USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьким обдарованим діткам подарували карпатську казку. ФОТО

3 Липня 2013 14:59
Зустрічі з школярами, які мали змогу безкоштовно відпочити в Буковелі, відбулася у Луцьку. Так, у рамках реалізації програми «Здоров’я лучан - запорука майбутнього» протягом червня цього року понад 1030 обдарованих учнів оздоровилися у дитячому спортивно-оздоровчому таборі «Буковель».

Поїздки стали можливими завдяки «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Своїми враженнями школярі поділилися з «Волинськими Новинами».

Учениця НВК №9 Дарія Глушенко, каже, що навіть не сподівалася, що отримає такий подарунок – відпочинок у «Буковелі».



Життя у таборі на школярку справило грандіозне враження. Переконує, що так гарно вона ще ніколи не відпочивала. А порівняти Дарії, каже, є з чим, адже дівчина вже побувала в «Артеці» та «Молодій гвардії».

Найбільше лучанці сподобалися тематичні вечірки, які, мовляв, проводилися у «Буковелі» постійно. Кожна з них мала свою «родзинку». До прикладу, на «Бомж-паті» потрібно було вбратися, як безпритульному. Образи творили самостійно, тому всі вони вийшли різні й цікаві. Вечірка «стиляг» вразила Дарію дрес-кодом та різноманіттям кумедних зачісок. Такі зустрічі, як стверджує школярка, допомагали заводити нових друзів, а також розвивати креативність.

Різноманітні квести, конкурси, екскурсії не давали засумувати. Дівчина переконує, що наступного року ще старанніше навчатиметься, аби знову потрапити у цей чудовий табір.

Цьогоріч до «Буковелю» поїхали чимало вихованців Палацу учнівської молоді Луцька, за плечима яких - не одна перемога на різноманітних конкурсах.

Учасниця народного художнього колективу спортивно-бального танцю «Троянда» Тетяна Чернова вже вісім років займається танцями. Дівчинка має в особистому арсеналі чимало нагород.



Найбільше Тетяні припало до душі те, що у таборі їхні вміння і таланти спрямували у потрібне русло, сприяли тому, щоб кожен міг себе проявити.

«Для конкурсу «День України» нам потрібно було підготувати номер, у конкурсі «День танців народів світу» ми ставили танець. Кожному загону було потрібно презентувати культуру іншої країни, тож це було дуже цікаво», - розповідає Тетяна Чернова.

Дівчинка поїхала додому не лише з купою вражень, але й короною та стрічкою з написом «Віце-міс «Буковель». На конкурсі краси й талантів вона посіла друге місце.
А от ще одному учаснику колективу «Троянда» Святославу Могилецькому найбільше запам’яталися вожаті, які були завжди привітні й постійно організовували різні розваги.



Анна Павлюк виступає у складі народного ансамблю сучасного танцю «Міраж». Завдяки перемозі на міжнародних конкурсах та фестивалях учасники цього колективу потрапили у табір «Буковель». Умови проживання, харчування, чудовий сервіс порадували дівчину своїм високим рівнем.



Колеги Анни Павлюк по «Міражу» - Аліна Домарецька, Вікторія Олексюк та Анна Темчишина теж у захваті від того, в яких гарних умовах вони провели ці десять днів: живописні краєвиди, свіже гірське повітря, шум гірських струмків – все це допомогло відчути дітям єднання з природою, якого так не вистачає у галасливому місті.





Балетмейстер народного ансамблю сучасного танцю «Міраж» Оксана Янюк супроводжувала вихованців Палацу учнівської молоді Луцька на відпочинок у табір «Буковель». Жінка відзначає, що у цьому таборі до дітей було просто чудове ставлення. Для них готували здорову й корисну їжу, намагалися максимально забезпечити комфорт, щоб було не гірше, як удома.

Головним же плюсом, за твердженням Оксани Янюк, є те, що діти знайшли нових друзів і тепер їхнє коло спілкування у Луцьку стало набагато ширшим.

«Думаю, що в багатьох дітей та дорослих не було б можливості за свій кошт поїхати у «Буковель», якби не «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Раніше таку казку доводилося нам бачити лише по телевізору», - сказала Оксана Янюк.

Зауважимо, як інформує прес-служба фонду, наразі на гірському курорті відпочивають 100 вчителів луцьких шкіл, а до кінця року запланували оздоровити ще понад 800 лучан. Серед них - студенти, викладачі, представники галузі охорони здоров’я, соціальної сфери міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 4 Липня 2013 08:28
Вкотре повідомляють цю добру новину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus