USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку обирають директора ДКП «Луцьктепло»

29 Червня 2016 17:48
Бачення перспектив розвитку одного з найбільших комунальних підприємств міста та шляхів його виходу зі складного становища презентували четверо кандидатів на посаду директора ДКП «Луцьктепло».

Засідання конкурсної комісії з відбору директора ДКП «Луцьктепло» відбулося 29 червня у Луцьку.

Як зауважив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, відповідно до рішення виконкому, оголошено конкурс на заміщення вакантної посади директора ДКП «Луцьктепло». На підставі конкурсу передбачили кваліфікаційні вимоги до кандидатів: вища освіта у галузі електронної інженерії, або управління та адміністрування, або правознавства та стаж роботи на керівних посадах не менше трьох років. Надійшло чотири заяви на участь в конкурсі. Так, зголосилися Валентина Малютіна, Руслан Пилипчук, Олексій Тихонов та Віктор Штефан.


Конкурс проводять у два етапи – під час першого етапу вирішували питання про допуск кандидатів до другого етапу на основі відповідності чи невідповідності кваліфікаційним вимогам. Попри те, що кваліфікація Віктора Штефана не відповідає кваліфікаційним вимогам у сфері освіти (його спеціальність - «гідромеліорація»), члени конкурсного комітету вирішили допустити його до конкурсу.

Першою серед кандидатів заслухали виконувача обов’язків директора підприємства Валентину Малютіну, яка має понад 13 років стажу роботи на керівних посадах. Вона повідомила, що важливо, аби держава зрештою повернулася обличчям до теплопостачальних підприємств. До того, мовляв, менеджерські заходи не матимуть результатів. Кандидат зауважила, що наразі енергетична складова в тарифі завищена та становить 90%, тому є джерелом для економії коштів. Перспективою розвитку підприємства вона назвала заходи у рамках проекту ЄБРР, що передбачає збільшення енергоефективності виробництва, встановлення ІТП в помешканнях громадян.

Також, з її слів, важливо розробити низку заходів з утримання кваліфікованих фахівців на підприємстві. Наразі вони звільняються через низький рівень зарплати. Йшлося і про перегляд тарифів, які нині є неокупними, підвищення прозорості діяльності підприємства через оприлюднення на його веб-сайті ходу виконання робіт проекту ЄБРР тощо.


Планують розглянути питання реструктуризації заборгованості підприємства – з цього приводу очікують на рішення на рівні держави. Валентина Малютіна звернула увагу на необхідність впровадження двоставкового тарифу – існування чогось на зразок абонплати, яку споживач сплачуватиме в між опалювальний період (це не додаватиме витрат для споживачів). Наразі в цей період підприємство не має джерел для існування.

На запитання Тараса Яковлева про те, чи допомогло б підприємству делегування формування тарифів на місця, вона відповіла, що було б логічно якби тарифи формувалися на рівні громади. Поки ані підприємство, ані громада не має впливу на затвердження тарифів, а наприклад, тариф за гарячу воду покриває лише 40% витрат.

На запитання про середній рівень зарплати на підприємстві та зарплату керівника, Валентина Малютіна відповіла що середня зарплата становить 3100-3200 гривень, що є неадекватним рівнем оплати праці, а оклад керівника – 8700 гривень.

Як значне джерело економії коштів кандидат називала зменшення енергоспоживання на підприємстві.

Наступним про своє бачення розвитку підприємства розповів Руслан Пилипчук, який з 2014 року перебував на посаді директора підприємства «Авіста». З його слів, у перспективі розвитку підприємства першочерговим завданням повинно бути вирішення проблем зі збитковими котельнями. Таких у місті налічується 40, тож за результатами перевірки потрібно вирішити, чи переводити їхніх споживачів на автономне опалення, чи підключати до загальної мережі. Для цього потрібно здійснити детальний технічний аналіз. Інші проблеми – морально застаріле обладнання та втрати ресурсів під час виробництва тепла. Отже, потрібно негайно ліквідовувати аварійність на проблемних ділянках теплотрас та вирішувати питання їхньої модернізації.


Також йшлося про налагодження механізмів стягнення заборгованості за надані підприємством послуги, яка, з його слів, становить 68 мільйонів гривень. Інша ініціатива кандидата – створення повноцінного кол-центру, що реєстрував би та робив облік звернень громадян для оперативного реагування.

Серед перших кроків, які кандидат планує здійснити на посаді керівника – інвентаризація та прийняття рішень на основі проведеного аудиту, аналіз доходів від здачі приміщень в оренду, зокрема, телекомунікаційних систем. Говорив Руслан Пилипчук і про кадрову оптимізацію та налагодження співпраці з вишами, які готують технічних фахівців.

Наступний кандидат на посаду керівника ДКП «Луцьктепло» Олексій Тихонов з 2015 до 2016 року керував проектом ТОВ «Корнерстоун» та є експертом Реанімаційного пакету реформ. Він зауважив, що для нормальної роботи з населенням потрібно дізнатися причину виникнення заборгованості, те. чи достатньо якісно підприємство надає послугу, а якщо усе це виконується – дізнатися про фінансовий стан боржника. Він наголосив, що споживання енергоносіїв у безоплатному режимі не може відбуватися.

Серед пропозицій кандидата – створення сервісного відділу, що слідкуватиме за якістю надання послуг та підвищення ефективності роботи комерційного відділу. ІТП, з його слів, варто встановлювати в будинках, де це дасть найбільший ефект. Так, у Києві, де раніше працював кандидат, до уваги брали максимальну поверховість будинків. Також у столиці встановили прилади обліку теплової енергії у 80% будинків (обліковується таким чином 90% від усієї спожитої енергії). Олексій Тихонов звернув увагу на необхідність виправлення ситуації з тепломережами через підвищення тарифу.

На посаді він планує розпочати роботу зі знайомства з колективом, ознайомлення з фінансовим аудитом та створення сервісного відділу.

На питання Траса Яковлева про доцільність існування ДКП «Луцьктепло» як комунального підприємства і можливість продажу його інвестору він зазначив, що, відповідно до вимог Третього енергопакету, держава повинна розділити генерацію енергії, постачання та продаж, що вже відбувається у сфері газопостачання та електропостачання. З його слів, правильним буде не віддавати мережі в приватні руки, натомість продаж генеруючих підприємств може бути доцільним.


Останній з кандидатів, Віктор Штефан, який працював на посаді начальника господарського відділу ТзОВ «Грандпостач-Луцьк» та тривалий час – на підприємствах в Автономній Республіці Крим, наголошував, що пропонує два паралельні шляхи підвищення ефективності роботи підприємства – розвиток перспективних напрямків діяльності та мінімізація збиткових напрямків. Він відзначив, що централізоване теплопостачання для кінцевого споживача більш затратне, ніж автономне, тому важливо створити економічний та організаційний план автономізації теплопостачання.


Після завершення виступів кандидатів голова депутатської фракції «УКРОП» у міськраді Ігор Поліщук зауважив, що жоден з претендентів не пояснив, що робитиме з кредиторською заборгованістю підприємства, яка може вплинути на дохідну частину бюджету міста. Також не пояснили, за які кошти можливо замінити тепломережі, 80% яких зношені, відповідно до аудиторських висновків. Не розповіли і про ситуацію щодо штатного розпису та подальшої роботи на підприємстві осіб, яких рекомендувала звільнити профспілка та тимчасова контрольна комісія міськради.
Депутат зауважив, що ДКП "Луцьктепло" є одним з найбільш стратегічних підприємств і фінансова ситуація на підприємстві може сильно повпливати на витрати з бюджету розвитку. У зв'язку з цим депутат запропонував бізнес-плани підприємства, що підготували кандидати надати для аналізу та оцінки фахівцям міжнародного проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа». Однак Тарас Яковлев відповів, що не бачить, як це реально зробити.

Голова профспілки підприємства Неоніла Слюсар повідомила, що дві третини працівників підписали під зверненням на користь Валентини Малютіної, якій протягом 4 місяців вдається знаходити вихід зі складної ситуації на підприємстві. Вона закликала присутніх прислухатися до думки колективу.

Наприкінці засідання Тарас Яковлев оголосив, що конкурсна комісія ухвалить рішення та оприлюднить його протягом трьох днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Луцьк Показати IP 29 Червня 2016 18:18
Пропоную всім працівникам Луцьктепло давати зарплати по 16 тис грн. Кожен місяць носити Романюку в кишеню по 100 тис. баксів. Яковлеву і іншим замам по 40 тис. баксів. Для цього треба взяти в европейському банку розвитку кредит у 10 млн евро. Щоб виконувати попередні пункти жителям міста тарифи підвищити на 300 процентів тоді, як вони говорять, вони будуть економічно обгрунтовані. От хто з кандидатів на такі умови піде той і буде керувати. Може Кирика назад, він вже все це проходив, все знає.
Проста схема до Луцьк Показати IP 30 Червня 2016 07:38
Хто переміг на конкурсі в ДЕПО -Ігор Грицюк, якого до того назначив мер, Луцьксвітло-Іван Кубицький,який був у промерській команді.Луцьктепло-Валентина Малютіна !!??яка призначена тим же мером)))))Непроста головоломка і "публічні конкурси"призначають на посади своїх людей.
Просто до Проста схема Показати IP 4 Липня 2016 22:05
Кубицький був ще при Кривицькому.
поліщук по жизні Показати IP 29 Червня 2016 18:58
Пропоную забрати підприємство в континіуму та віддати укропу.
Ангст Показати IP 29 Червня 2016 21:51
Пропоную перевести мешканців міста на автономне опалення та закрити котельні.
Rygor до Ангст Показати IP 29 Червня 2016 22:54
100%
ВОНО Показати IP 29 Червня 2016 23:08
Малютіна шось робить для виживання підприємства, решта красиво говорять з трибуни загальновідомі зачовгані фрази. Якщо виберуть когось з говорунів на опаленні взимку можна поставити жирний хрест. Одна "ідея" продати рентабельні котельні і залишити місту диряві труби вже говорить про високу "фахову майстерність" декого з кандидатів. Людям нізащо буде платити комуналку восени то нічого страшного! Інший кандидат каже давайте закриємо 60% котелень і хай люди котрим не повезло викручуються як вміють - хто індивідуалку ставить ( якщо гроші найде), а решта хай терплять, скільки тієї зими? Отже ждем рішення мера, люди вибрали його тепер черга вибирати йому, з ким він з жителями міста чи з господарами свіжеструганих кандидатів
ВОНУ Показати IP 30 Червня 2016 00:45
а киянин - найрозумніший.
любопитний фінансист Показати IP 30 Червня 2016 09:10
Чому розумний киянин та й у Луцьк. Чиєсь завдання виконувати,
Оце людина в Луцьку до любопитний фінансист Показати IP 30 Червня 2016 10:59
сиділа в Києві і від нефіг делать шукала по сайтах міськрад вакансії на директора комунального підприємства))))Окрім того, знайдіть хоч одного киянина, який за 10 тис. грн. готовий переїхати на роботу в Луцьк без додаткових бонусів від посади!!??)))Ну крім прибиральників звісно..
КЛАВА Показати IP 30 Червня 2016 18:46
Треба провести повну реорганізацію підприемства, розробити нові штати, усіх 100 % - звільнити і набрати навих людей від двірника до директора. Усіх хто працював у ціеєї системі - з в і л ь н и т и. І починати з чистого листа , а зараз на 3 місяця припинити теплопостачання і набрати абсолютно нових людей - успіх гарантовано !!!
КЛАВА Показати IP 30 Червня 2016 18:47
Треба провести повну реорганізацію підприемства, розробити нові штати, усіх 100 % - звільнити і набрати навих людей від двірника до директора. Усіх хто працював у ціеєї системі - з в і л ь н и т и. І починати з чистого листа , а зараз на 3 місяця припинити теплопостачання і набрати абсолютно нових людей - успіх гарантовано !!!
До Клави Показати IP 30 Червня 2016 20:04
Ти часом не здуріла? Чи ти щойно з дурки вийшла, то піди туди і попрацюй, чудо ти.
Клавіатура Показати IP 1 Липня 2016 10:17
Клаві прямісінько в патрульну поліцію.
Андрій Показати IP 1 Липня 2016 10:58
Вже давно було вирішено, хто буде директором цього підприємства, хто й надалі буде розкрадати його кошти! Цей конкурс - просто фарс!!!! А ця Малютіна перша, кого треба було виперти з цього пілприємства. Ще сміє свої недолугі пропозиції надавати! В неї вже була можливість змінити накраще ситуацію на підприємстві, вона там була в .о., однак нічого не зробила, не показала ніяких результатів! До неї нема довіри! Революція пройшла, а ситуація не змінилася!!!! Малютіна і КО думає певно, що всі дурні, привела з собою профсоюз і підписи зібрала. В найкращих традиціях ,, савєтів"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus