USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

В Центральному парку Луцька хочуть ліквідувати «Пташиний гай»

8 Лютого 2016 12:31
Зняти статус орнітологічного заказника з об’єкта «Пташиний гай», який втратив свою функцію, пропонують учасники робочої групи.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з розробки концепцій розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та парку імені 900-річчя Луцька 5 лютого.

Як зазначив начальник відділу екології міськради Анатолій Гламазда, об’єкт природозаповідного фонду місцевого значення, заказник «Пташиний гай» має площу 10 гектарів. На час його створення там були молоді насадження, а ближче до дамби росли високі тополі, які згодом зрубали. Перед знесенням дерев просили СНУ імені Лесі Українки дати наукове обґрунтування. Існувала пропозиція зняти статус заказника з частини «Пташиного гаю», адже повалені дерева можуть понищити частину рослинності. Так, перенести заповідну територію пропонували ближче до спорткомплексу «Спартак». Отже, у концепцію розвитку парку просять внести пропозицію про зняття статусу орнітологічного заказника для частини території «Пташиного гаю».

Директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш зауважив, що захаращена територія всередині цивілізованого парку не повинна мати статусу заказника. Водночас, заступник міського голови Юрій Моклиця запропонував не переносити заказник, а змінити його межі.

Анатолій Гламазда відзначив, що зняття статусу погоджують у Міністерстві екології і там обов’язково проситимуть підшукати іншу територію для заказника, наприклад, заплаву річки Стир. До прикладу, Анатолій Трикуш пропонував перенести заказник на територію Гнідавського болота. Критичних заперечень проти перенесення заказника під час засідання не пролунало. Відтак, пропонували ліквідувати існуючий орнітологічний заказник і створити інший на території (не меншій за площею за 10-15 гектарів), для якої підготують обґрунтування науковці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 8 Лютого 2016 12:53
Комусь земельку розчищають(((
321 до 123 Показати IP 8 Лютого 2016 13:51
Палиці))
Не комусь а споживсі до 123 Показати IP 8 Лютого 2016 17:54
знайшли рішення!!??)))Змістити базар в парк!!???Геніальніше не буває..хто ж його вирізав!!??Повідрізати у вас все що вісить і землю в кожног з вас позабирати щоб по сотці залишилось.Та це точно ініціатори!!!??Та бізнес в центрі всі хочуть мати..то може парк всім поділимо а гуляти ходитемемо десь за гараджц чи уіверці бо ближче все зайнято
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 13:01
дерибан землі йде далі)
Грінпіс Показати IP 8 Лютого 2016 13:02
Перший пішов! В угоду депутатів - хапуг, спекулянтів - б/у комсомольців недосвідченими новоспеченими владцями започатковано процес нищення парку. Гидко дивитися на паяців від влади, які запопадливо вишукують можливіть зробити з парку шашличню, парковку, молитовню в угоду нуворишів, в яких нема нічого святого. Залишається одне - відкрити вночі клітки з тиграми і ведмедями !
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 13:07
раніше там так гарно пташки співали, а зараз будуть музони від набридливих кафешок , парк перетворюється з зони відпочинку для цивілізованих людей у зону для розваг тупого бидла
Перехожий Показати IP 8 Лютого 2016 13:43
Я тільки одного не зрозумію... це перемога чи зрада? Чи може це переможна зрада? Або, зраджена перемога?
Соловейко Показати IP 8 Лютого 2016 13:43
Моклиця ! Ти би хоч спочатку одну шпаківню зробив ! А то не встиг ще першу зарплату потратити, а вже з межами носишся, як дехто із ступою. Не з того починаєш !
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 13:50
Кого обрали те і маєте. Нема чого наступні 4 роки писок відкривати. Всі добре знають з чиєї згоди або бажання іде деребан в місті.
ой! Показати IP 8 Лютого 2016 14:40
а як будуть переселяти птахів))))) та і "наркотія" любить той гай!!! а ще доступний "нужник" для всіх
Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 13:03
Пропоную в центральному парку ліквідувати парк. Стільки землі пропадає, такі садиби можна побудувати і всі обсадити бамбуком. Красіво буде.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus