USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький центр «Спорт для всіх» хоче надавати платні послуги

13 Жовтня 2016 14:29
Заробляти кошти, погодивши перелік платних послуг, хоче комунальний заклад «Спорт для всіх».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 13 жовтня.

Погодити перелік платних послуг в приміщеннях КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» просять депутатів міськради.

Керівник центру «Спорт для всіх» Наталія Назарук повідомила, що існує порядок надання платних послуг закладами фізкультури та спорту, які утримуються за бюджетні кошти. Наразі центр має 8 приміщень у мікрорайонах Луцька, де діють спортивні секції, в яких працюють тренери з різних видів спорту, які проводять заняття на платній та безплатній основі. Для того, щоб просити менше коштів міського бюджету для організації секцій в приміщеннях комунального закладу, робити часткове повернення коштів за рахунок платних послуг, просять погодити перелік платних послуг в приміщеннях закладу.

Так, планують надавати спортивні споруди для проведення спортивно-видовищних заходів, занять фізичною культурою та спортом. Також хочуть надавати послуги з прокату спортивного спорядження, обладнання та інвентарю. Кошти від отримання платних послуг спрямовуватимуть у спецфонд, передбачені господарські витрати, необхідні для функціонування спортивних секцій. Наприклад, у приміщенні клубу «Біла тура» необхідні ноутбуки та принтери і кошти на їх утримання. До господарських витрат належить також ремонт спортивного обладнання, інвентарю та прибирання. Частину коштів спрямовуватимуть на косметичні ремонти і часткове відшкодування комунальних послуг.

Розмір плати за послуги визначатимуть на підставі економічно обґрунтованих витрат. Згідно з попередніми розрахунками, запланували надання спортивних споруд для проведення спортивно-масових занять фізичною культурою. Відповідно до розробленої формули, господарські витрати додадуть до матеріальних та поділять на кількість годин. Таким чином отримають суму за одну годину роботи, після чого укладатимуть договори з тренерами.

Член комісії Вікторія Побережна зауважила, що людина, яка проводить заняття, отримує кошти з людей і фактично займається підприємницькою діяльністю, тож така особа повинна бути оформлена як підприємець і сплачувати податок. Наталія Назарук відповіла, що таких тренерів наразі немає, а кожен з тренерів, які займаються в приміщеннях комунального закладу, зобов’язані надавати як мінімум годину безплатних послуг на тиждень. Зауваження члена комісії внесли в проект рішення, передбачивши укладання договорів з юридичними особами та фізичними особами-підприємцями.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus