не витримують навантаження і тріщать стіни.

До слова, незважаючи на те, що квартири дев’ятиповерхівки руйнуються одна за одною, забудовник до початку лютого не зупиняв процес будівництва.

Та зі слів першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, нині ситуація в будинку вже не така критична.

«Я б не стверджував, що зараз іде подальше руйнування. Після зупинення будівельно-монтажних робіт руйнування припинилося. Підписаний договір на розробку проектних робіт по підсиленні будинку і ґрунтів. Там є щодня працівники ЖКГ», - переконував чиновник.

Зрештою, наразі, з його слів триває розробка проекту підсилення будинку і ґрунтів.

Натомість мешканці будинку по проспекту Соборності, 20 розповідають, що будівництво ніхто не зупиняв. Поки в міськвиконкомі дискутували, техніка і далі продовжує зводити багатоповерхівку.

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини один із місцевих жителів, за станом на 11:20 роботи тривають у звичному темпі. З його слів, ні про яку зупинку будівництва не йдеться. Навпаки – роботи виконують пришвидшеними темпами:

«Роботи тривають постійно, навіть в суботу на неділю щоб грюкають. Працюють навіть по ночах, з прожектором».

«Квартира наша валиться з кожним днем все більше і більше. В мене в кімнаті за ніч з’явилось дві нові тріщини на стелі. Шпалери в квартирі відклеюються, плінтуси відлітають», - додає чоловік.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2016 12:05
Продажне чиновницьке КОДЛО, ГНАТИ В ШИЮ ТАКИХ управителів продажних!!!!!
*** Показати IP 3 Лютого 2016 12:12
нема слів...
123 Показати IP 3 Лютого 2016 13:00
Що егоїст,то ЕГОЇСТ! Назва прямо в яблучко!
Анонім до 123 Показати IP 3 Лютого 2016 14:40
так і було задумано))) думаєте вони не знали що підуть тріщини?
123 Показати IP 3 Лютого 2016 13:01
За однієї назви там би квартиру не купила!
Ірина Таран Показати IP 3 Лютого 2016 13:14
От же ж працівнички в нас у владі. Головне, що вони бачать грошенята в своїх кишеньках. Добрий мер Романюк і команда.
Тарас Чурило Показати IP 3 Лютого 2016 13:18
Вони побачать тоді, коли повториться ситуація, що була кілька років тому на Рівненській
Anonymous Показати IP 3 Лютого 2016 13:34
Брехня від міськради, руйнується далі, а будівництво продовжується. Яка реклама? фото руйнувань і морду Були розмістити, щоб знали люди, кому по пиці давати за той бардак. А взагалі - йому машинку вже палили, пора повторити з магазинчиком тим...
Олена Показати IP 3 Лютого 2016 13:52
Ото влада! Самі людей простих не бачать і їхніх проблем. Думають вічно удуть жити. Просніться ! Ви ж для людей прийшли щось робити а не в кишені тільки брати хто ільше заплатить той і прав. Нема на Вас Китаю. Там за корупцію людину вбивають. А в нас корупція процвітає і ніхто з нею не бориться бо самі подивіться як зажираються ті що розказують про справедливість
житель Соборності 20 Показати IP 3 Лютого 2016 15:12
Ви, падл**и, дограєтесь до того, що ми всім будинком підемо Вам будинки руйнувати. **
чесний борець до житель Соборності 20 Показати IP 3 Лютого 2016 18:51
І правильно зробите, чим раніше, тим краще. Громада- це сила
Юлія Парій Показати IP 3 Лютого 2016 15:54
Вони побачать тоді, коли вже пізно буде
03 Показати IP 3 Лютого 2016 18:05
бідні, вони погано бачать(((
Реаліст Показати IP 3 Лютого 2016 20:06
були,романюки,ткачуки,536,козюри,та інші буратіни-це не найгірше для луцька,гірші ті,хто за них голосує.
С.Т. Показати IP 4 Лютого 2016 01:00
Козюра разом з кумом Булою вибивають ділянки в міській раді (яка не мала давати дозволи на будівництво, бо небуло генплану і схематичних зонувань,але Матвіїв разом з Романюком і головним архітекторм які міняються) під виглядом сімейних кооперативів,а Чернуха будує. Буратіно,новобудову біля школи по пр.Соборності18 чи 16 в парковій зоні і т.д. І нібито ці депутати кричать що до цих об*єктів не мають відношення,роблять тільки юридичний супровід.Голосуйте далі за цих ушльопків,вони за це вам дадуть торбинку гречки+ убогу горку для дітей з гарною табличкою Козюра чи Була на місці розвалених ваших будинків.Історія людей не вчить
Дістало Показати IP 5 Лютого 2016 10:38
Я не можу зрозуміти не вже нема у Луцьку більше достойних кандидатів як Була і Козюра та інші подібні їм, що ж вони вже такого доброго зробили для виборців, що люди за них голосують? Мабуть тільки знають по слуху призвіща тому й голосують. Люди хотіли змін, жити в добробуті, як стара влада яка працює заради наживи та розвитку свого бізнесу може робити щось добре для виборців? Коли "не дай Бог" щось станеться з мешканцями цього будинку як будуть вони жити з цією думкою....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus