USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карнавальний костюм напрокат - проблема луцьких мам

20 Грудня 2013 09:48

Лучанка Ірина Тимчук своїй донечці костюми на всі свята майструє самостійно. При цьому кожен із них вражає оригінальністю, інформують «Відомості».



«Я уже давно виготовляю дорослі новорічні костюми для себе та друзів, це моє хобі. Коли ж донечка Мрія підросла, то я і для неї почала шити казкове вбрання, бо якось дивно було б брати його напрокат, - розповідає Ірина. - Якось зробила костюм цукерки, який був декорований справжніми солодощами. Спідничку прикрасила будиночками з печива, солодкими ялинками, желатиновими ведмедиками, зефірними сніговиками».

Не менш неординарні й інші костюми від пані Ірини. Коли на одне зі свят її доні дісталася роль лисички, то майстриня створила костюм рудої в ретро-стилі. Вийшла доволі панська лисиця - зі справжнім хутряним хвостом і коміром, в елегантній сукні з рукавичками, ще й зі страусиною пір’їною в голові. В арсеналі образів - і ворона в стилі хіп-хоп, і леді з вікторіанської доби, і весняна ельфійка.

«Цьогоріч на Новий рік готую Мрії костюм ялинки. Він буде виготовлений зі штучної хвої, прикрашений справжніми новорічними іграшками та гірляндами», - поділилася співбесідниця.

На замовлення костюми Ірина майже не шиє, бо їх собівартість досить висока. В середньому виготовлення ексклюзивного вбрання коштуватиме 400 гривень, тож мало батьків захоче віддавати таку суму за вдяганку на один раз. Ті костюми, що є, хоч їх і не так багато, дає на прокат - за 80 гривень на добу.

На ринку прокату середня ціна дитячих новорічних костюмчиків – 50-70 гривень. Щоправда, можна знайти і дешевші - за 40 гривень, але це переважно плюшеві звірятка, які уже далеко не перший рік здають в оренду.

Лучанка пані Наталя вже декілька років заробляє прокатом карнавальних костюмів. Має і фабричний одяг, але самостійно виготовляє вбрання казкових героїв і принцес.

«У мене понад 100 різноманітних костюмів, щороку колекція поповнюється новинками, залежно від забаганок малюків. Є чималий вибір різних звірят, костюмчики фруктів та овочів, метеликів, жучків, мультяшних героїв. Так, торік матусі ноги збивали у пошуках костюмів ляльок «Вінкс», та це мало бути не просто плаття, а й усі належні аксесуари - сумочки, пояси й інше», - розказує співрозмовниця.

У пані Наталі хутряні костюмчики коштують від 60 гривень, а якщо дуже пухнасті, то й більше. Всі інші вартуватимуть 50, а бальні сукні для дівчаток можуть коштувати і 70 гривень на добу.

Крім цього, тут чимало різних аксесуарів, і їх теж можна брати в оренду. Скажімо, взявши просто ковпак, накидку й окуляри, ви вже отримуєте костюм Гаррі Поттера.

«А от уже старші діти, яким по 8-10 років, мають неабиякі забаганки. В основному вони формуються на основі популярних зараз мультфільмів. Так, хлопці, як правило, хочуть бути супергероями: бетменами, суперменами, спайдерменами. Останнім часом усе менше заглядаються на рицарів і піратів, але в той же час багато хто обирає професійні костюми - міліціонера чи пожежника», - розказує одна із власниця магазину, де дитячий новорічний одяг здають на прокат.

«Серед дівчат на піку популярності наряди ляльок «Монстер Хай»: Френкі Штейн - дочки Франкенштейна, Дракулаури, тато якої - Дракула, Лагуни Блю-— доньки морського монстра. Крім цього, вони хочуть бути різними відьмочками і чортенятами. А для дещо молодших не втрачають актуальності сукенки принцес і фей», - розповідає жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus