USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Луцьким вихователям не доплачуватимуть за «лишніх» дітей

27 Березня 2013 18:27
Працівникам комунальних дошкільних навчальних закладів за переповненість вікових груп доплачувати не будуть.

Таке рішення депутати міськради підтримали під час 39-ої сесії Луцької міськради 27 березня.

Депутат Луцької міськради Андрій Осіпов запропонував встановити доплату працівникам дитячих садочків за переповненість груп.

Мовляв, враховувати при цьому треба кожну «лишню» дитину згідно з визначеної нормативом наповнюваності вікових груп в дошкільних навчальних закладах. А почати доплачувати за перенаповненість груп треба з 1 травня 2013 року.

Вислухавши автора проекту, депутат Анатолій Бірюков зазначив, що знайти додаткових 1,6 мільйона гривень для доплат вихователям неможливо і де їх знайти, він не знає.

Нагадаємо, згідно з рішенням міськради Анатолій Бірюков став членом «бюджетної» комісії.

Щодо цього, Андрій Осіпов зауважив, що цю статтю видатків мають передбачати у бюджеті місцевого рівня.

Та депутат Юрій Корольчук відповів, що навіть не всі соціальні гарантії виплачують з держбюджету, не говорячи вже про запропоновані у проекті рішення доплати. Мовляв, Андрій Осіпов повинен про це знати. А бунтувати народ подібними пропозиціями, на думку Корольчука, не варто.

Висловився й депутат, голова «освітньої» комісії Луцької міськради Анатолій Пархом'юк. Так, він переконаний, що піднімати питання щодо доплат слід не лише у випадку вихователів дитячих садочків, але й працівників усіх освітніх закладів. «Треба говорити, що усі працівники цієї галузі отримують малі зарплати і їх треба піднімати», - додав він. Тож, проект треба допрацювати.

Начальник управління освіти Луцької міськради Олег Гребенюк зазначив, що згідно з законодавством право на різноманітні доплати мають працівники освітньої сфери у межах фонду заробітної плати. Та наразі, за словами головного освітянина міста, дефіцит фонду і так становить 12,8 мільйона гривень. І якщо підтримати проект рішення, то цей показник лише збільшиться.

На думку ж «фронтзмінівця» Олександра Пизи, не варто брати на себе відповідальність і не виплачувати людям те, що вони мають отримувати. Навпаки, треба показати реальну ситуацію із фондом зарплати.

Врешті, після дискусій депутати перейшли до голосування і не підтримали запропонований Андрієм Осіповим проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мама Показати IP 27 Березня 2013 19:41
За що доплачувати? За південний робочий день, чи може за чаювання вихователів в теплі в чистоті, при сніданку, обіді, вечері? Чи може за подарунки до кожного свята, присвятка. Чи за подарунки на день нардження "в конверті", про що вихователь таємно пошепочеться з головою батьківського комітету, що квіти не треба, а краще те що шелестить. Сидіть і сопіть в дві дирочки, а то є дуже багато робіт, за меншу плату, і в хужих умовах.
Читач Показати IP 27 Березня 2013 23:28
А куди йдуть ті гроші, які кожного місяці здають батьки для вихователів? Там сума в десять місячних зарплат вихователя в один збір накопичується.
Читачка Показати IP 28 Березня 2013 12:04
Да, все правильно, добре що мій син виріс з того закладу - було все, і в т.ч. шлоьопання тапком дитини за те, що не хотів спати. няню і зараз як побачить де в маганзині, то здригається. А які вони брезгливі, як дитина не встигне дійти до туалету - а не встиг, бо рявкнули "спати!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus