USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Луцькому військовому комісару відмовили у «бюджетній» квартирі

25 Травня 2017 13:24
Луцький військовий комісар Василь Худик хотів скористатися міською програмою забезпеченням житлом бійців АТО «50х50», та йому відмовили.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 травня.

Начальник відділу реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Геннадій Козюта повідомив, що до комісії, яка вирішує питання включення учасників бойових дій до цієї програми із заявою прийшов луцький військовий комісар. Він хотів скористатися Програмою придбання житла на умовах співфінансування з міським бюджетом.

Однак, члени комісії йому відмовили, оскільки він є кадровим військовим. А програма створювалася для підтримки цивільних, які були мобілізовані в АТО, або ж прийняті на службу ЗСУ на умовах контракту з 2014 року.

Під дію цієї програми, зауважив Геннадій Козюта, не підпадають кадрові офіцери, працівники СБУ, Нацполіції, Нацгвардії, які мають посвідчення учасника бойових дій і перебували у зоні АТО. Коли приймалася дана програма, передбачалося, що згадані категорії осіб мають забезпечувати житлом їхні відомства, і вона розрахована на допомогу цивільним.

Проте, зауважив Козюта, Василь Худик посилався на те, що у програмі вказано, що нею можуть скористатися «військовослужбовці, які уклали контракт із ЗСУ з 2014 року». Так, у нього був укладений контракт у 2010 році, а в 2015 році – продовжений, тож військовий комісар вважає його заново укладеним. Крім того, формулювання «військовослужбовці», на думку Худика, передбачає, що він має таку можливість.

Проте члени відповідної комісії вирішили відмовити, мотивуючи тим, що він є кадровим військовим. А на засіданні депутатської комісії затвердили текст листа з відмовною відповіддю.

До слова, це не перший такий випадок. Зі слів Василя Козюти, вже був такий випадок, що комісія відмовила кадровому військовому в участі у програмі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Що за воєнком Показати IP 25 Травня 2017 14:20
Якщо в Луцку немає квартири. Мудрик у свій час як був у облвоєнкоматі отримав 2 і абсолютно безкоштовно .
Анонім до Що за воєнком Показати IP 25 Травня 2017 16:12
Брехня!)
Богдан Сташинський Показати IP 25 Травня 2017 15:40
А з іншого боку ганьба органам місцевого самоврядування які не забезпечили житлом будь якою програмою керівника органу місцевого військового управління ..... А Козюта вже давно на гачку....
Пропоную Показати IP 25 Травня 2017 19:50
Призивати по мобілізації мажорних і бистро вам дадуть або куплять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus