USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Маск планує створити сайт для боротьби з фейками

24 Травня 2018 09:28
Глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив про плани створити сервіс для боротьби з фейками під назвою Pravda. Про це він написав 23 травня в своєму Twitter.

«Збираємося створити сайт, на якому публіка може оцінювати правдивість будь-якої статті і відстежувати рейтинг довіри з плином часу до кожного журналіста, редактора та публікації. Думаю про те, щоб назвати його «Pravda», - написав Маск у мережі.

На його думку, сайт може допомогти не лише захиститися від ботів, але знайти і викрити тих, хто управляє армією дезінформуючих ботів.

«Проблема в тому, що журналісти знаходяться під постійним тиском у спробі отримати більше кліків і заробити на рекламі або не бути звільненими. Складна ситуація, оскільки Tesla не дає рекламу, але компанії, які видобувають паливо, і автомобільні компанії, що виробляють бензинові/дизельні автомобілі, серед найбільших в світі рекламодавців», - пояснює свою позицію Маск.

Маск передбачає, що навіть якщо його сайт не буде цікавий комусь із широкої публіки, то журналістам і радакторам буде важливо знати, як до них ставляться.

Він також запустив голосування, в якому запитав своїх передплатників, чи вважають вони такий ресурс корисним, а журналістам, яким не подобається ця ідея, запропонував переконати своїх читачів проголосувати проти неї.

Раніше Маск повідомив про намір відкрити власну фабрику з виробництва цукерок.

Ілон Маск - канадсько-американський інженер, підприємець, винахідник і інвестор; доларовий мільярдер.

Співзасновник компанії PayPal; засновник, співвласник, генеральний директор і головний інженер компанії SpaceX; голова ради директорів, генеральний директор і головний ідейний натхненник (Chief Product Architect) компанії Tesla; також був членом ради директорів компанії SolarCity, заснованої його двоюрідними братами, до її злиття з Tesla.

У рейтингу мільярдерів журналу Forbes в 2017 році його статки оцінювалися більш ніж в $21 млрд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus