USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі учні отримають іменні стипендії від міської ради

15 Травня 2017 13:45
Серед учнів луцьких шкіл визначають найталановитіших, аби призначити їм іменні стипендії. Із понад сотні претендентів оберуть 22-ох найкращих учнів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 15 травня.

Зауважимо, що стипендію даватимуть учням у 22 номінаціях.

Члени засідання повідомили, що на участь у конкурсі висунули понад 100 кандидатур, від кожної школи міста. Громадські активісти не пропонували кандидатур на іменну премію, також не було й учнів-самовисуванців.

Аби визначити кращих із найкращих, створили спеціальну конкурсну комісію.

Член комісії Анна Мовяк наголосила, що необхідно включити в комісію й батьків.
На це голова комісії Алла Надточій зауважила, що ніхто з батьків не зголосився, тому й примусово нікого не включатимуть.

«Ми за 10 днів вивісили оголошення, що буде формування конкурсної комісії, тому кожен бажаючий міг долучитися до комісії та обговорення стипендіатів, втім жодних пропозицій не надійшло. Тому за руку тягнути нікого не будемо», - відповіла Надточій.
Після довгих дискусій та суперечок питання повторно взяли до розгляду й створили конкурсну комісію з 13 осіб, у яку ввійшли працівники управління освіти Луцької міської ради, депутати та педагоги.

Далі комісія перейшла до розгляду кандидатур, які представлять на сесію для ухвалення стипендій. Зауважимо, що 15 травня – це крайній термін, коли претендентів на премію мусять визначити.

Нагадаємо, згідно умов положення про іменну стипендію оцінка в учня має бути не нижчою 9 балів з базового предмету. Переможці отримуватимуть щомісяця 300 гривень із вересня по травень.

Зауважимо, що на Волині мають можливість отримувати іменні стипендії й студенти, яким їх надає уже шостий рік поспіль Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Батько Показати IP 15 Травня 2017 18:48
Без представника батьківського осередку неможна вирішувати такі питання. А те що в комісії нема представника батьків, засвідчуе про неякісну роботу ініціаторів створення ціеї комісії. Тому у подальшому можна піддавати сумніву правельність і не упередженість визначення стипендіатів.
Батько-2 Показати IP 15 Травня 2017 19:23
"На це голова комісії Алла Надточій зауважила, що ніхто з батьків не зголосився, тому й примусово нікого не включатимуть".- во фіглярство. То треба було заздалегідь зібрати голів шкільних батьківських комітетів і щоб з них був обраний представник у цю комісію. Без представників батьків це неможна робити.
Лучанка Показати IP 10 Травня 2018 13:02
Ну чому ж без батьків?Була присутня Лещенко (начальник міського управління освіти,чий син отримав стипендію)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus