USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Луцьктепло» підвело себе під суд. ОНОВЛЕНО

16 Січня 2014 10:48
Один з мешканців міста судиться з підприємством «Луцьктепло». Він вимагає, щоб підприємство не здирало з нього грошей за повірку лічильників. Адже в договорі вказано, що за цю послугу має платити саме ДКП.

Про це стало відомо під час засідання круглого столу «Підвищення якості надання житлово-комунальних послуг. Роль та функції ОСН» учора, 15 січня.

Як пояснила заступник директора департаменту ЖКГ Надія Коленда, підприємство саме винне у такій ситуації.


«У одній з міністерських постанов вказується, що плата за повірки лічильників може бути включена до тарифів. На основі цього і складений типовий договір. У нашому ж місті ця послуга в тарифи не закладена. Але на підприємстві не додумалися викинути пункт, у якому вказано, що повірка лічильників відбувається за рахунок виконавця. Їх питали про те, навіщо всім лучанам такі договори подавали? А вони кажуть, що не вчитувались, дали типовий договір і все», - розповідає чиновник.

Тобто, згідно договору, за повірку лічильників лучани не повинні платити ні копійки. Та от, в міських тарифах цієї статті також немає. Таким чином, від неграмотностності своїх працівників потерпає ціле підприємство.

ОНОВЛЕНО

Юридичне обгрунтування безпідставного стягнення плати за повірку лічильників можна скачати тут. Повірка для населення повинна бути безкоштовною, - пише у редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини юрист Самойленко Богдан (Волинське РВ АМУ).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
як вирішити проблему Показати IP 16 Січня 2014 11:36
Актуальною проблемою у місті Луцьку є проблема, хто ж повинен платити за повірку лічильників - споживач чи підприємство, яке надає послуги? До слова, справа не у пункті договору, який підприємство повинне викинути щоб уникнути проблем, а у тому, що цей пункт повинен бути у договорі, адже все прописано у чинних нормативно-правових актах. Більше того, там прописана сама процедура такої повірки. За посиланням https://www.facebook.com/groups/416406311708850/ подано коментар до проблеми, він, до слова, може бути використаний як "дорожній лист" для захисту власних інтересів споживачами
ЛУЧАНКА-пенсіонер Показати IP 16 Січня 2014 11:56
Договір є Договором і він у всіх споживачів є !!! а от нормативно правові акти- вперше чую !!!
КУВАЛДА Показати IP 16 Січня 2014 12:08
Интересно, а что здесь делает Бондарук Роман ? Неужели будет отстаивать права "Луцктепло" ? Или он хочет сказать, что и Захидинкомбанк тоже плохо составил ему кредитные договора по которым он ОТКАЗЫВАЕТСЯ возвращать банку милионные кредиты которые сам взял и взял на свои фирмы ? Во артист....................................
Ух!!!!!!!!!! Показати IP 16 Січня 2014 13:39
Збільшіть фото та подивіться на ці "просвитльонные лица".
осбб на Кравчука Показати IP 16 Січня 2014 17:56
це нормально і правильно.
питання до замдирехт Показати IP 16 Січня 2014 18:13
Може пані замдирехторка підкаже, як викинути відповідні пункти з постанови Кабміну і закону про метрологію?
........ Показати IP 16 Січня 2014 20:01
Пані замдирехторці не до цього. Вона думає, як більше грошей накрасти та голову профкому звільнити
Оля Показати IP 16 Січня 2014 20:07
А ще замдирехторка думає, як отримати мільйонний кредит від Європейського банку, щоб було що красти, бо віддавати його вони не будуть і через 20 років про що розказав директор на конференції трудового колективу. В заручниках цього кредиту буде все місто.
Для дюдей Показати IP 23 Лютого 2014 10:41
Коли хочуть провернути щось не законне, то треба відвести від цього увагу іншою проблемою. Менше довіряйте дебільним юристам місцевого масштабу, включіть мозок і зрозумієте хоч суть питання. Повірка квартирних лічильників в будь-якому випадку проводиться за рахунок споживача (Вода, газ електроенергія). Це ваші ж лічильники (Населення), а не підприємств. Питання в тому що споживач гонитися по місту, щоб провести цю повірку ліч. води на відміну від електро, газолічильників, де працівники самі проводять повірку за кошти, що входять в тариф.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus