USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

До Польщі з Білорусі рвуться нелегали – прикордонників шість разів закидали камінням

24 Липня 2023 15:30
Польські прикордонники за минулу добу зафіксували шість агресивних нападів з боку нелегальних мігрантів із території Білорусі.

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі.

«23 липня 54 іноземці, зокрема Ємену, Індії, Еритреї, намагалися нелегально потрапити з Білорусі до Польщі. Групи іноземців, які перебували на білоруському боці кордону, чотири рази атакували камінням польських патрульних на ділянці відповідальності прикордонного відділу у Дубичах Церковних та двічі – прикордонного відділу у Мельніку», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 2021 року Польща і держави Балтії звинуватили Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. У липні 2022 року Польща завершила будівництво на кордоні з Білоруссю загородження протяжністю 186 кілометрів і заввишки 5,5 метра, а також створила поглиблену систему спостереження на кордоні. Попри це спроби нелегально потрапити до Польщі через так званий зелений кордон не припиняються.

Читати ще: «Вагнерівці» у Білорусі не становлять загрози для України чи Польщі, – ISW

У Польщі не виключають, що з появою ПВК «Вагнер» в Білорусі може зростати загроза різного роду провокацій на польсько-білоруському кордоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПТН ХЛО Показати IP 24 Липня 2023 16:45
резиновими кулями треба було пригостити тих нелегалів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus