USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як живуть переселенці з Донбасу в Лаврові

27 Грудня 2015 10:11
Родина Ігнатушкіних із Луганська півтора роки назад була змушена покинути щойно збудований комфортний маєток, закопати в городі українського прапора та податися на захід України. Журналісти дізналися, як живуть переселенці із Донбасу на заході України. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Коли у Лаврів прибула чергова родина біженців зі сходу, місцеві мешканці були переконані, що надовго вони не залишаться, оскільки вже з десяток сімей виїхали від них, так і не зумівши прилаштуватися до сільського життя.

Однак Ігнатушкіни не тільки залишилися, але й стали повноправними мешканцями села.

Зі слів господині, коли родина лише переїхала, то не мала достатньо необхідних речей. Однак це питання схвилювало місцевих, які одразу прийшли на допомогу.

"Ми приїхали, стали отут у хаті і все. І відкриваються двері, заходять люди, а у нас навіть вкритися не було чим. І вона заносять нам ковдри, їжу. І ми просто дивувалися", - пригадала Олена Ігнатушкіна.

Однак із часом вимушені переселенці призвичаїлися не тільки до вражаючих краєвидів західної частини країни та і гостинних людей, але й до сільської роботи - навчилися збирати гриби і рибалити, завели господарство.

Переселенцям вдалося налагодити настільки дружні стосунки із мешканцями села, що сільрада наділила Ігнатушкіних гектаром земельки, односельці уже пообіцяли гуртом допомогти звести їм власний дім.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 27 Грудня 2015 11:44
"призвичаїлися не тільки до вражаючих краєвидів західної частини країни та і гостинних людей", бо цієї можливості вони були "позбавлені" в "дикому" краю, де вони раніше проживали.
Анонім до Анонім Показати IP 27 Грудня 2015 12:11
Мінусуючим, на Донбасі краєвид змінується від таврійских степів (західніше Маріуполя) до чисто лісової зони (Слов'янськ, і далі на півнич Донбасу). А по поводу "гостинних людей". следует ли объяснять то, что на Донбассе, где официально проживает минимум сотня национальностей, воспринимают людей не по национальности, а по тому, что они сами из себя представляют? Пардон, я не о том пишу, ибо в статье утверждается, что на Донбассе всех чужих съедают живьем и без соли.
бандеровець Показати IP 27 Грудня 2015 17:23
Тількі от лаврівцям городів та ділянок під будівництво вже років як 10 не виділяється!! Не рахуючи родичів та друзів голови сільської ради! Свєта прокуратура за тобою заскучала))
Анонім до бандеровець Показати IP 28 Грудня 2015 11:26
Зате в селі Лаврів, там де грунтові дороги, стоять хати-розвалюхи, зарослі бур"янами і біля кожної садиби по 1 га землі. БУДУТЬ ДОРОГИ - БУДЕ ПОРЯДОЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
бандеровець Показати IP 29 Грудня 2015 07:24
приїдеш мені покажеш
Луцик Показати IP 29 Грудня 2015 12:41
Микола Ларін загинув в Донецькому аеропорту, залишивши двох діток. А цеш*бло в селі,1 газемлі, дітки у Луцьку. Храпій іди воювати за будинок, за дачу!
волинянин Показати IP 30 Грудня 2015 12:23
А що це там той здоровий БИК робить чому за свою землю не воює на луганщині???? ГААААААААА!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus