USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьктепло»: мільйонні борги і відсутність стратегічного плану розвитку

24 Вересня 2014 14:38
Директор Державного комунального підприємства «Луцьктепло» звітував про «досягнення»: нові борги, зниження розрахунків людей за отримані послуги та відсутність стратегічного плану розвитку підприємства.

Про це йшлося під час засідання 64-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 24-го вересня.

Так, зі слів директора ДКП «Луцьктепло» Олександра Киричука, за цей рік збиток підприємства - 11 мільйонів 368 тисяч гривень. Як пояснює, що цей борг виник через різницю тарифів для населення.

Окрім того, ще є заборгованість за природній газ - 139 мільйонів гривень, а девальвація долара призвела до зниження розрахунку людей на 20%.

Втім, як доповів директор є і позитивні новини: цього року підприємство зменшило заборгованість більш як на 6 мільйонів гривень та заробило 83.6 тисяч гривень.

Після доповіді, депутати поцікавилися у керівника, чому в котельні на вулиці Карбишева дуже дороге тепло.

«Котельня, яка на Карбишева опалює понад 40% міста і має бути найменшою по собівартості виготовлення тепла, але вона показує найвищі показники. Чому так? Може через те, що нею керує бізнесмен?», - звернувся Сергій Сівак.

З цього приводу Киричук запевнив, що там усе - в порядку, мовляв, сам перевіряв розрахунки та додав, що припис про завищені ціни на вироблення тепла отримував. Окрім того зауважив, що щодо цієї котельні, то подали звернення в суд, аби розірвати договір з бізнесменом, але справу не виграли.

«Звіт цікавий, але тут багато цифр не співпадають. Головна теза в ньому – боротьба із «папірєдніками». У ньому майже немає нових даних, а тут стара інформація. Ми з травня ставили питання про аналітичний звіт, але його не маємо. Також ми хочемо бачити стратегічний план розвитку підприємства», - сказав член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук.

Окрім того, він запитав чи співпрацює Киричук з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, на що той відповів запереченням.

Після обговорень, член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук вніс пропозицію, аби до першого травня 2015-го року керівник ДКП «Луцьктепло», відповідно до наказу Кабміна, розробив стратегічний план розвитку підприємства на 2015-2020-ті роки.

Однак депутати лише вислухали звіт, а ініціативу створення стратегічного плану розвитку підприємства не підтримали, віддавши за це лише 13 із мінімум необхідних 26 голосів.

Нагадаємо, що нещодавно керівник «Луцьктепла» отримав «на горіхи» від Міністерства.

Окрім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що «Луцьктепло» «розкручує» городян на гроші: пенсіонер з Луцька став жертвою оборудки комунальників, які з городян незаконно здирали тисячі гривень. Тоді Феміда стала на бік свого народу.

Також це підприємство неодноразово фігурувало у скандалах в колективі. Так, в червні 2014-го року на вимогу колективу ДКП «Луцьктепло» звільнили заступницю директора Тетяну Казачек. Втім Луцький міський голова Микола Романюк передумав звільняти одіозного керівника, мовляв, - незамінна: «Вона єдина, хто розбирається в ситуації, а всі решта - поховалися».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
шеф Показати IP 24 Вересня 2014 14:59
прочитайте статтю економія по закарпатськи . ..
кіріку Показати IP 24 Вересня 2014 15:09
КРІСЯВЄЦ
луцьк Показати IP 24 Вересня 2014 16:26
спитайте його коли людям дас зарплату
ВОНО Показати IP 24 Вересня 2014 18:04
помаранчеву банду геть !!!!
Sieger Показати IP 24 Вересня 2014 19:57
В підприємства мільйонні борги, але гроші забабахати собі четвертий поверх у триповерховій будівлі, зробити ганок під євростандарт і покласти новий дах звідкись є. Цікаво, чи не так? Живу прямо навпроти "Луцьктепла", особисто спостерігав це будівництво.
чин до Sieger Показати IP 24 Вересня 2014 20:11
бо Кирик бовдур
Андрій Показати IP 24 Вересня 2014 20:10
Цікаво,що Романюка зв'язує з Козачек ? По-моєму він чекає соціального вибуху на підприємстві ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus