USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцьке депо втратило майже половину автопарку

19 Лютого 2014 09:02
Половина автопарку Луцького підприємства електротранспорту нерухома. Торік 40 машин вийшло з ладу. Стан комунального підприємства критичний, – заявив новий директор Анатолій Тимощук.

Під час засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження вчора, 18-го лютого, заслуховували звіт та плани на майбутнє начальника ЛПЕ.

«Торік парк скоротився на 20 тролейбусів й стільки ж автобусів. Сьогодні їздять 18 автобусів й 35 тролейбусів.», - розповів Анатолій Тимощук.

Коли було створене комунальне підприємство, то воно обслуговувало 18 маршрутів Луцька, за рік було 5 мільйонів гривень заробітку, розповідає депутат Рустам Дячук. Директор ЛПЕ додає, що зараз є лише 8 маршрутів, по яких їздять автобуси й тролейбуси комунального підприємства.

Анатолій Тимощук запевняє, що до кінця цього року "поставить на роги" ще 10 тролейбусів: «Мотив мій, чого я погодився на цю посаду - я бачу перспективу, що підприємство електротранспорту буде розвиватися. Я вважаю за необхідне відремонтувати те, що можна, щоб збільшити кількість транспорту на маршрутах, а це дасть більший дохід. Зараз ведемо перемовини з банками про кредити на цю діяльність. Бо, коли поставити рухомий склад на лінію – це будуть кошти, які дозволять вирішувати певні проблеми. Таким чином підприємство вдалося підняти з колін. У 2007-2008-х роках подібним чином витягли комунальне підприємство з проблем».

Щодо виплат зарплатні людям, то, каже керівник підприємства, за жовтень розрахувалися з людьми і половину виплатили за листопад. «Усі надходження субвенцій із державного бюджету, усі 100%, йдуть на зарплати людям, ще ми платимо з частини поточних надходжень», - каже Анатолій Тимощук.

До слова, борг підприємства - 15 мільйонів гривень.

Члени профільної комісії зобов’язали нового директора ЛЕП представити через місяць бізнес-план, в якому буде чітко видно кроки по виходу з критичної ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Юзік Показати IP 19 Лютого 2014 09:28
Дай би Бог !
Колега Показати IP 19 Лютого 2014 10:03
"планів на майбутнє" не-ма-є!!! є просто ПЛАНИ :) а інформація непогана
1 Показати IP 19 Лютого 2014 10:05
Це говорить людина, яка ще не розуміє всієї складності фінансового стану підприємства. Кредит потрібно віддавати та й ще з відсотками.Збільшення кількості тролейбусів не збільшить пропорційно до суми кредиту надходжень від перевезень, не збільшить заплановану суму субвенцій!! Кількість пільговиків не зменьшиться. Необхідно змінювати систему громадського транспорту в місті, надати можливість підприємству заробляти і т.п. Не можна кидати підприємство сам на сам. Це домовина для нього!!!
TFA Показати IP 19 Лютого 2014 10:12
Якщо прийдуть нові тролейбуси, а шанси великі, то можна буде говорити про можливість виходу із кризи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus