USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькрада допоможе переселенцям із житлом

21 Липня 2014 17:59
Луцькрада подумує виділити гроші з міського бюджету, аби тимчасово орендувати житло для українських жінок, які приїхали зі сходу й найближчим часом будуть народжувати.

Про це йшлося під час особистого прийому луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 21-го липня.

Волонтер Юрій розповідає, що на 9-му місяці перебувають три жінки, а одній народжувати сьогодні. Загалом же вагітних є близько 10.

«Ми розселяємо переселенців до людей, там - тимчасові варіанти. Дехто при церкві у прибудовах живе до опалювального сезону. У них опускаються руки, у них немає грошей, роботи, їх необхідно підтримати», - наголошує волонтер Юрій.

Романюк «присівши» на телефон домовився, аби майбутніх мам розселили у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти й гуртожитку від Луцького педагогічного коледжу.

«Це - тимчасове житло. Ми можемо вам надати його, бо постійного житла в місті немає», - запевняє луцький міський голова.

Втім, волонтер наголосив, що краще, аби міськрада під час чергової сесії виділила кошти для тимчасової оренди житла, аби молоді мами могли належно доглядати за дітьми, мовляв в інституті навіть немає де їсти приготувати.

Романюк попросив трохи часу на роздуми й пообіцяв допомогти найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ольга Показати IP 21 Липня 2014 18:38
ну й життя настало!!!!!!!!!!!!!!!!
Богдан Показати IP 23 Липня 2014 10:45
Тільки у нашому будинку є кілька квартир, власники яких не платять за комуналку роками, так як живуть в інших квартирах або просто не хочуть (не можуть) платити. Через це страждають їхні сусіди-справні платники, так як через загальний борг, ЖЕК відмовляється робити ремонт під'їзду. Інформацію про такі квартири та контакти власників може дати будь-яке комунальне підприємство: ЖЕК, Луцьктепло, Водоканал, обленерго, облгаз. Далі контакти разом з рішенням суду про стягнення боргу (яке вже давно мало би бути) передаються в органи виконавчої/прокуратури/МВС. Працівники органів роблять власнику-боржнику пропозицію, від якої він не може відмовитись: поселити переселенців взамін на списання боргу або ж терміново погасити весь борг. Місто виділяє гроші не на оренду квартири, а на погашення боргу і переводить їх на рахунок комунального підприємства. Задоволені всі: переселенці, комунальники, міська рада, власник-боржник, його сусіди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus