USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький РАЦС хочуть «перекроїти»

11 Травня 2016 15:09
Близько 2 тисяч квадратних метрів приміщень, що пустують – усе це орендує управління юстиції для відділу реєстрації актів цивільного стану. Самі працівники Палацу урочистих подій говорять про те, що приміщення використовується не все й завелике для такої кількості населення, як в обласному центрі Волині. Тому частину будівлі депутати вирішили віддати соціальним службам.

Виїзне засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів відбулося сьогодні, 11-го травня, в Палаці урочистих подій.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла учасникам зустрічі, що через проблеми з відсутністю належного приміщення вони не можуть повністю розкрити свій потенціал.

«Чимало проектів ми не реалізовуємо через те, що в нас немає приміщення, а ідей багато, є й тісна співпраця з різними громадськими організаціями. Окрім того, в проекті ми хочемо застосовувати все нові методи для виховання дітей, аби показувати їм альтернативу негативу», - наголосила пані Галан.
Та поінформувала, що в приміщенні Палацу урочистих подій вони розміщуються з 2012-го року й кабінети охоплюють площу в правому крилі 77 метрів квадратних і в лівому, відповідно, 51 метр квадратний. Та зауважила, що оскільки офіси розміщені на другому поверсі, то немає умов для дітей з вадами здоров’я, відтак, постійно виникають труднощі. Також пані Галан додала, аби можна було належно працювати, потрібно ще приблизно стільки ж площі. Більше того, є проблеми зі штатом, зокрема, взяли на роботу бухгалтера та звільнили соціального працівника, через що не вистачає «робочих рук».

Невдоволення викликало в обранців громади й те, що чимало приміщень занедбані та пустують.
Тому депутати розглядають варіант, аби частину будівлі, яку орендує відділ реєстрації актів цивільного стану, передати соціальним службам.

Втім, така ініціатива не до вподоби начальнику відділу Луцького РАЦСу Тамарі Калинович.
«Чому до нас таке ставлення? Ми ж тут не інопланетян розписуємо», - висловила невдоволення посадовець.

Зауважимо, що в міському відділі працюють 13 людей і 5 в обласному. Як побачили депутати, кабінети у них просторі, зокрема у луцького керівника.
Принципово інша картина в центрі соціальних служб.
Підсумувавши усе, депутати проголосували за те, аби працівники РАЦСу надали до понеділка свої пропозиції щодо ущільнення кабінетів.

Зауважимо, що договір оренди закінчується наприкінці цього місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
упс Показати IP 11 Травня 2016 15:14
Напевно скоро буде торгово-офісний центр або...
Бо Показати IP 11 Травня 2016 15:22
Калинович господиня. Тому в неї порядок. А прийти на все готове- багато розуму не треба.
Батьки громади міста до Бо Показати IP 11 Травня 2016 17:17
Ми, батьки дітей, які з часом будуть одружуватися, категорично не підтримуємо ідєю "віддати частину приміщення рагса". Подія одруження - знаменна. Тут повинен бути простір, який демонструе широту життя молодоженів. Державний простір. Ніяких оренд іншим організаціям не можна тут давати. Це приміщення для наших дітей і нашої гордості за їх вирощення і спрямування у сімейне життя. Воно не пустує. Воно виконуе своє призначення для формування первинної сили життя - зародження сімї. Не заважайте батькам громади у урочистостях суто одного питання-організації сімї. На таку безмислення про те, щоб перетворити це приміщення, яке для всіх луччан святе, ці молоді люди - члени комісії б самі не пішли. Їх нацькував на це хтось із заступників Романюка. А те що тут є такі недоробки у якості приміщень - це супер ганьба голві Романюку. Зараз ми спостерігаемо що виконком, його комісії перетворюються у рейдерські обєднання. Батьки, захистемо РАГС для наших дітей і онуків. Рагсу призначення РАГСУ,а не притулку для невідомо кого.
луанин до Батьки громади міста Показати IP 11 Травня 2016 18:10
Рейдири при владі: Яковлев і пріплічники, Бондаруки все поздають і продадуть, Нове покоління вибирає бабло!
зауваження до Бо Показати IP 11 Травня 2016 17:23
яка вона господиня ! в залі де розписють молодят такий страшний коврик, ніби йому вже років 100. А гроші за розпис деруть чималі
не лучанин Показати IP 11 Травня 2016 15:32
не стоящее поднимим-не впихуемое впихнем!
Наречена Показати IP 11 Травня 2016 17:26
Розписатись можна і в квартирі, сфотографуватись біля підїзда,а потім на вінчання
Батьки громади міста до Наречена Показати IP 11 Травня 2016 17:42
Ось шлях,який пропонує нашим дітям виконком і комісія:"Розписатись можна і в квартирі, сфотографуватись біля підїзда,а потім на вінчання" та через рік,як що не раніше у суд на розвод.
Анонім до Наречена Показати IP 11 Травня 2016 18:49
ну ось така ви і наречена....шкода вас і вашу сім'ю.Родити вам потрібно в підвалі,садочок там само.
Батьки громади міста Показати IP 11 Травня 2016 17:47
Ось Який шлях пропонуевиконком і комісія нашим дітям: "Розписатись можна і в квартирі, сфотографуватись біля підїзда,а потім на вінчанняа",а через рік, або навіть і менше -від них заява про розлучення!"
лучанка Показати IP 11 Травня 2016 19:31
перш за все раджу усім познайомитись з соціальною службою. Це неймовірні люди. Скільки вони роблять для людей. Мою дитину постійно запрошують то в цирк то на вистави. На день матері дитина принесла подарунок який зробила сама на майстер класі. Таке враження що для цих дівчаток соціальних працівників нічого немає неможливого. Приміщення їм дуже потрібне. Хочеться аж в усіх просити за них.
до БО Показати IP 11 Травня 2016 19:33
Да Калинович господиня..... довела приміщення до такої розрухи. як зовні так і в середині. Кімнати тваринника а не обрядові зали.
Анонім Показати IP 11 Травня 2016 23:14
На одних з дверей написано приміщеннявідділу сімї та молоді висить вивіска :ВОЛИНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "ДИТЯЧА МІСІЯ.УКРАЇНА"- це приватна організація.- дивись http://b2btoday.com.ua/id/4164803, Цікаво чи офіційно орендуеться нею кімната. Як що ні то це свідчить про корупційні дїї Галан,яка надала приміщення приватній організації і каже,що у неї мало кабінетів.
До анонім до Анонім Показати IP 12 Травня 2016 08:42
Оце насмішив
Ліна Галан Показати IP 12 Травня 2016 10:17
ВОФБ "Дитяча місія. Україна" - це не приватна організація а БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД, який надає БЕЗКОШТОВНО допомогу сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.Ця допомога надходить у вигляді одягу, взуття, предметів гігієни, посуду та продуктових наборів. Укладена ОФІЦІНО угода про співпрацю. Заходи, які ми проводимо за підтримки цієї організації висвітлюються в ЗМІ. Згідно Закону Українги "Про соціальну роботу" ст .5.
Лучани до Ліна Галан Показати IP 13 Травня 2016 14:25
Рильце в пушку...!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus