USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі комуністи – проти нічних кінопереглядів

13 Березня 2013 18:29
Авторів проекту Lutsk Night Cinema комсомольці звинуватили у порушенні авторських прав під час демонстрації епопеї «Зоряні війни» режисера та продюсера Джорджа Лукаса.

Про це пише ІА ZIK з посиланням на повідомлення першого секретаря обкому ЛКСМУ Олександра Кононовича.

За інформацією Кононовича, у Державному агентстві України з питань кіно ніхто не надав права жодній громадській організації демонструвати будь-які кінострічки публічно, зокрема і «Зоряні війни». Отож, демонстрація популярного кіноциклу Джорджа Лукаса у рамках проекту Lutsk night cinema, на думку комсомольців, є грубим порушенням чинного законодавства і авторських прав.

«Адже це – кримінально каране діяння», – йдеться у повідомленні Кононовича. Отож, він вимагає від прокурора Луцька припинити публічний кінопоказ та притягнути винних до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Керівник проекту Lutsk Night Cinema, голова СГО «Молодіжна Платформа» Захар Ткачук зазначив: «Коментувати хворі ідеї щодо комуністичного правосуддя я не бачу змісту. Наші перегляди - це домашній кіноперегляд без жодної комерції, що законом не регламентується. У Луцьку є Шева, є Сапалаївка і є декілька комуністів - маємо що виправляти».

Проте нічні кіноперегляди у Луцьку триватимуть й надалі. «Це корисно і цікаво для молоді, тому, звісно, будемо. Кожну суботу будемо старатись. наступна ніч арт-хаусного кіно!, - розповів Ткачук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Правда. Показати IP 13 Березня 2013 20:06
Хочете в ГЕЙропу і бути як жінкоподібний Захарчик!?Платіть бабло як в Европі!!!
Комсомол. Показати IP 13 Березня 2013 20:08
Веди свой з..од к себе домой в бо..тню там и пересматривай!!!
антикомуніст Показати IP 13 Березня 2013 21:04
а що від їх можна доброго очікувати...?
зaгрeб Показати IP 13 Березня 2013 21:43
А Сивочолие ветерани горевшие в танке против.
Forever Autumn Показати IP 13 Березня 2013 22:20
ПРичому геї взагалі до комуністів? Чи це сюди бігом червоненькі збіглися? Ви взагалі читали,який брє сивої кобили наваяли на червоному сайті? При всій повазі до різноманітних вірувань, політичних і тому числі, така людина адекватною і психічно здоровою бути не може. РОбили люди гарний проект. І все одно хто - Захар чи не Захар - треба взяти і постаратися обгімнячити, вилізти і наробити купки на голову і ще й намагатися створити проблеми. Фу.
Аня Показати IP 13 Березня 2013 22:47
хоч би посоромилися таке писати на своєму сайті. чому коли молодь збирається гарно провести час ,то ви приплітаєте сюди геть несумісні речі?!? Обізвати звичайну молодь неофашистами...мда.. це на вас за такі заклики без фактів потрібно писати заяву в прокуратуру!!!
malina813 Показати IP 13 Березня 2013 22:49
Зате комуністи в нас - молодці! Замість того, щоб зайнятися ділом чи організувати якусь приємність для молоді, поливають брудом усіх, хто це робить і робить, між іншим, абсолютно безкорисно і якісно! Чесно, гидко було читати висловлювання пана Кононевича на сайті/блозі "Червона Волинь" стосовно цього заходу. Бруд, бруд і нічого, окрім бруду. А тим більше - відверто абсурдного бруду. Звинувачення на кшталт "Схема вербовки незамысловата, это или дискотечная тусовка или ещё примитивней – бесплатный кинопоказ блокбастера производства США". Пробачте, вербування? На показ прийшли фанати цього фільму, які провели одну з найпрекрасніших ночей за останній місяць (я в цьому впевнена), мали змогу обговорити улюблені моменти та поділитися враженнями. До чого ви пнете сюди свою політику? Ще й так невміло! Просто дуже образливо за людей (їх у Луцьку, до речі, не так багато), які щиро намагаються зробити щось для нас, а в результаті мають отаке. Рано чи пізно опускаються руки, а потім маємо: "У нашому місті нудно і абсолютно немає чим зайнятися". А ви живіть і радійте тому, що маємо, а не страждайте незрозуміло-чим. П.с. Щодо Вашого "P.S. Мы не Европа и не Азия! Мы Украина! Наше место в большой семье славянских народов!" - в такому разі проявляйте хоча б мінімальну повагу до своєї України, про яку ви так кричите, і розмовляйте державною мовою. Раз вже ми Україна, а не Азія.
Сергій Показати IP 14 Березня 2013 00:10
Хворих на голову виправить лише могила...
Макар Показати IP 14 Березня 2013 09:36
Потрібно просто знаходити компроміс.Я б на місці Захара Ткачука,запрпонував "полум*яному"борцеві за приватну інтелектуальну власність Джоржа Лукаса,організувати нічний показ ще одного відомого блокбастера "Лєнін в Крємлє"Цікаво,чи був би в залі аншлаг і жваве обговорення фільму тавагіщі!?
Ярослав Богачук Показати IP 14 Березня 2013 10:54
Написав на борді, напишу й тут. Отже, Кононович вважає, що мав місце кримінальний злочин? Нехай заспокоїться. Ось що каже Кримінальний кодекс. Стаття 176. Порушення авторського права і суміжних прав 1. Незаконне відтворення, розповсюдження творів науки, літератури і мистецтва, комп'ютерних програм і баз даних, а так само незаконне відтворення, розповсюдження виконань, фонограм, відеограм і програм мовлення, їх незаконне тиражування та розповсюдження на аудіо- та відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації, або інше умисне порушення авторського права і суміжних прав, якщо це завдало матеріальної шкоди у значному розмірі, - караються штрафом від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення. Станом на сьогодні в рамках цієї норми "значний розмір шкоди" - це 24360,00 грн. Але кінопоказ був безкоштовним. Всього на кінопоказі було 60 чоловік. Навіть якби допустити, що з них брали б по 40 гривень за квиток (як в "Адреналіні" за диванчики) - то все одно сума була б 2400,00 грн., а цього на кримінал недостатньо. А якби кінопоказ був платним - то на нього прийшло б ще менше людей. Зрештою, я чомусь думаю, що аби заткнути рота цьому борцеві за інтелектуальну власність - можна було б написати гарний лист до Джорджа Лукаса з проханням повідомити, чи вважає він такого роду кінопоказ порушенням своїх прав. Щось мені підказує, що за здорової логіки відповідь могла б бути позитивною для Захара.
дідо Показати IP 14 Березня 2013 11:48
кононовичі це помилка аборта!
malina813 Показати IP 14 Березня 2013 12:07
Я уявляю, як Джордж Лукас бігає по судам і доводить усім, що його глибоко образив безкоштовний показ фільму для молоді в самому Луцьку!...
Самсон Показати IP 14 Березня 2013 15:28
Це точно у комуністів своє правосуддя! правда шкода що їх так піарять, це ж вони і пишуть такі штуки, щоб інтерес до себе підняти! пропоную влаштувати їм бойкот!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus