USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи можливо ЛПЕ вивести з кризи: у кожному відділі говорять про проблеми

10 Березня 2016 16:48
Проблеми Луцького підприємства електротранспорту – застарілий автопарк, електромережа, потреби в мільйонних вливаннях та відсутність бажання у керівництва шукати додаткові надходження. Тому вихід із кризи шукають депутати Луцькради, працюючи в тимчасовій комісії.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що ЛПЕ йде до банкрутства шляхом ДКП «Луцьктепло».

Тому, аби не дати підприємству остаточно занепасти, депутати Луцької міської ради утворили тимчасову комісію по вивченню проблем і діяльності ЛПЕ.

Чергове їхнє засідання відбулося сьогодні, 10-го березня, на підприємстві ЛПЕ.

ЗАСТАРІЛИЙ АВТОПАРК, АЛЕ ВІДСУТНІСТЬ БАЖАННЯ ЗАРОБЛЯТИ КОШТИ

Начальник служби технічного складу Володимир Бабич інформував присутніх, що середній вік тролейбуса 21 рік, а луцькі їздять уже близько 30 і вже наїздили по 1.4 мільйона кілометрів, що в два рази перевищує усталені норми експлуатації.

«Загалом у нас є 65 пасажирських тролейбусів й один спеціальний. З них, 52 - в експлуатації, 45 сьогодні на лінії, два - на ремонті, інші в резерві. Польських тролейбусів у нас 26 одиниць. Щодо окупності, то на маршруті №15 вони за півроку «відбивають» свою вартість.

Одна з найбільших проблем – відсутність служби, яка б займалася ремонтом електроніки. Ми маємо три типи польських машин з електронним типом управління. Загалом у нас в ремонтному цеху працює 124 людини», - наголосив Володимир Бабич.
Голова комісії Ігор Поліщук поцікавився, чи дозволить кваліфікація та обладнання проводити ремонт приватних маршрутних автобусів, а також організувати мийку машин. «Аби залучати додаткові кошти на підприємство необхідно бути впевненим, що люди виконуватимуть покладені на них обовʼязки сумлінно. Буває, що у ремонтному цеху не завжди зайняті роботою», - сказав Ігор Поліщук.
На що Володимир Бабич відповів, мовляв, це - можливо. Втім, виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк сказав, що підприємство повинно першочергово займатися перевезеннями, а питання додаткових надходжень – другорядне. Він зауважив, що зараз розглядають можливість здати мийку в оренду з умовою безплатного обслуговування тролейбусів.

На це голова тимчасової комісії Ігор Поліщук дорікнув, що так підприємство втратить прибуток та віддасть заробіток бізнесу, мовляв, підприємство й так у скрутному становищі й не варто нехтувати фінансовими вливаннями.

Поцікавилися, яка ситуація з шинами. Уже були випадки, про які говорили водії, що на лінію виїжджали з несправними колесами, з яких стирчали дроти. Натомість гроші виділяли на те, щоб фарбувати тролейбуси.

Як запевнив Бабич, питання з шинами на 90 % вирішили. Втім, їх ремонт й купівля нових, зауважили учасники засідання, невиправдано дорогі, тому це питання візьмуть до вивчення.

ЕЛЕКТРОМЕРЕЖА ПОТРЕБУЄ НАГАЛЬНОЇ ЗАМІНИ 40 КІЛОМЕТРІВ ДРОТІВ

Щодо питання електромереж, то головний енергетик ЛПЕ Леонід Патронік зауважив, що зараз на підприємстві працюють із старим обладнанням ще з 80-их років, тому є чималі труднощі з тим, аби виявляти пошкодження кабелів, які закопані в землі, ба більше - поряд з ними є чимало інших кабелів, що в рази ускладнює роботу.

«Аби купити нове обладнання, потрібно близько 60 тисяч гривень. А щодо нагальних проблем, то нам потрібно замінити 44 кілометри кабелю. Окрім того, потрібно додатково встановити в центрі міста хоча б дві підстанції, адже коли біля ЦУМа багато «рогатих», то на Привокзальному районі, інколи, не вистачає для машин напруги. Для мережі потрібно приблизно 5 мільйонів гривень, для підстанцій - 3 мільйони», - зауважив Леонід Патронік.
Ігор Поліщук поцікавився, чи продовжують працівники ЛПЕ ставити на контактну мережу несертифіковані запчастини, мовляв, про такі порушення говорив працівник Галенко.

На це виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк запевнив, що поки такі деталі не ставлять й вони проходять сертифікацію.
Також Леонід Патронік додав, що складна ситуація може виникнути коли вийде з ладу кабель, який під дорогою біля готелю «Лучеськ».

«Тоді стане рух тролейбуса вулицею Винниченка, проспектом Перемоги й на Привокзальному районі. Коли може вийти з ладу електрокабель – складно сказати, він може ще пропрацювати 5 років, а може й наступного місяця вийти з ладу. Тоді доведеться переривати всю дорогу. Це спричинить великі фінансові витрати, адже кабель прокладений не в трубі. Тому пропоную, поки там відбуваються ремонтні роботи, під асфальтом пробити діру, встановити трубу й у неї прокласти кабель, аби, у випадку поломки, його можна було легко замінити без пошкодження автошляху», - запропонував Патронік.

Учасники засідання наголосили, що проблему варто вирішити якомога швидше.

ПРОФЕСІЙНІ ВОДІЇ НА ЛПЕ – РІДКІСНІ КАДРИ

Начальник служби автобусних перевезень Віктор Михалюк розповів, що професійний рівень водіїв – низький.
«У нас є 105 водіїв, ще 2 стажуються. Загалом, професійний рівень низький. Торік автозавод вивчив 40 водіїв, втім, з них сьогодні працює лише 20. Когось зарплата не влаштовує, а комусь надто важкий графік роботи, адже доводиться з 4-х ранку працювати. Середня зарплата - 2,4 тисячі гривень, максимальну може отримати водій з 1-ю категорією, працюючи наднормово, більше 5 тисяч гривень», - зауважив Віктор Михайлюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: РЕВІЗІЯ ЛУЦЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ - ЩО ПОБАЧИЛИ ЗСЕРЕДИНИ

Окрім того, учасники засідання інформували, що є труднощі щодо підвищення кваліфікації тих водіїв, які заслуговують на вищу категорію.

МАЙБУТНЄ ЛПЕ – ЕЛЕКТРОННІ КВИТКИ

Керівник відділу збору та виручки Галина Степанюк вважає, що одна з найголовніших проблем – кадрова, оскільки дуже не вистачає працівників.

«Всього у нас є 87 кондукторів, з яких 45 - на лінії. Якщо хтось захворіє, то доводиться викликати з вихідних. Сьогодні середня зарплата кондуктора - 2,5 тисячі гривень», - наголосила пані Степанюк.
Виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк розповів, що зараз вивчають можливість запровадження електронного розрахунку в тролейбусах, зокрема скільки вартуватиме обладнання й чи принесе це економічну вигоду.

На це Галина Степанюк відповіла ствердно, мовляв, саме за безготівковим розрахунком є майбутнє, адже людський фактор не завжди позитивно впливає на результати збору коштів.

Голова комісії Ігор Поліщук зауважив, що не варто забувати й про те, що це призведе до звільнення людей.

Та додав, що наступного тижня буде передостаннє засідання, під час якого члени тимчасової комісії детально вивчать бюджет підприємства та бухгалтерію, а потому випрацюють висновки та рекомендації.

P.S.

До слова, під час зустрічі працівники зауважили, що спілкуються з колегами у Рівному та Житомирі й там немає такого потоку директорів як в Луцьку, де їх міняють ледь не щороку.

Можливо регулярна зміна керівників є механізмом відвертання уваги від головних проблем підприємства та перекладання їх на звільнених очільників. Маючи штат підлеглих у сотні працівників Луцький міський голова Микола Романюк досі не виготовив стратегічний план розвитку підприємства, а й тепер виходу з кризи.

Варто відзначити й те, що Луцьке підприємство електротранспорту скочується до банкрутства. Непрофесійний менеджмент, безгосподарність та боргові зобов’язання – це не всі проблеми, які існують в ЛПЕ. Втім, чиновники, заплющуючи очі на очевидні проблеми підприємства, запевняють, що справи йдуть все краще. За подібним сценарієм вже відбувся занепад на ДКП «Луцьктепло».

Більше того, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що в Луцьку хотіли ініціювати визнання ЛПЕ банкрутом.
кондуктор
кондуктор
розклад руху
розклад руху
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
нхя не смішно Показати IP 10 Березня 2016 17:01
Нхя не буде.
СМІШНО до нхя не смішно Показати IP 11 Березня 2016 09:19
То таке підприємство що не мають ЗП чим платити а вот кулери вони закупили)))))А на місце директора школяра не знайшли!!??))))Бо сидять поважні начальники відділів які мають 10-років стажу і сидить молодий холоп,який вуха розвісив і кармани повідкривав для наповнення грошима.....Да віддавайте все в оренду продавайте і так далі а завта бе зроботи будете...Тяжко ж послуги мийки надавати,краще поспати!!??)))А гроші на ЗП заберуть в дошкільнят шкорлярів щоб нагодувати лінивих котів з ЛЕП!!??)))А підримую сертифікацію товарів(комента)...Яка може бути сертифікація після покупки!!!??)))товак купляється сертифікований або він невідповідає якості,,,
не лучанин Показати IP 10 Березня 2016 17:25
треба пересісти всім лучанам на ровери
Василь до не лучанин Показати IP 11 Березня 2016 20:34
На місце директора Леонарда Дикапріо знайшли який в білій сорочці байки буде розказвати замість того, щоб дійсно підприємство з кризи виводит.
Тарас Чурило Показати IP 10 Березня 2016 17:34
Збільшили ціну на проїзд і думали що проблему вирішили?
Лучанин Показати IP 10 Березня 2016 17:46
Якщо в такого великого підприємства немає 60 тисяч на обладнання, то й нема про що далі говорити, бо це йде навмисне доведення до банкрутства. Нажаль в нашій країні вже немає органів, які могли б вивести це на чисту воду. Відносно ремонту електроніки, то це смішно. Навіть я можу її відремонтувати, або зробити аналог, це питання часу та грошей. Хто де кого шукав? Якщо знали що не буде бажання знайти можливість ремонту, то для чого брали тролейбуси з електронікою? А водіїв нормальних дійсно немає, їх майже всіх вшию треба гнати і не просто гнати, а й з їх відповідальністю за неналаежне виконання обов'язків. Вони вже в невмінні їздити навіть маршрутчиків далеко обігнали. Шкода що хочуть розвалити те, за чим теперішнє і майбутнє нашого міста.
бос до Лучанин Показати IP 13 Березня 2016 22:12
маршрутки в них ночують. беруть по150гр 60 тис. нема? гнати в шию, шо вони плачуть, добре мають. не хочуть с*аку підняти щоб лпе заробляло . ганьба! на смітник!
депо Показати IP 10 Березня 2016 17:48
Такого директора необхідно гнати в шию, якщо " Втім, виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк сказав, що підприємство повинно першочергово займатися перевезеннями, а питання додаткових надходжень – другорядне." Раніше доводились плани по наданим послугам по ремонту орендованих автобусах! До того такі роботи проводились в депо, але гроші йшли по кишенням керівникам. Зараз така ж ситуація. Складається враження, що першочергово треба вкрасти, а не... Дивишся на депутатів - розумні люди, але таке враження, що з них роблять дурнів...Як можна купити запчастини на контактну мережу, а потім проводити їх сертифікацію!!! хто кого робить дурнем. Вкрали гроші - завезли іржавий металобрух - це ж кримінал. Що робив до цього часу Поліщук, якщо тільки зараз збирається вивчати доходи і витрати!!! Саме там затито "собаку"!!!
да Показати IP 10 Березня 2016 17:55
і тролейбусів також не буде
Ірина Таран Показати IP 10 Березня 2016 17:59
Міська рада вже два місяці мусолить цю тему, але й так нічого не зробили
Олександр Показати IP 10 Березня 2016 18:11
Коли начальство почне думати за своїх підлеглих і робити все для того, щоб робітникам хотілося працювати та насолоджуватися своєю працею, ось тоді ЛПЕ відродиться. Проблема в тому, що верхівка пхає все собі в кишеню...
Лучанин Показати IP 10 Березня 2016 18:52
А де результати роботи комісії?
працівник депо до Лучанин Показати IP 10 Березня 2016 19:18
Дайте нам спокійно працювати. Справи йдуть на покращення. Тут пахне політикою.
бюрократ до Лучанин Показати IP 11 Березня 2016 09:00
....члени тимчасової комісії детально вивчать бюджет підприємства та бухгалтерію, а потому випрацюють висновки та рекомендації.... результат роботи комісії в любому випадку - висновки та рекомендації. ТОБТО СТРУС ПОВІТРЯ. Пропоную за результатами роботи створити комісію по перевірці роботи ТИМЧАСОВОЇ КОМІСІЇ і т.д. до повного маразму
працівник депо Показати IP 10 Березня 2016 19:01
Хто б що не казав і не писав а справи в депо пішли на покращення
лучанин Показати IP 10 Березня 2016 20:45
А я кажу що поки романюк буде небуде толку ніде. Вони спеціально доводять до банкрутства а потім син романюка чи ще якийсь чиновник за безцінь приватизує. Як за стільки років не навести лад? Це або нехоче або повний ду* ак. І для чого на 65 тролейбусів 124 ремонтники.це получається якщо допустимо10 рогатих на ремоті то 12 чоловік на один рогатий а як 5? А якщо 2? Це не підприємство електротранспорту це повний дурдом який очолює романюк.
Приниженні пасажири Показати IP 11 Березня 2016 23:30
З такими кадрами ,як у підприємства про сервіс обслуговування годі й говорити.Хамство на кожному кроці особливо кондукторів , от і сьогодні довелось вислухати приниження від кондуктора Куршак Ніни Олексіївни ,яка ображала пасажирів, тикала дулю , неадекватно поводилася .(довелось викликати поліцію) І все після того , як водій зажав дверима руку жіночці, яка могла опинитися під колесами тролейбуса, і далі продовжив рух навіть не запитавши про стан потерпілої . І все це відбувалося на маршруті 12 номер тролейбуса 210. Звичайно такі коментарі адміністрація підприємства не читає і на них не реагує , тому що не вистачає кадрів.Прикро...,,....
які всі умні Показати IP 12 Березня 2016 00:32
Всіх почитати - ну прямо кризис-менеджери! Економісти! Бухгалтери. за 40+ років існування лПЕ - помінялося зо 20 директорів. Абсурд. "І для чого на 65 тролейбусів 124 ремонтники." мдя. А то нічого, що підприємство працює цілодобово. і по-вихідним. І що зміна відпочиває - зміна працює. А то нічого, що то не легковушка, то бл*яха муха дура в кільканадцять тон. І там де біля легковика треба 1 чол. біля тролейбуса - 3, а то й бліьше. а що вам казати - поки не окунетеся в ту "кухню" немає про що говорити.
депошник Показати IP 12 Березня 2016 07:27
Той школяр як ви називаєте зробив для депо більше ніж усі директори взяті разом. То нічого що він молодий.
123 до депошник Показати IP 12 Березня 2016 15:41
Його Корольчук вигнав з попередньої роботи за крадіжку.
ми Показати IP 12 Березня 2016 07:31
Правильно тямущий хлопець.
П"яний снєсар Показати IP 12 Березня 2016 09:45
А собсно гря нфга там аж 124 (!) снєсаря на 40 живих трольомбасів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus