USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі екологи і нардеп вимагають перевірити діяльність міліції Луцька

28 Квітня 2015 22:00
Вирубування дерев в парку імені Лесі Українки, в заказнику «Пташиний гай» у Луцькій міській раді вважають законним, однак екологи стверджують, що це порушення.

Екологи, заручившись підтримкою народного депутата України Ігоря Луценка, просять керівництво МВС України провести службове розслідування щодо діяльності міліції Луцька з цього приводу.

Про це повідомляє Прес-центр.

Ще у березні еколог Олексій Василюк з правозахисної організації «Екологія. Право. Людина» виявив факт вирубки заказника «Пташиний гай». Невідомі йому особи вирубували дерева у заказнику та спалювали їх. Активіст на місце події викликав міліцію та написав відповідну заяву. Однак кримінальне провадження у справі не порушили, а вирубка продовжувалася. Працівники міліції пояснили - міський голова дозволив.



« Коли на місце події приїхали правоохоронці, то вони мене відвели в сторону і сказали, що все відбувається законно, за погодженням мера, - розповів Олексій Василюк. - Не розумію, до чого тут він? Пізніше у відповідь на заяву мені повідомили, що «в ході проведення перевірки звернення працівники міліції провели бесіду з директором комунального підприємства «Парки та сквери м. Луцька» Трикошем, під час якої звернули увагу на необхідність посилення заходів щодо недопустимості вирубки дерев та чагарників на території парку». Луцька міліція не порушила кримінальне провадження за цим фактом. Вирубка і спалювання дерев не припинилися. При цьому, не були нараховані збитки, а винні у скоєнні порушення не були притягнути до відповідальності.

Як запевняє еколог, у зв’язку із незавершеністю адміністративної реформи у галузі охорони довкілля, сьогодні жодна державна установа не має повноважень видавати дозволи на будь-які заходи у заказниках. Пошкодження території заказника підпадає під ст.252 ККУ – «умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об`єктів природно-заповідного фонду».

Факт вирубки у міській раді не заперечують. Однак запевняють, що на все є відповідні дозволи. Начальник відділу екології Анатолій Гламазда розповів, що рішення про знесення дерев ухвалює комісія із представників різних структур, в тому числі й з державної екологічної інспекції.

«Обстеження заказника «Пташиний гай» у парку проводили від центральної алеї до ринку. Його розподілили на 5 секторів. І там було поєднано всі види вирубки, щоб дати можливість рости молодим деревам. Ми маємо на все відповідні дозволи і там все законно», - наголосив він.

Незважаючи на це, екологи «ЕПЛ» заручилися підтримкою народного депутата Ігоря Луценка та звернулись до МВС України, щоб змусити міліцію порушити кримінальне провадження у цій справі.

Окрім того, вони вимагають ініціювати службове розслідування, чому замість того, щоб оперативно зупинити рубку та притягнути винних до відповідальності, керівництво Луцького МВ УМВС України лише направило інспектора відділу муніципальної дружини на «профілактичну бесіду».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2015 22:29
Вивчіть матчасть... Відкриття КП по якій статі....
Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 22:39
А своїх народних депутатів не має що до інших звертаєтесь
макс Показати IP 28 Квітня 2015 22:52
А чому з цього приводу мають перевіряти діяльність міліції - вона приймала рішення, давала дозволи, шукала виконавців і т.п.? Перекладають з хворої голови на здорову.
Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 22:55
"Вирубування дерев в парку імені Лесі Українки, в заказнику «Пташиний гай» у Луцькій міській раді вважають законним, однак екологи стверджують, що це порушення" і винна в цьому порушенні міліція, яка підпорядкована.Луцькій міській раді. Логіка ще та!
не пацик Показати IP 29 Квітня 2015 05:52
а міліція то яким боком ?
Лучанин Показати IP 29 Квітня 2015 08:22
Анатолій Гламазда зрозумів що влип і звалює все на екологічну інспекцію? Екологи (міські і інспекція) дерибанять деревину із заказника? Їх перевіряти треба. При чому тут міліція???
Дістало до Лучанин Показати IP 29 Квітня 2015 08:30
Правильно. І взагалі потрібно оприлюднити прізвища всіх членів комісії. Ми й самі (як громадськість) їх перевіримо. Всі дуби повирізали (покрали). Тепер за деревину в заказниках взялись?! Де прокуратура, міліція, самооборона, ПС? Посеред обласного центру беззаконня. І ми в Європу хочемо??? Та кому ми такі там потрібні... Прикро.
Волинянин Показати IP 29 Квітня 2015 08:39
Там завжди рубають. А про паління... Ті хекологи мого діда колись оштрафували бо спалив купку соломи на свому полі. Вони тільки те й можуть що в пенсіонерів останні гроші відбирати. Не соромно? А в парку зупинити спали слабо? Відповім за вас - слабо. Бо або налякають, або відкупляться.
Не зрозумів Показати IP 29 Квітня 2015 08:42
Поясніть. То хто відповідає в Луцьку за законність у сфері екології. Пан Гламазда чи державна екологічна інспекція?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus