USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькраду «заблокували» прибиральною технікою. ФОТО

19 Березня 2014 17:19
Працівники приватного підприємства «Луцьк-комунал-сервіс», які працюють без укладеного договору з міською радою, вимагали від міськради повернення боргів.

Пікет відбувся 19 березня. Прибиральну техніку вишикували під будівлею мерії, сигналячи та вигукуючи: «Мера!» та «Ганьба!». Через якийсь час працівників запросили всередину, де вони могли висловити претензії Луцькому міському голові Миколі Романюку.


Як пояснив директор підприємства Олег Стернійчук, підприємство хоче укладення додаткової угоди на термін, поки буде оголошений новий тендер на прибирання міста чи нова угода. Він наголосив, що не вимагає укладати договір на рік. На підприємстві працює 70 чоловік, з них 55 обслуговують прибиральну техніку. Працівники підприємства прибирають місто вже упродовж трьох років. До сьогодні, незважаючи на те, що були відсутні додаткові угоди, працівники підприємства виходили на роботу.

Цьогоріч підприємство не допустили до участі у тендері на прибирання міста, і тендер фактично виявився зірваним. У тому, що тендер зірвало саме підприємство, звинуватила керівника заступник міського голови Лариса Соколовська. Вона повідомила, що вчора оголосили новий тендер і закликала «подати нормально документи і припинити гратися». Олег Стернійчук нагадав їй, що рішення суд виніс на користь підприємства, у якому йдеться про те, що тендерний комітет неправомірно скасував заявку підприємства.

Як пояснив Олег Стернійчук, листи на механізоване прибирання міста, які підприємство нині отримує від департаменту житлово-комунального господарства Луцькради, не влаштовують через те, що таким чином неможливо скласти нормальний графік роботи.

Наразі міська влада боргує підприємству «Руфусів», правонаступником якого є ПП «Луцьк-комунал-сервіс», мільйон гривень за 2012 рік та 800 тисяч гривень за минулий рік. Через борги рахунки підприємства «Руфусів» заморозили, а працівників оформили у ПП «Луцьк-комунал-сервіс». Міський голова запевнив, що кошти за 2012 рік підприємство отримає, щоправда, не повідомив коли.

На претензії працівників він відповідав, звинувачуючи Олега Стернійчука у тому, що той не використав кошти, які підприємство отримало від міста у минулі роки, для виплати заробітної плати працівникам. Так, торік підприємство отримало 8,5 мільйона гривень, цьогоріч – понад 500 тисяч гривень. Директор підприємства зазначив, що кожна з машин потребує велику кількість пального, до того ж вартісна заміна кожної запчастини, потрібно закуповувати нову техніку тощо. Міський голова повідомив працівникам «Луцьк-комунал-сервісу», що держава не доплатила місту кошти на санітарне прибирання, однак пообіцяв, що підприємство їх все ж отримає, оскільки вони закладені у міському бюджеті.

Олег Стернійчук повідомив, що департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради не хоче приймати акти виконаних робіт. Заступник директора департаменту Микола Осіюк відповів, що, відповідно до чинного законодавства, він не може приймати акти від підприємства, адже договір на виконання цих робіт укладали з ПП «Руфусів».

Як повідомив директор підприємства, є два договори з департаментом ЖКГ з чотирьох, які пролонговані. Для обслуговування обрали лише дві території, за іншими двома територіями не укладали жодних договорів. Фактично, з його слів, люди працювали, здійснювалося механізоване утримання, проте працівники не знали, що чекає на них у майбутньому.

Насамкінець Микола Романюк усе ж пообіцяв працівникам «Луцьк-комунал-сервісу» наступного тижня проплатити 237 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
він Показати IP 19 Березня 2014 17:45
немає договору - не потрібно працювати.а яекщо працюєте без договору - то це благодійництво.
вона Показати IP 19 Березня 2014 18:12
Найголоніше у цій темі не гроші, а виконані роботи. Ми всі ходимо щодня по вуляцях міста. Скажіть, чи влаштовує вас ця "чистота", мене наприклан ні. За останні роки минулий та цей рік найгрязніші. Я за те, що зарплату людям треба платити, але якщо ми платимо та й ще такі великі кошти і ускрутний для нас час то треба знати за що.
Igorock до вона Показати IP 19 Березня 2014 20:23
Ми всі ходимо щодня по вуляцях міста, та гадимо на вулицях міста, а двірники нехай за дурно після нас прибирають. Немає договору - не потрібно працювати. А ви хоча б уявляєте що буде з містом якщо двірники не вийдуть на роботу. Вже через три дні європейська нація буде ходити по коліна в лайні та сухотах.
товариш Показати IP 19 Березня 2014 21:27
Олег, жми бюрократів, і словом і ділом, а потім застосуй тяжку артилерію системи "І" або "368".
Мешканець Показати IP 19 Березня 2014 21:56
Якщо кому не зрозуміло, то як на мене ситуація проста!!Якби заплатили хабар як завжди то ніяких проблем би не мали і всі договори б уклали і тендер виграли!!!!Хабаря не дали, вот і маєте!!!Вам чітко дають зрозуміти!!Дайте посадовцям грошей!!! І мер як бачу ту ж позицію обирає!!!Замість того щоб самому розібратись, то відгородився, бо не цікаво!!!!Наш мер!!!!!
Анонім Показати IP 19 Березня 2014 22:27
Нормально а моему деду заплатят?он же ветеран! Наверное миллионы!
віто Показати IP 20 Березня 2014 12:09
Молодці комунальники, так має діяти сьогодні кожний громадянин. Не даваймо владі ухилятись від вирішення незручних питань. Звичайно, грошей не намалюєш, якщо їх немає. Але якщо влада закриває очі та затуляє вуха - керівників треба міняти.
альфа Показати IP 20 Березня 2014 13:21
о бондарук з никитюком не ждали преси і не поховали своі старі лексуси))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus