USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі прикордонники затримали іноземних студентів-втікачів

13 Травня 2014 08:08
На ділянці відповідальності відділу «Рівне» прикордонники Луцького загону 11 травня затримали двох громадян Сирії. Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

Про появу іноземців у прикордонні, які, можливо, спробують незаконно перетнути кордон, охоронцям кордону повідомили співробітники міліції. Перевіривши прилеглу до кордону територію, вже о 6-й ранку прикордонний патруль виявив на контрольно-слідовій смузі дві доріжки слідів, що вели в бік держрубежу.

Невдовзі, під час пошукових заходів, за 400 метрів від Західного Бугу, було затримано двох громадян Сирії, які, не знаючи місцевості, заблукали у прикордонній смузі. Чоловіки дуже змокли та виснажились, а коли побачили прикордонників, попросили про допомогу. Сирійці 22 та 23 років виявились студентами, які навчаються в українських вузах з 2011 року. Разом нелегально виїхати в Норвегію з метою працевлаштування студенти домовились заздалегідь. Проклавши точний, як вони вважали, маршрут руху по інтернет-мапах і фото з інтернету українсько-польського прикордоння та озброївшись планшетами iPad, біноклем та газовими балончиками, вирушили в дорогу.

Наразі за спробу порушення державного кордону України на правопорушників очікує адміністративна відповідальність, міру якої визначить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus