USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Владика Михаїл закликає остерігатися «толерантних» законів. ВІДЕО

25 Вересня 2013 11:25
Носіння хрестика ображає віру інших людей? Слова «тато» і «мама» ображає дітей, які ростуть в одностатевих «шлюбах»? А хіба не ображають подібні закони простих християн?

Остерігатися «толерантних» законів, які нав’язуються Заходом, закликав Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у луцькому храмі Святителя Феодосія Чернігівського. Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Так, 22 вересня митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в храмі Святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, в обласному центрі з нагоди престольного свята.

З владикою служили: канцлер єпархії та міський декан протоієрей Микола Цап, настоятель парафії протоієрей Ігор Швець, інше місцеве духовенство.

У проповіді архіпастир звернув увагу на шкоду брудних думок. Навів порівняння з яблуком: «Зовні здається гарним, але всередині хробак зробив свою справу. Тож таке яблуко зовні привабливе, а середину неприємно їсти». Додав і про те, що потрібно в чистоті тримати й тіло, бо це храм Духа Святого: «Нехтуючи тілом – нехтуєш храмом!».

Його високопреосвященство наголосив і на сучасній витонченості гріха, що нібито служить людині. Ось, наприклад, закони деяких країн Євросоюзу про заборону носіння хрестика, щоб, мовляв, не ображати віри інших людей: «З однієї сторони, наче й справедливо, але з іншої – такий же закон ображає християн!». Владика наголосив, що це лише маскування гріха під так звану релігійну толерантність.

Також, згадавши про одностатеві «шлюби», що нав’язуються Євросоюзом, зауважив: вони фактично унеможливлюють виконання заповіді Божої «Плодіться й розмножуйтесь». «Шлюб – благословення на сімейне життя та продовження роду. Де продовження роду [в гомосексуалістів]? Немає продовження, є виродження. Це – диявольське, завданням якого є знищення людини». Тож високопреосвященний закликав до пильності, «щоб ця витонченість гріха не затьмарювала нашого розуму».

На завершення празника архієрей вручив свідоцтва випускникам парафіяльної недільної школи, а потім відбувся традиційний хресний хід навколо храму з обнесенням ікони з часткою мощей святителя Феодосія Чернігівського.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
загреб Показати IP 25 Вересня 2013 12:02
Все верно сказал.
погреб до загреб Показати IP 25 Вересня 2013 14:12
Закликав би ще проти випивонів та алкоголізації. Власне в ТзОВ "РПЦ МП" здорове мислення відсутнє як таке - бо єдина "ідея" в них "ми самі канонічні й самі благодатні" - більш нема ідей. А як подивитися по селах, то ніякої духовної проповіді ТзОВ "РПЦ МП" не несе - народ спивається і розкладається духовно і морально. Досить на могілки піти - середній час життя чоловіків 50-60 років, довше не живуть, спиваються. А молодь розкладається, то зранку до "канонічної церкви" а вечором до клюбу ковбаситися, а там і "травка" і алкоголь і по*бушки без розбору в кущах за клубом. Висновок - духовну роботу серед пастви ТзОВ "РПЦ МП" провалило. Сьогодні ТзОВ "РПЦ МП" ніфіга не робить, щоб з тим п"янством боротися. А знаєте чого не робить? Бо як проголосити п"янство гріхом, то найбільші "спонсори" (сільські самогонщики) і повтікають. Коли батюшка "МП" вішає табличку хто скільки на церкву здав - то там місцеві самогонщики і бандюгани найбільші числа мають. Збираючи гроші таким чином ТзОВ "РПЦ МП" насправді займається духовним хабарництвом, що приблизно те саме як і середньовічні індульгенції! Тільки ж ТзОВ "РПЦ МП" духовні хабарі бере, та Бог цього не признає, отож всі бандюгани-самогонщики горітимуть в пеклі за те, що споювати народ, і ніякої "благодаті" не отримають.
Волиняка до погреб Показати IP 25 Вересня 2013 21:37
+1
Факт Показати IP 25 Вересня 2013 13:06
А в Нововолинську депутат від ПРдунів підтримує лесбійок і геїв, бо Вася належить до партії ПРезидента П..Раса.
Гжегож Гейнче Показати IP 25 Вересня 2013 13:35
Так дійсно, толерантність зло. Це говорить церква в якої серед святих: Володимир Великий та княгиня Ольга? Володимир Великий (ясне сонечко), який хрестив Русь, приніс слово боже дурним язичникам, і не важливо, що це робилося силою і тих хто не бажав хреститися - страчували. Ольга, яка з помсти за смерть чоловіка (якого вбили за те, що він вимагав більш данину ніж варто було) спалила ціле селище (з дітьми, жінками і старими людьми), вчинок гідний святості. Для такої церкви дійсно толерантність - зло, краще купола вищі і щолота туди, напевно щоб бог помічав краще.
Гжегож Гейнче до Гжегож Гейнче Показати IP 25 Вересня 2013 13:37
"Золота", не щолота, перепрошую.
Волиняка Показати IP 27 Вересня 2013 08:12
Содоміти мають здохнути! Це - по ХРИСТИЯНСЬКИ! Най здохнуть усі, хто не християни! І бажано, усі ті, хто ненавидить КП. Ех, чинуші церковні... у вас - свої гріхи, ви у людей плекаєте часто не любов, а ненависть... Христос цього не заповідав...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus