USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пора перекувати мечі на орала, - владика Михаїл про перезавантаження влади

1 Березня 2014 13:58
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у передачі «Волинь: перезавантаження» обласного державного телебачення 25 лютого. Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Протягом прямого ефіру владика й інші гості студії висловлювалися щодо питань, пов’язаних із гострою суспільно-політичною кризою, відповідали на запитання глядачів.

«Прости і прощаю», – саме ці слова допоможуть нам перебувати сьогодні у мирі, зокрема наголосив архієрей. Поки не простимо один одному, не буде нічого доброго. Згідно з Божими заповідями треба жити. Заповідь любові до ближнього повинна перемогти ненависть, тривогу. В першу чергу потрібне перезавантаження в душі кожної людини. Ми повинні змінитися, більше молитися й просити в Бога мудрості. А зміняться люди – зміняться держслужбовці. Слід не забувати й про тих, хто повернувся з Майдану, хто потребує реабілітації: обігріти їх увагою, любов’ю, молитвою.

Відео з передачі «Волинь: перезавантаження»

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
майдан Показати IP 1 Березня 2014 15:19
Господи прости, но Миїхал вже занадто далеко у політику заходить. ця лишня публічність - це не личить архієрею..
111 до майдан Показати IP 1 Березня 2014 15:48
в політику тільки ж мацковскім попам дозволено всім іншим духовникам ну ніяк
ЮЛЯ Показати IP 1 Березня 2014 15:43
Крым Россия не вернет, но может его разыграть
козак Показати IP 1 Березня 2014 15:48
О, Тимофіє, самоназваний Михаїле! Чи є ще на Україні якась конфесія, крім Київського патріархату, яка б так сунула свій писок у політику? Ще тиждень тому на майдані в Луцьку кепістський піп, що повернувся з подорожі з Києва, закликав усіх чоловіків, так мужніх чоловіків, мало не брати зброю і їхати до Києва скидати владу! Кому як не вам, Тмофію, знати Біблію, Послання Апостолів, де засуджується повстання навіть проти тиранічної влади. Але усі ці три місяці Майдану ви закликали людей до боротьби, "благословляли" одягати маски, погрожувати зброєю, нищити будівлі та інше майно місцевої громади. Тих бідолашних людей, яких вивели на Майдан, так, саме вивели, не використовуєте ще й ви - КП - у своїй грі. КП (як і більшість тих, хто ділить сьогодні владу, вишукуючи та звільняючи усі можливі посади) думає лише про ту саму владу - над Лаврами, монастирями. Тимофію, не вірите ви у свої слова, притупили совість вже давним-давно (про ваше минуле у Московському Патріархаті можна багато написати). Бажаю вам і вашим вихованцям покаяння у розколі і спасіння душ!
боб Показати IP 1 Березня 2014 15:51
коментар було видалено
троль до боб Показати IP 1 Березня 2014 16:08
на себе глянь
Анонім Показати IP 1 Березня 2014 16:08
коментар було видалено
СА Показати IP 1 Березня 2014 17:45
Попе, будь людиню, не лізь у політику -там GO NO
Християнка до СА Показати IP 1 Березня 2014 19:26
Люди!!! Бога не обманим. Давайте будемо мудрими, врівноваженими, Все минає, гріх зостається.Все таємне стає явним. Бог нам суддя. Потрібний час. Давайте заспокоємось. Законно все вирішимо. Не даваймо хабарів і не берімо. Будуємо нову державу. Великий піст з 03.03.2014. Не грішімо, каймося і прощаймо один одному. Вічна пам'ять Героям. Царство небесне невинно вбитим. Душа не вмирає. Підтримаймо рідних Небесної сотні. Молімося за їх душі. Хворим давайте допоможем матеріально і морально. Молімося за одужання хворих.
православна Показати IP 2 Березня 2014 20:53
Цю АНАФЕМУ треба гнати разом з Правим сектром!!! Я б хотіла запитати Владику, яка у нього любов християнська була коли він виступав тут на площі біля собору, а Башкаленко біля нього сидів на сцені з наручниками і облитий водою. Краще розкажіть про ваше минуле при владиці Сергію, а чи думаєте про це ніхто не знає. Господи прости та вразуми цю душу грішну в особі цього самозванця !!!!
Мирослава Показати IP 2 Березня 2014 20:58
ВолинськІ новини, чому видаляєте мої коментарі ??? Чому коли я написала що владика говорить не по темі.. на запитання у відео про жінку, яка задала питання про сімю беркутівця, він говорить у відповідь що потрібно місто прибирати... прибіріть зі своїх повідомлень цього самозванця і дозвольте людям читати правду.... Мої коментарі без матюків і пошлості.... чому ви правдива 4 гілка влади ДОЗВОЛЯЄТЕ СОБІ це робити.... думка напрошується одна.... проплачена кепіська місцева інтернет газета..... а ще смієтеся із влади Януковича... чим ви кращі.... ви в 100 разів гірші
МВ Показати IP 2 Березня 2014 21:31
Шановний, Владиченько! А чи не повинна церква рятувати людські душі??? По-моєму це єдине над чим ви повинні працювати. Влада і церква - повинні бути взагалі несумісними поняттями. Люди ходять до церкви за спасінням своїх душ, вони прагнуть через молитву хоч якось з"єднатись з Богом, очиститись від "нечисті", яка нас оточує у нашому повсякденному житті на всіх рівнях (на роботі, в транспорті та будь-де). Ви зобов"язані працювати над примиренням нашого народу, а не провокувати людей своїми висловлюваннями до агресії і ненависті один до одного. В УМВС та і в будь-яких державних органах працюють і Ваші прихожани. Мені соромно за Ваші слова. А слова: Тому в Україні буде єдина помісна православна церква. А хто і надалі буде служити Москві, той буде вважатися співучасником попередньої влади, яка не любила свій народ», - заявив Михаїл. - це чистої води провокація з Вашого боку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus